Geri Dön
Ekonomi ULUSKON’dan Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odasıyla iş birliği

ULUSKON’dan Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odasıyla iş birliği

ULUSLARARASI Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyarette bulundu. Başkan Atasoy, ithalat ihracat ve yatırımlar konusunda Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odasıyla iş birliği yapılacağını bildirdi.

ULUSKON’dan Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odasıyla iş birliği

Başkan Atasoy, ziyaret kapsamında beraberindeki heyet ile birlikte Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekselansları Mohamed Helal Al Mheiri ile toplantı gerçekleştirdi. Görüşmede pandemi sonrasında ortak alanlarda yapılabilecek yatırımlar ile ilgili yol haritası çizildi. Başkan Atasoy, alanlarında önde gelen iş insanlarıyla da bir araya geldi. Abu Dabi’de önde gelen iş dünyası ile ortak projeler üzerine istişareler yapıldı.

‘YATIRIMLAR KONUSUNDA HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACAK’

Özellikle sağlık, turizm, savunma sanayisi, tekstil gıda ve maden alanlarında ithalat, ihracat ve yatırımların büyütüleceğini söyleyen Başkan Atasoy, “Davetiniz ve bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz. Arap Emirlikleri ve Türkiye arasındaki ticaretin ivme kazanmış olması bizi mutlu etmekte. İki ülkenin arasındaki ilişkilerin düzelmiş olması ticareti daha da hızlandıracaktır. Bu ilişkiye katkı sağlamak adına biz de iş insanlarımızla bundan sonraki süreçte Arap Emirliklerini daha sık ziyaret edeceğiz. Hem Abu Dabi hem de Türkiye’nin iş insanlarını alansal eşleştirmeler yaparak ekonomik bağları güçlendireceğiz. Yatırımlar konusunda her türlü destek sağlanacaktır” dedi.

"TİCARETİ BERABER DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ’

Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Al Mheiri de, ULUSKON’un önderliğinde Türk iş dünyasını Abu Dabi’de iş yapmak için davet etti. Mheiri, “Türkiye ile ticari ilişkilerin düzelmesinden dolayı tarafımıza olan talepler epey arttı. Avrupa’ya da hızla açılıyoruz. Türk yatırımcıları ve Abu Dabi’de iş yapmak isteyen herkesi ULUSKON’un tarafımıza yönlendireceği her alandan iş insanını bekliyoruz. Herkesin kazanması için elimizden geleni yapacağız. Sağlık, turizm, savunma sanayi, tekstil, gıda ve maden konularında ULUSKON ile iş birliği yapılacak. Abu Dabi ve Türkiye arasındaki ticareti beraber daha da büyüteceğiz” ifadelerini kullandı. (DHA)