Geri Dön
Gündem Girişimcilik eğitimi alan kadınlar, sertifikalarına kavuştu

Girişimcilik eğitimi alan kadınlar, sertifikalarına kavuştu

Bahçelievler Belediyesi ile Marmara Üniversitesi iş birliği ile 50 kadına girişimcilik kursu düzenlendi. Özellikle ev kadınlarının ilgi gösterdiği kursta; girişimcilik, etkili iletişim, dijital pazarlama, sosyal medya ve e-ticaret konuları ele alınarak her yönde gelişim sağlanması hedeflenirken eğitimini tamamlayan kadınlar, 22 Haziran’da sertifikalarına kavuştu.

Girişimcilik eğitimi alan kadınlar, sertifikalarına kavuştu

 

TÜBİTAK projesi kapsamında Marmara Üniversitesi ve Bahçelievler Belediyesi Kadın Kooperatifleri iş birliğiyle özellikle ev kadınlarına girişimcilikle ilgili dersler verildi. 20 Haziran’da başlayıp 3 boyunca tam zamanlı olarak devam eden kursa, girişimcilik hayali olan 50 kadın katıldı. Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde devam eden eğitimin tamamlanmasıyla kursiyerler sertifika sahibi oldu. Marmara Üniversitesi Kadın Araştırmaları Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, “Gerek iletişim gerekse işletme fakültesinden hocalarımız burada; üretim, satış, dijital pazarlama, iletişim, girişimcilik gibi konularda ders vermektedir. Eğitime yoğun ilgi olmasıyla bu tip eğitimlere olan ihtiyacı da fark etmiş olduk” açıklamasını yaptı.

“KURSLA BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞİYOR”

Kadın kooperatiflerinin girişimciliğe çok fazla ilgili olduğunu gördüğünü de belirten Prof. Dr. Ayanoğlu, “Bu kursla her şeyden önce kadınlarımızın bakış açısı değişiyor. Girişimci vizyona sahip oluyorlar. Ürünlerini nasıl markalaştırırlar, müşteriyle iletişimi nasıl kurmaları gerekiyor, sosyal medyada etkili iletişim ve sosyal medya pazarlamasını nasıl gibi konulardan haberdar oluyorlar. Ürünlerini inovatif hale getirebilmeyi öğreniyorlar. Kursumuza katılanların yaş aralığı ise heterojen oldu” dedi.

“KENDİ YETENEKLERİYLE İLGİLİ GİRİŞİMDE BULUNMAK İSTİYORLAR”

Marmara Üniversitesi Pazarlama Bilim Dalı’nda Doç. Dr. Sibel Aydoğan ise “Eğitimde; ‘web sitesi kurulumu, ücretsiz web sitesi kurulumu, domain alımı, elektronik ortamlarda ticaret yapma yöntemleri, sosyal medya ya da web sitesi kurarak nasıl ticaret yapabilirler, bunu nasıl minimum maliyetle yapabilirler, hedef kitlelerine nasıl ulaşabilirler, satış nasıl yapabilirler, bunu nasıl faturalandırırlar, nasıl reklam alırlar, güvenlik sertifikaları ile nasıl güvenli satış yaparlar’ gibi konuları ele aldık. Çünkü arkadaşlarımızın çoğu kendi alanlarında, kendi yetenekleriyle ilgili birtakım girişimlerde bulunmak istiyorlar” açıklamasını yaptı.

"ÖĞRENDİKLERİMLE MARKAMI YARATACAĞIM”

Kursun en büyük öğrencisi olan 62 yaşındaki Nuray Çetin, “El sanatlarıyla ilgileniyorum. Onları nasıl değerlendirebilirim diye geldim. Nasıl araştırma yapacağım konusunda hiçbir bilgim yoktu. Buradaki hocalarım sayesinde bakış açımı değiştirdim. Araştırma yapmadan bu işe giremeyeceğimi anladım. Yani bana bir yol gösterdiler. Hocalarım önce geniş bir araştırma yaptıktan sonra el sanatlarımı e-ticaret yöntemiyle logo ve marka haline getirebileceğimi anlattılar. İnşallah öğrendiğim bilgileri uygulayarak güzel sonuca ulaşacağım” şeklinde konuştu.

“HEPSİ ‘E-TİCARETE BAŞLAYACAĞIM’ DİYOR”

Kursa katılan 52 yaşındaki Zehra Bildirici de şunları söyledi:

“Birçok insanımız bu ticarete girmeye çalışıyor ama nasıl davranacağını, nasıl gireceğini bilmiyor, yol göstericisini bulamıyor. Çünkü gerek ekonomik şartlar gerekse herkesin bu bilgiye ulaşamaması var. Yani böyle bir eğitim oldukça faydalı oldu. Biz kadın kooperatifi olarak zaten birçok eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerden bizler de çok yararlanıyoruz. Ben daha önce de böyle eğitime katıldım.  Kendi özel şirketimi kurdum. E-ticarete başladım ve buradaki bayanların birçoğu da bu yönde e-ticarete başlayacağını söylüyor” dedi.