Geri Dön
Ekonomi Sağlık ve hijyen kuralları için hayvan pazarlarına sıkı denetim

Sağlık ve hijyen kuralları için hayvan pazarlarına sıkı denetim

YAKLAŞAN Kurban Bayramı sebebiyle kurban pazarlarına vatandaşlar akın etti. Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü Ekipleri ile birlikte hijyen ve sağlık kurallarına uygun hareket edilmesi adına kurban satış ve kesim yerlerini denetledi.

Sağlık ve hijyen kuralları için hayvan pazarlarına sıkı denetim

Ümraniye Belediyesi, vatandaşların hijyenik ortamlarda ve dini usullere uygun bir şekilde kurban kesebilmeleri için Ümraniye’de bulunan Hekimbaşı Mahallesi ve Necip Fazıl Mahallesi kurban pazarında kesim ve satış noktalarını tek tek inceledi. Zabıta ekipleri yapılan denetimlerde, satış yerlerinde bulunan kurbanlık hayvanların menşei şahadetnamesi, sağlık raporu, küpe ve pasaport gibi belgeleri kontrol etti. Yapılan kontroller esnasında izinsiz kurban satışı yapan yerler hakkında gerekli işlemleri yapan zabıta ekipleri, bu konuda olumsuzlukların giderilmesi yönünde çalışmalar da yaptı.

Ümraniye Belediyesi halkın sağlıklı bir ortamda kurban kesimini gerçekleştirebilmesi için de Kurban Bayramı süresince denetimlerine devam edeceklerini belirtti.