Geri Dön
Ekonomi TOKİ’den 20 adet taşınmazın açık artırmayla satışa sunulması iddiasına yanıt

TOKİ’den 20 adet taşınmazın açık artırmayla satışa sunulması iddiasına yanıt

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Muğla ili Köyceğiz ilçesi Toparlar semtinde yer alan, toplam 40 bin 78 metrekare büyüklüğüne sahip 20 adet taşınmazın açık artırma yöntemiyle satışa sunulmasıyla ilgili iddialara yönelik açıklama yaptı.

TOKİ’den 20 adet taşınmazın açık artırmayla satışa sunulması iddiasına yanıt

TOKİ tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Yayımlanan haberlerde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın bölgede yaşayan vatandaşların vergisini ödediği tarım arazilerinin TOKİ tarafından boş arazi gösterilip açık artırma ile satışa çıkarttığı yönünde asılsız iddialar bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.

“TARIM ARAZİSİ DEĞİL, KONUT İMARLI ARSALARDIR”

Arza satışına konu edilen taşınmazların tarım arazisi değil, konut imarlı arsalar olduğu belirtilen yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Öncelikle belirtmek isteriz ki, arsa satışına konu edilen taşınmazlar, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından 23 Ocak 2004 tarihinde onaylanan plan kapsamında kalmaktadır. Tarım arazisi olmayıp konut imarlı arsalardır. Bu alanlarda İdaremizce herhangi bir plan değişikliği yapılmamıştır. Hazine mülkiyetinde bulunan taşınmazla, İdaremiz ile Kamu Kurumları ile yapılan protokoller kapsamında mahsuplaşmalarda ve İdaremizce yapılan yatırımların finansman temininde kullanılmak üzere 10 Ekim 2019 tarihinde devir alınmıştır”

“KONUT PROJELENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR”

Projelendirme çalışmalarının 550 konutu kapsadığının vurgulandığı açıklamada, “İdaremiz mülkiyetinde Toparlar mahallesi yerleşim alanı içinde ve hemen bitişiğinde 754.398 m² yüz ölçümlü 161 adet taşınmaz bulunmaktadır. Bunlardan 100.150 m² yüz ölçümlü bir parsel askeri alan, 79.877 m² yüz ölçümlü bir parsel ise üniversite alanı olup hazineye iade edilecektir. 111.000 m² yüz ölçümünde ise 550 konut projelendirme çalışmaları devam etmektedir. Taşınmazlar sosyal konut finansmanında kullanılmak amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde 9-10 haziran tarihli yapılan arsa satışımızda toplam yüzölçümü 40.078 m² yüz ölçüme sahip 20 adet parsel satışa sunulmuş tamamına toplamda 49.540.000 TL teklif gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

“ELDE EDİLEN GELİR SOSYAL KONUT VE KAMU YATIRIMLARI İÇİN KULLANILACAKTIR”

Devir işlemlerinin belirtilen amacın dışında gerçekleşmediğinin altının çizildiği açıklamada, “Verilen detaylı bilgilerden de anlaşılacağı üzere Devletin Hüküm ve Tasarrufu altında Hazine adına kayıtlı taşınmazlar yine kanunlarla verilmiş görev ve yetkiler çerçevesinde kullanılmak üzere ne amaçla devir edilmişse o amaç kapsamında kullanılmış ve elde edilen gelir tüm ülke çapında kamuya arz edilen sosyal konut ve kamu yatırımları için kullanılacaktır. Taşınmaz ile ilgili durum bu şekildeyken, yapılan haberlerin gerçek dışı ve yanıltıcı bilgiler verdiği aşikârdır” denildi.