Geri Dön
Gündem Gaziantep'te kar yolları kapattı; mahsur kalan 2 bin 800 kişi kurtarıldı

Gaziantep'te kar yolları kapattı; mahsur kalan 2 bin 800 kişi kurtarıldı

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı ve kazalarla kayan araçlar nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan 2 bin 800 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, kar yağışı nedeniyle kapanan Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalanlar için sıhhi tahliye sağlanması ve gıda yardımı ulaştırılması için 2 helikopter görevlendirildiğini açıkladı.

Gaziantep'te kar yolları kapattı; mahsur kalan 2 bin 800 kişi kurtarıldı

Kentte, dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollar kapanınca toplu taşıma araçları seferlerini durdurdu. Kendi araçlarıyla evlerine ulaşmak isteyenler büyük güçlük yaşadı. Birçok kişi de yürüyerek evlerine ulaştı.

Gaziantep'in, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis ile bağlantısını sağlayan yollarda yağış nedeniyle birçok araç kaydı. Gaziantep- Adana otoyolunun 50'nci kilometresinde kayan TIR'ların yolu kapatması sonucu ulaşım durdu, yüzlerce araçta çok sayıda kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişiler, ekiplerin çalışması sonucu saatler sonra kurtarıldı.

Kayan ve kaza yapan araçlar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı yollarda mahsur kalan 1350 kişinin bölgelerden tahliye edilerek kurtarıldığı bildirildi.

Gece boyu oluşturulan kriz merkezinde gelişmeleri takip eden Gaziantep Valisi Davut Gül, "Kaymakamlarımızın koordinasyonunda emniyet, jandarma, AFAD ve diğer kamu kuruluşları iş birliğiyle 1350 hemşehrimiz kurtarılmış olup 5 bin 400 kişiye kumanya dağıtılmıştır. Yollarda çok sayıda araç mahsur kalmış olup kurtarma çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Süreci takip ettiklerini ve araçların kayması nedeniyle yolların kapandığını dile getiren Vali Gül, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ve şehir dışına araç çıkışlarının durdurulduğunu kaydetti.

VALİ GÜL: ÇOĞU GİTTİ AZI KALDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, yollarda araçlarıyla mahsur kalan sürücülerin tek tek kurtarıldığını söyledi. Çalışmaların uzun sürmesinin, 50 santime ulaşan kar kalınlığı ve tipi ile araç trafiğinden kaynaklandığını belirten Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çalışmalar neden uzun sürdü? Yolda kalmış yüzlerce aracı Karayolları ekiplerimiz tek tek kurtarıyor. 45-50 cm kar kalınlığı ve yoğun tipi var. Araç trafiği çok fazla ve kaza durumunda binlerce araç birikiyor. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çoğu gitti azı kaldı" dedi.

VALİ GÜL: 2 BİN 800 KİŞİ VE 1780 ARAÇ KURTARILDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı ve kazalarla kayan araçlar nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan 2 bin 800 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Gül, geceden bu yana devam eden çalışmalarda, şu ana kadar 2 bin 800 kişi ile 1780 aracın kurtarıldığını belirtti.

Vali Gül, halen yolda mahsur kalanların olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Şu ana kadar 1780 araç ile 2800 vatandaşımız kurtarıldı. Ancak halen kurtardığımız kadar vatandaşımızın mahsur kaldığını tahmin ediyoruz. Birkaç saat içerisinde yolun kapanmasına neden olan araçların çekilmesiyle tüm vatandaşlarımızı kurtarmış olacağız" dedi.

'186 KİŞİ HASTANELERE SEVK EDİLDİ'

Vali Gül, kamyon ve TIR'ların kayması ve kazaya karışması nedeniyle yolun ulaşıma kapandığını belirtti. Gül, mahsur kalanların kumanya ihtiyaçlarının karşılandığını, kurtarma çalışmaları sırasında hastalara öncelik verildiğini ve geceden bu yana 186 kişinin hastanelere sevk edildiğini de kaydetti.

Hasan Kırmızıtaş- Gaziantep (DHA)

YOLLAR YAYALARA KALDI

Gaziantep'te etkili olan kar yağışının ardından kent merkezinde de ulaşım aksadı. Kar kalınlığının yer yer 50 santimetreye ulaştığı kentte, sabah saatlerinde yola çıkanlar, zor anlar yaşadı. Toplu taşıma araçlarının çalışmadığı kentte vatandaşlar, iş yerlerine yaya olarak gitmek zorunda kaldı. Beyaza bürünen yol ve kaldırımlarda yürüyenler, düşmemek için yoğun çaba sarf etti.

DHA-Gaziantep - Ahmet KILIÇ

54 YIL SONRA EN YOĞUN KAR YAĞIŞI

Gaziantep'te, dün başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. En son 1968 yılında 1 metre kar kalınlığı ölçülen kent merkezinde, 54 yıl sonra kar kalınlığı 49 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metre olarak ölçüldü.

Gaziantep Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Gaziantep'te dün başlayan kar yağışının kent merkezinde 49 santimetre olarak ölçüldüğünü açıkladı. Yetkililer, son olarak 1968 yılında yoğun kar yağan kentte, o tarihten bu yana en fazla yağışın düştüğünü söyledi. Kentte son olarak 2016 yılında kar yağışının 33 santim olarak ölçüldüğünü hatırlatan yetkililer, yağışın günlük yaşamı aksattığı kentte, kuvvetli rüzgarla birlikte buzlanma, don ve bölgenin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesine de yol açabileceğini bildirdi.

KARDAN KAPANAN TARSUS-ADANA-GAZİANTEP YOLUNDA ARAÇ KUYRUĞU DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu, dünden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Nurdağı mevkisinde araçlarıyla kalan öğretmen çift, 19 saattir aynı yolda olduklarını söyledi. Araç kuyruğu ise dronla havadan görüntülendi.

Gaziantep’te dün başlayan ve şiddeti artan kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda sürücüler, araçlarıyla mahsur kaldı. Nurdağı mevkisinde kar kalınlığı, yarım metreyi geçerken, kapanan yolda araç kuyruğu, havadan dronla görüntülendi.

Ağrı'da öğretmenlik yapan Sevda- Ünal Bozkurt çifti de memleketleri Antalya'ya gitmek üzere dün yola çıktıklarını ve TAG otoyolunda 19 saattir beklediklerini söyledi.

Öte yandan bölgede mahsur kalanlara ulaşabilen polis ekipleri, hazırlanan sandviçleri dağıtırken, iş makineleriyle de kapalı yolların açılması için yoğun mesai yürütülüyor.

ADANA, (DHA)-

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Yoğun kar yağışı nedeniyle Osmaniye-Gaziantep E-90 otoyolu Bahçe mevkiinde uzun araç kuyrukları oluştu. İlerlemekte güçlük çeken sürücüler, kontak kapatıp, yardım bekledi. TIR sürücüleri, taşıdıkları ürünlerin soğuk nedeniyle zarar gördüğünü kaydetti.

‘KISA SÜREDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK’

Osmaniye Valiliği'nin talimatıyla bölgeye giden Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, uzun yıllar sonra bölgede beklentinin çok üstünde kar yağdığını belirterek, ‘’Kar nedeniyle trafikte sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntılar çözülme aşamasında. Biz de yolda kalan şoförlerimizin ve yolcularımızın sorunlarını yerinde tespit etmek için geldik. Sayın valimizin önderliğinde herkes koordine oldu. Çok büyük bir çalışma var. Kısa sürede çalışmalar tamamlanacak’’ dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

ÇÖKEN ÇATI, 14 ARACA ZARAR VERDİ

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, yoğun kar yağışının ardından Atatürk Mahallesi'ndeki Ayşe Toprak Sosyal Tesisi'nin bahçesinde otopark olarak kullanılan alanın çatısı çöktü. Çatının altında kalan 14 araçta hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen ekipler çatıyı kaldırırken, araçlar da sahipleri tarafından çekildi.


Bu arada, kar yağışının ardından İslahiye ilçesinde ulaşıma kapanan 21 kırsal mahalle yolunun açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

OTOYOLDA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Gaziantep'te yoğun kar yağışı sonrası meydana gelen kazalar ve kayan araçlar nedeniyle ulaşımın durduğu Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda, mahsur kalanların bekleyişi sürüyor. Dün öğle saatlerinde başlayıp, gece boyu süren kar yağışı nedeniyle yolda kalan yüzlerce kişi, saatlerdir kapalı yolun açılmasını bekliyor. Kilometrelerce kuyruğun oluştuğu otoyolda kalanlar, geceyi araçlarında geçirdi. Uzun süredir araçlarında bekleyenler, soğuk nedeniyle zorlandıklarını belirterek, yolun bir an önce trafiğe açılmasını ve evlerine ulaşmak istediklerini söyledi.

KALÇA KEMİĞİ KIRILAN KADIN İÇİN JANDARMA SEFERBER OLDU

Gaziantep'in Araban ilçesinin kırsal Başpınar Mahallesi'nde yaşayan Handan Orhan, sabah saatlerinde dengesini kaybedip düşünce kalça kemiği kırıldı. Sağlık ekipleri kar nedeniyle mahalle yolu kapalı olduğu için ulaşamayınca jandarmadan yardım istendi. Askerler tarafından evden alınan Handan Orhan, jandarma aracıyla Araban Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

MSB, ADANA-GAZİANTEP OTOYOLUNDA MAHSUR KALANLAR İÇİN 2 HELİKOPTER GÖREVLENDİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı, kar yağışı nedeniyle kapanan Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalanlar için sıhhi tahliye sağlanması ve gıda yardımı ulaştırılması için 2 helikopter görevlendirildiğini açıkladı.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Gaziantep Valiliği ile koordineli olarak; kar nedeniyle kapanan Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan vatandaşlarımız için sıhhi tahliye sağlanması ve bölgeye gıda yardımının ulaştırılması için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'mıza ait 2 adet helikopter görevlendirilmiştir. Ayrıca yolda mahsur kalan TIR'ları kurtarmak için 2 adet çekici araç da görevlendirilmiş ve bölgede destek çalışmalarına başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ihtiyaç duyulması halinde tüm imkân ve kabiliyetleriyle göreve hazırdır" denildi.

HELİKOPTERDEN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter'daki hesabından, Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalanlar için görevlendirilen helikopterlerden çekilen görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde, askeri helikopterin kara yoluna iniş yaptığı, yolda kalanlara kumanya dağıtıldığı anlar yer aldı. Yolda oluşan araç kuyruğu da görüntülere yansıdı. Paylaşımda, "Şiddetli kar yağışından dolayı kapanan Adana-Gaziantep yolunda Kara Kuvvetlerimize ait çekiciler yol açma çalışmalarına destek sağlarken, sıhhi tahliye için görevlendirilen 2 adet helikopterimiz aynı zamanda mahsur kalan vatandaşlarımıza kumanya ulaştırıyor" denildi.

ANKARA (DHA)

YOLDA MAHSUR KALAN HAMİLE KADIN PALETLİ ARAÇLA ALINDI

Nurdağı ilçesinde doğum sancıları başlayınca Gaziantep'te hastaneye götürülmek istenen Suriye uyruklu Imer Said'in (33) bulunduğu araç, kar nedeniyle kapalı olan Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda kaldı. Yardım çağrısı ile harekete geçen UMKE ekipleri, amfibik paletli araçla hamile kadını alarak, İslahiye Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı. Ameliyathaneye alınan kadın, sezaryenle kız çocuğu dünyaya getirdi. Doğumun ardından anne ile bebeği, Gaziantep'teki özel hastaneye sevk edildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, iki gündür eğitim verilmeyen kentte yarın da okulların tatil edildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Gül, aşırı buzlanma nedeniyle tatil kararı alındığını belirterek, "Meteorolojik verilere göre; ilimizde beklenen aşırı buzlanma nedeniyle; ilimiz genelinde eğitim- öğretime 20 Ocak Perşembe günü ara verilmiştir. Ayrıca; engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır" paylaşımını yaptı.