Geri Dön
Gündem Güngören’de boyama etkinliği eşliğinde Babalar Günü kutlandı

Güngören’de boyama etkinliği eşliğinde Babalar Günü kutlandı

Güngören’de ‘Babalar günü doya doya boya etkinliği’ düzenledi. Babaları için boyama yapan çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı.

Güngören’de boyama etkinliği eşliğinde Babalar Günü kutlandı

Güngören Belediyesi Aliya İzzet Begoviç parkında Babalar Günü’nü müzikli animasyon ve yüz boyama etkinliği eşliğinde kutladı. Etkinlikte 5-12 yaş grubu çocuklar ‘İyi ki varsın babacığım’ yazılı tişörtleri babaları için boyadı. Kuruması için çadırlarda bulunan iplere boyadıkları tişörtleri asan çocuklar etrafı renk şölenine çevirdi. 12-16 yaş grubu çocuklar ise tuval üzerine boya ile resim yaptılar.  Güngören Belediye Başkanı Dr. Bünyamin Demir etkinlik alanına gelerek boyama yapan çocukları ziyaret etti.

Etkinlik sonunda çocuklara hamburger, patates kızartması ve limonata ikram edildi.

ÇOCUKLARI ETKİNLİĞİN İÇERİSİNE KATMAK İSTEDİK

Güngören Belediyesi Kültür ve Halka İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Altınhan, çift yönlü bir etkinlik organize etme amacıyla bu etkinliğin ortaya çıktığı belirterek, “Uzun zamandır öğrencilerimizle ve küçük çocuklarımızla beraber yaptığımız organizasyonlarda onları daha da aktif hale getirebilecek ve onları etkinliğin içerisine katabilecek tek yönlü değil de çift yönlü bir etkinlik organize etme merakımızdan dolayı bu etkinlik ortaya çıktı” dedi.

ÇOK GÜZEL SAHNELERE ŞAHİT OLDUK

Bugüne kadar Babalar Günü etkinliğinde çocuk sinemaları, çocuk tiyatroları gibi faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Altınhan, şunları söyledi:

“Burada çocukların babalarına bir hediye sunabileceği ve kendilerinin üreteceği bir ürün ortaya koymalarını arzuladık. Bir boyama etkinliği gerçekleştirmek istedik. ‘İyi ki varsın babacığım’ logolu penyelerin üzerine parmak boyalarla çocuklarımızın boya yapabileceği bir atölye tarzı gün boyu gerçekleştirebilecek bir faaliyeti organize etmiş olduk. Burada çocuklarımız çok mutlu. Çocuklarımız burada boyama yaparken babaları kenarda yemek yiyorlar, çocuklarını izleyerek onarla bir araya geliyorlar. Daha sonra çocuklar güneşte kuruttuğu ürünleri babalarına veriyorlar. Çok güzel sahnelere şahit olduk. Babaların çocuklarıyla beraber olduğu çok güzel sahneler burada gözümüze çarptı. Bir etkileşim de oldu. Babalar Gününün böyle geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha aktif, babayla çocuğun bir araya geldiği ve ürün ortaya koyabildiği faaliyetler ürettiğimiz sürece daha başarılı sonuçlar elde edebileceğimizi düşünüyorum.”

“BABAMI ÇOK SEVİYORUM”

Babası için boyama yapan Efsa Ebrar Coşkun, “Babama çok güzel bir hediye yaptım. İnşallah beğenir. Astım kuruyor şu anda. Babamı çok seviyorum. İyi ki benim babam olmuş. Çok güzel bir etkinlik oldu, teşekkür ediyorum” dedi.

Tuval üzerine boya yapan Buse Kılıç da “Babamı çizeceğim çünkü babamı dünyalardan daha çok seviyorum. Başta babam olmak üzere bütün babaların Babalar Günü kutlu olsun. Etkinlik çok iyi oldu. Güngören Belediye2sine çok teşekkür ederim” dedi.