Geri Dön
Gündem Güngören'de kasap denetime gelen ekibe bıçakla saldırdı

Güngören'de kasap denetime gelen ekibe bıçakla saldırdı

Güngören'de esnaf denetimi yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 3 görevlisi, kasap Aydın A.'nın bıçaklı saldırısına uğradı. Şüpheli denetçileri bıçakla kovalarken, yaralanan olmadı. Kasap Aydın A. tutuklandı.

Güngören Merkez Mahallesi'nde 3 Ağustos Çarşamba günü, denetim yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kasap Aydın A.'nın bıçaklı saldırısına uğradı. Şüpheli dükkanına denetime gelen E.S.K., B.S. ve Ö.U.'nun dışarı çıkmasını istedi. Tarım müdürlüğü ekibinin denetim yapmak zorunda olduğunu belirtmesi üzerine sinirlenen Aydın A., elindeki bıçakla saldırdı. Kasap dükkanından çıkarak koşmaya başlayan denetçileri bıçakla kovalayan Aydın A., müdahale etmek isteyen esnafı da tehdit etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelinin elinde 26 santimetre boyunda bir bıçak olduğu belirlendi. Aydın A.'nın tarım müdürlüğü görevlilerine saldırdığı görüntüler bir iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarına girdi. Görüntülerde Aydın A.'nın denetçileri kovaladığı, araya girmek isteyen esnafların da üzerine yürüdüğü görüldü.

KASABIN ÇALIŞANLARI KONUŞTU

Güngören'de denetime gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerine bıçakla saldıran kasap Aydın Arı'nın çalışanları konuştu. 

Güngören Merkez Mahallesi'nde 3 Ağustos Çarşamba günü, denetim yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kasap Aydın Arı'nın bıçaklı saldırısına uğradı. Şüpheli dükkanına denetime gelen E.S.K., B.S. ve Ö.U.'nun dışarı çıkmasını istedi. Tarım müdürlüğü ekibinin denetim yapmak zorunda olduğunu belirtmesi üzerine sinirlenen Aydın Arı, elindeki bıçakla saldırdı. Kasap dükkanından çıkarak koşmaya başlayan denetçileri bıçakla kovalayan Aydın Arı, müdahale etmek isteyen esnafı da tehdit etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı. Arı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aydın Arı'nın tarım müdürlüğü görevlilerine saldırdığı görüntüler bir iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarına girdi. 

"DIŞARI ÇIKIP HAKARET ETMEYE DEVAM ETTİLER"

Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan olayın ardından kasapta çalışan ve olaya şahitlik eden çalışanlar konuştu. Çalışanlardan Muhammet Kasap, "İlçe Tarım Müdürlüğü'nden geldiler, denetim yapacaklardı. Sonra reyondaki satır kıymasını gördüler. Bize bu kıymanın satışının yasak olduğunu söylediler. Patron da satış ruhsatının olduğunu ve kıymayı sadece kebapçılara sattığını söyledi. Hepsi barkotlu zaten satılmış ürünler. Fakat denetime gelenler 'Siz laftan anlamıyorsunuz' diyerek hakarette bulundular. Sonra patron sinirlendi. Polisi aradı, 'gelin burada olay çıkacak' dedi. Sonra 'Neden polisi arıyorsunuz' dediler. Dışarı çıkınca hakaret ve küfretmeye devam ettiler, patron da sinirlendi. Elinde bıçak vardı. Bıçakla dışarı çıktı" dedi.

 

"NİYETİ BIÇAKLAMAK OLSA KURTULAMAZLARDI"

Bir diğer çalışan Reha Tanrıverdi ise, "Ben o gün iş başı yaptım. Denetime gelmişler. Satır kıymasını görünce de ceza yazmak istemişler. Ancak satış ruhsatı var, sadece kebapçılara satılıyor. Hakaret etmişler, dışarı çıkıp bir daha hakaret etmişler. Bizim arkadaş da sinirlenmiş, peşlerine koşuyor. Niyeti bıçaklamak değildi. Bıçaklamak olsa zaten kurtulamazlardı" ifadelerini kullandı.