Geri Dön
Gündem Arnavutköy Yöresel Lezzetler Festivali'nde 15 bin kişilik çiğ köfte dağıtıldı

Arnavutköy Yöresel Lezzetler Festivali'nde 15 bin kişilik çiğ köfte dağıtıldı

Arnavutköy’de ‘Yöresel Lezzetler Festivali’ kapsamında çiğ köfte günü düzenlendi. Etkinlik kapsamında yaklaşık 15 bin kişilik çiğ köfte dağıtıldı.

Arnavutköy Yöresel Lezzetler Festivali'nde 15 bin kişilik çiğ köfte dağıtıldı

Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yöresel Lezzetler Festivali kapsamında, dün 15 Temmuz Meydanı’nda çiğ köfte günü düzenlendi.  Programda, çeşitli etkinlikler ile ilçe sakinlerini eğlendirmek ve onları bir araya getirmek amaçlanırken vatandaşlara 15 bin kişilik çiğ köfte dağıtıldı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da hazırlanan çiğ köfteleri vatandaşlara ikram etti. İlçe sakinlerinin aşık atışması ile eğlenmeye başladığı festival, sıra gecesi ile devam etti.

“HEMŞERİLERİMİZİ BİR LEZZETİN VESİLESİYLE YAN YANA GETİRMİŞ OLDUK”

Sözlerine tüm annelerin anneler gününü kutlayarak başlayan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Biz dönem dönem yapmış olduğumuz Yöresel Lezzetler Festivali ile yeni bir lezzeti Arnavutköy’de yaşayan hemşerilerimize tanıtıyoruz. Bugün de çiğ köfte günümüz. Çiğ köftemizin zaten topluma mal olmuş bir lezzet olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat burada maksat böyle bir etkinlik ile Arnavutköy’de yaşayan hemşerilerimizi bir araya getirmek. Gerçekten bugün güzel bir hava var, böyle güzel bir havada ve anneler günü olan böyle güzel bir günde hemşerilerimizi bir lezzetin vesilesiyle yan yana getirmiş olduk. Kardeşliğimizin pekişmesine, dostluklarımızın güçlenmesine vesile olur umuduyla sanatçılarımızı dinlemeye devam ediyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR KUYRUĞA ALDIRIŞ ETMEDİ

Çiğ köfte yemeğe kardeşiyle birlikte gelen 16 yaşındaki Hediye Çolak, sırada bekleyip çiğ köftelerini aldıklarını söyledi.  Burada bulunduğu için iyi hissettiğini belirten Çolak, festivalin güzel bir etkinliğe dönüştüğünü vurguladı.

39 yaşındaki Selvihan Güngör ise ailesiyle festivale geldiğini belirterek, “Mutluyum mutlu olmam mı, Allah başkanımızdan razı olsun. Balık festivali vardı ona da katılmıştık.  Çok güzeldi. Festivallerin devam etmesini isterim. Daha güzel şeylerin olmasını istiyorum çünkü herkes mutlu oluyor. Herkesin eğlenmesini mutlu olmasını isterim. Bundan güzeli yok. Pandemide zaten yasak vardı kimse bir yere çıkamıyordu. Herkes bir şey olsa da eğlensek istiyordu. Bize böyle bir eğlence yaptığı için başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

13 yaşındaki Murat Giray, “Çok iyi bir başkanımız var Allah ondan razı olsun. Hamsi Festivali’de yaptılar, çok iyiydi teşekkür ederiz. Festivallerin devamı olsun isteriz çok eğlenceli” şeklinde konuştu.

Ailecek festivale geldiklerini belirten Kuş ailesinden Emin Kuş ise, “Burada olmak güzel bir duygu, inşallah bu festivallerin devamı olur. Sağ sola gitmektense kendi oturduğumuz yerde daha güzellerinin olması bizleri çok memnun eder” dedi.

Belediye, Yöresel Lezzetler Festivali serisi kapsamında lokma ve kadayıf dolma gibi lezzetlerin de vatandaşlarla buluşturulacağını bildirdi.