Geri Dön
Gündem ULUSKON Başkanı Atasoy’dan BAE Ankara Büyükelçiliği’ne ziyaret

ULUSKON Başkanı Atasoy’dan BAE Ankara Büyükelçiliği’ne ziyaret

ULUSLARARASI Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

ULUSKON Başkanı Atasoy’dan BAE Ankara Büyükelçiliği’ne ziyaret

Ziyaret kapsamında Başkan Atasoy ve beraberindeki heyet, Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliğinde yapılan görüşmede BAE diplomatları hazır bulundular. Atasoy burada yaptığı açıklamada, “Merhum Majesteleri Khalifa Bin Zayed Al-Nahyan Beyefendi’nin BAE Devlet Başkanlığı aynı zamanda Abu Dabi başkanlığı yapmış olduğu dönemlerde Ortadoğu coğrafyasında barış, huzur ve istikrarın sağlanmasında büyük katkıları olmuştur. Aynı zamanda Müslüman devletlerin ve milletlerinin ekonomik anlamda kalkınmasına, huzur ve refahının güçlenmesine büyük katkılar sağlamıştır. Al-Nahyan ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasındaki güçlü kişisel ilişkilerin olması, Türkiye ile BAE arasında süregelen ekonomik, ticari, kültürel ve siyasal ilişkilerin güçlenmesini sağlamıştır. Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgemiz Orta Doğu coğrafyasında ve uluslararası toplumda en güçlü stratejik müttefikimiz olma özelliğine sahiptir ve bu durumu Türk şirketleri olarak büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

‘ÇALIŞMALAR YAPMAYA HAZIRIZ'

Atasoy, ULUSKON Yönetim Kurulu olarak üye şirketleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliği ile iş birliği içerisinde çalışmalar yapmaya hazır olduklarını, Büyükelçi Saeed Thani Hareb Juma Al Dhaheri’yi ULUSKON yönetim kurulu olarak kutladıklarını ve görevinde başarılar diledi. Atasoy, “Görev süresine sağlıklı ve başarılı bir şekilde devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.

‘İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ’

Büyükelçi Al-Dhaheri, Al- Nahyan’in vefatından dolayı başsağlığı dileklerinde bulunan Başkan Atasoy’a Büyükelçiliğe yapmış olduğu ziyaretten ötürü teşekkürlerini dile getirdi. Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ekonomik ticari kültürel ve siyasal ilişkilere değinerek tarihten gelen her iki ülkenin ve halkının güçlü bağları ve ilişkileri olduğunu kaydetti. Büyükelçi Al-Dhaheri, “Büyükelçiliğimiz ticaret ve ekonomi alanında aktif ve faaldir. Her iki ülke arasında güçlü ve yüksek seviyede ticaret hacimlerimiz var Birleşik Arap Emirlikleri olarak Türkiye Cumhuriyeti ile ekonomik ve ticari ilişkilerimize çok önem veriyoruz ve bu ilişkilerimizi daha da güçlendirmek amacıyla ULUSKON ile iş birliği yapmaya hazırız. ULUSKON’u elçiliğimiz her daim desteklemiştir, yeni başlamış görev sürecimin ilerleyen zamanlarında da tam desteğimize sahiptir” ifadelerinde bulundu.

Toplantı sonunda, BAE devletine ihracat ve yatırım talebinde bulunan Türk iş insanları ile ULUSKON Başkanlığı altında yürütülecek ikinci bir ziyaret programı planlandı. Geçtiğimiz mart ayı Dubai’de İş birliği Anlaşması imzalanan BAE Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu aracılığı ile Türkiye’ye gelecek yatırımcıların ise ULUSKON’a yönlendirilmesi kararı alındı.