Geri Dön
Gündem İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

İstanbul'da yağmur etkisini gösteriyor. Etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı. Kentin birçok noktasında benzer görüntüler oluştu. İşte İstanbul'da yoğun yağışla birlikte yaşanan tüm gelişmeler

İstanbul'da beklenen yağış sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nda etkili oldu. Maltepe D-100 Karayolu'nda yağışın etkisiyle trafik yoğunluğu yaşandı.

Sarıyer'de evden nehir gibi su aktı, ev sahibinin çaresizliği kamerada İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. Sarıyer'de nehir gibi içinden suyun aktığı evin sahibinin çaresizliği ve komşuların suyu akıtmak için demir kapıyı baltaya kırmaya çalışmaları kameraya yansıdı.
Beykoz Küçüksu’da dere taştı, dükkanları ve camiyi su bastı Beykoz Küçüksu Caddesi’nde sabah saatlerinde etkisini gösteren yağmur nedeniyle Hamam Deresi taştı. Taşan derenin suları caddedeki dükkanlara zarar verdi, Hoca Mahmut Bayram Camii avlusunu ve abdesthanesini su bastı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre trafik saat 10.00'da yüzde 54 olarak ölçüldü.

 GÖLE DÖNEN YOLLARDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Maltepe'de etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Araçlar mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasının ardından yol trafiğe açıldı. 



İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yağış etkili oldu. Anadolu Yakası'nda aniden bastıran yağış nedeniyle Maltepe'de yollar kısa sürede göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Maltepe Altayçeşme Mahallesi Begonya Sokak'ta saat 10.00 sıralarında otomobiller yolda mahsur kaldı. Araçları kurtarmak için bölgeye ekipler sevk edildi. Belediyeye ait iş makineleri sokakta tıkanan mazgalları açmak için çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık bir saatlik çalışmalarının ardından yol trafiğe açıldı.

  


"KAPIYI AÇTIĞIM ZAMAN DENİZ GİBİYDİ HER YER"

Yarısına kadar suya batan araçtan çocuklarıyla birlikte son anda çıktığını anlatan Berfin Çalık, "Bir anda fark edemedim. Göl gidiydi. Arabam yarısına kadar suya batmıştı. Çocuğumda bir şey yok. Son anda çıktım. Kapıyı açtığım zaman deniz gibiydi her yer. Bende bir şey yok çok şükür. Mazgallar tıkanmış sanırım. Ben 5 yıldır buradayım, bu noktayı hiç böyle hatırlamıyorum. Aniden bastıran yağmur neticesinde böyle bir şey yaşadık" dedi.

Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA)

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yağış etkili oldu.

Anadolu Yakası'nda aniden bastıran yağış nedeniyle Maltepe'de yollar kısa sürede göle döndü. Altayçeşme Mahallesi'nde otomobiller yolda mahsur kaldı.

Araçları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA)

 

SAĞANAK ANADOLU YAKASI'NDA ETKİLİ OLDU

İstanbul Anadolu Yakası'nda sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışın etkisiyle Maltepe'nin Aydınevler ve Zümrütevler mahallelerinde ve Çekmeköy Taşdelen'de cadde ve sokaklar sular altında kaldı.



Sancaktepe'de bulunan bir TIR parkı da yağmur sularıyla dolarken, Sancaktepe'de bulunan galericiler sitesini su bastı.

Maltepe D-100 Karayolu yan yolda tıkanan rögarlar nedeniyle su birikintisi oluştu.

Yan yolu kullanan araçlar ilerlemekte zorlandı. Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde ise bir çöp konteynerinin yağmur sularıyla birlikte ilerlediği görüldü. Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi Cezaevi yolunda ise bir araç alt geçitte mahsur kaldı.

Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/İSTANBUL (DHA)

BEYKOZ'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ İLKOKULU SU BASTI 

 Beykoz'da yağmur nedeniyle yollar göle döndü. Soğuksu İlkokulu'nu su bastı.

Anadolu Yakası'nda yağmur etkili oldu. Beykoz'da yollar göle döndü. Soğuksu Meydanı'nda sürücüler zor anlar yaşadı.

Soğuksu İlkokulu'nu su bastı. Çevredekiler yağmurdan kaçmak için otobüs duraklarına sığındı.

Yağmurdan dolayı evine gidemeyen Salih Erçakmakçı "Ben bu kadar yağmur görmedim. Çok şiddetli yağıyor. Yolları su bastı, rögar kapakları doldu. Evim 100 metre ama sağanak yağıştan dolayı gidemiyorum" dedi.

Nedim BAYHAN-Feridun AÇIKGÖZ- /İSTANBUL(DHA)-



 

YENİKAPI ALT GEÇİDİNİ SU BASTI ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Yenikapı alt geçidi yağmur nedeniyle göle döndü. Araçlar mahsur kaldı.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yağmur etkili oldu. Yağmur nedeniyle Yenikapı alt geçidi göle döndü.

Bazı araçlar mahsur kaldı. Ekiplerin çalışmalarıyla su tahliye edildi.

Ersan SAN / İSTANBUL (DHA) -

 

GAZİOSMANPAŞA'DA YAĞMURDA YOL ÇÖKTÜ OTOMOBİL ÇUKURA DÜŞTÜ

Gaziosmanpaşa'da etkili olan yağmur sonrası Validesuyu Caddesi’nde yol çöktü. Salih Osman’ın kullandığı otomobil, çukura düştü. Osman, "Burada sel akıyordu. Adımı atana kadar yol çöktü" dedi.

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan yağmur, bölge bölge etkisini devam ettiriyor.

Gaziosmanpaşa’da Validesuyu Caddesi'nde yağış nedeniyle yol çöktü. Salih Osman’ın kullandığı 55 ACE 53 plakalı otomobil çukura düştü.

Eşiyle otomobilden çıkan Osman, itfaiyeyi ve polisi arayarak yardım istedi. Otomobilinin çıkarılması için itfaiye ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasını bekleyen Osman, "Yağmur vardı, sel akıyordu. Adımı atana kadar çöktü orası.

Önümdeki araç geçti, arkası çukura düştü önden kurtardı. Ben de arkasındaydım yavaşladım ama düştüm çukura. Burada sel akıyordu. Kendi imkanlarımızla çıktık araçtan" dedi.

Derya EVREN / İSTANBUL, (DHA)-

 

SARIYER'DE EVLERİ SU BASTI; MAHSUR KALAN 3 KİŞİ KURTARILDI 

 İstanbul'da etkili olan yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sarıyer'de aniden bastıran yağmur nedeniyle 3 katlı bir binanın alt katını su bastı. Evin içinde mahsur kalan 2'si çocuk 3 kişiyi çevredekiler kurtardı. Sokakta park halindeki onlarca araç da su altında kaldı.

Olay saat 12.30 sıralarında Emirgan Mahallesi Sakıp Sabancı Caddesi'nde meydana geldi. Aniden bastıran yağmur nedeniyle 3 katlı bir binanın bahçesi ve giriş katı su altında kaldı. İçeride mahsur kalan 1 kadın 2 çocuğu ile birlikte yardıma koşan çevredekiler  tarafından kurtarıldı. Sokağa park edilmiş onlarca araç da su altında kaldı.  Olay yerine gelen itfaiye ve İSKİ ekipleri su tahliye çalışması yaptı.



Mahsur kalanların yardımına koşan Cemalettin Çalışkan,  "Arkadaşın mahsur kaldığını öğrendik. Burada çocuklar içerideymiş, ben hemen koştum geldim buraya çocukları demirin arasından çıkardık. Annelerini de demiri sökerek çıkardık. Belimize kadar su vardı. İçerde 2 çocuk bir de anneleri vardı. İlk defa bu kadar oldu, bu zamana kadar böyle olmuyordu. Evlerin içi de bu şekilde su dolu" dedi.

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA)

 

İŞÇİLERİN KALDIĞI EVİ SU BASTI

Sarıyer'de 6 işçinin kaldığı evi su bastı. Eşyalar kullanılamaz hale gelirken evde yaşayacak işçiler, kalacak yerlerinin olmadığını söyledi.

İstanbul genelinde yağış hayatı olumsuz etkilerken, bazı sokak ve iş yerlerinde su baskınları oluştu. Sarıyer’de 6 işçinin yaşadığı evi su bastı. Ev kullanılamaz hale gelirken işçiler kalacak yerlerinin olmadığını söyledi.

Su baskını sırasında uyuyan Serhat Kaya "Sabah saat 08.00 sıralarında uyandığımda evi su basmıştı. Hasta olan bir arkadaşımız vardı hemen evden çıktık. 1 buçuk ay önce yine aynı şeyi yaşadık. Geçen sefer belediyeye haber verilmişti, gelip temizleyip gitmişlerdi. Kalacak yer yok, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bugün belediye ekiplerinden kimse gelmedi" dedi. Bülent Turan ise, "Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bunu 1 buçuk ay içerisinde ikinci kez yaşıyoruz. Geçen sefer herhangi bir yardım alamadık. Gerekeni kendimiz yaptık, 8 bin lira harcama yaptık. Aldığımız eşyalar çöp oldu" dedi.

Rojda ALTINTAŞ –  Burak KESKİNCİ / İSTANBUL, (DHA)

 



EMİNÖNÜ'NDE KAPALIÇARŞI VE MISIR ÇARŞISI'NI SU BASTI

Eminönü'nde yağmurun etkisiyle Kapalıçarşı ile Mısır Çarşısı'nda bazı işyerlerini su bastı.

Kuvvetli yağış Fatih Eminönü'nde etkili oldu. Bir anda etkisini gösteren yağıştan kaçmak isteyenler alt geçitlere, dükkan tentelerinin altına sığındı. Yağmur yağışıyla Eminönü Meydanı çevresinde su birikintileri oluştu.

Meydanda bulunan dükkanları su bastı. Esnaf kendi çabasıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Mısır Çarşısı'nın içinde de su birikintileri oluştu, orada biriken su da esnafın çabasıyla tahliye edildi.  Kapalıçarşı'da da sel oluştu. Bir çok dükkanı su bastı.

Yalın Onat ERGÖR - Erdi DEMİR - İbrahim MAŞE/İSTANBUL,(DHA)


İETT OTOBÜSLERİNİ SU BASTI, YOLCULAR ZOR ANLAR YAŞADI

İstanbul'da etkili olan yağmur yolları göle çeverirken Üsküdar'da İETT otobüsleri su altında kaldı. Otobüslerin su almasıyla yolcuların kaçış anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

İstanbul'da etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Üsküdar'da da yollar  göle döndü. Yoldaki su birikintisinde ilerleyen İETT otobüslerinin içi su doldu. Otobüslerdeki yolcular zor anlar yaşadı.

Yolcular panikle kaçışırken o anlar bir yolcunun cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Mikail BIYIKLI - İSTANBUL DHA



SARIYER'DE CAMİ VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Sarıyer'de inşaat alanından gelen balçık cami ve iş yerlerine doldu. 

İstanbul etkili olan yağmur sonrası Sarıyer'de inşaat alanından gelen balçık, Neslişah Sultan Camii ve çevredeki işyerine doldu. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren yoldan gelen balçık ve suyu tahliye etmeye çalıştı. Cami ve iş yerlerine dolan su da rögarlara doğru boşaltıldı.

İstinye Camileri ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği Başkanı, "Saha düzenlemesi var, saha düzenlemesinden dolayı toprakları orayı yığdılar. Topraklar yağmurla balçık hale geldi. Kaç senedir böyle olmamıştı. Saha düzenlemesi ile ilgili yağmur yağınca toprak balçık oldu. Bir şekilde buna çözüm bulunması lazım. Burada geçen sefer de çok kişi mağdur oldu. Burası 1 hafta sonra eski haline dönecek" dedi.



Cengiz Alphan ise, "Öncelikle bu olayların son bulmasını istiyoruz. Tekrar yağmur yağınca bu şekilde olacak. Belediyemizin kalıcı çözüm bulması lazım. Bir an evvel son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Rojda ALTINTAŞ -  Burak KESKİNCİ / İSTANBUL, (DHA)

 

SARIYER'DE YOL ÇÖKTÜ, KAĞITHANE'DE TOPRAK KAYDI

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle Sarıyer Ayazağa'da yol çöktü. Araç sürücüleri çöken yolda güçlükle ilerledi. Kağıthane'de ise toprak kaydı, bir minibüs toprağın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle yollar göle döndü, bazı alt geçitleri su bastı.

Sarıyer Ayazağa'da ise yoğun yağış nedeniyle Cendere Caddesi'nde kısmen çökme meydana geldi.

 

YOL ÇÖKTÜ UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Asfalt parçaları yola saçılırken araç sürücüleri çöken yolda güçlükle ilerledi. Bazı araç sürücüleri araçlarının altını sürterek yoldan geçebildi. Yolun çökmesi nedeniyle cadde üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

 

KAĞITHANE'DE KAYAN TOPRAK YOLU KAPATTI

Kağıthane'de ise toprak kayması meydana geldi. Yağış ile birlikte toprak, caddenin Sarıyer istikametini tamamen trafiğe kapattı. Minibüs şoförü Serdar Kamber ise seyir halindeyken minibüsünün üzerine kayan toprağın geldiğini görünce direksiyonu sola çevirerek toprak altında kalmaktan son anda kurtuldu.

 

"SANİYELERLE ALTINDA KALMAKTAN KURTULDUM"

Serdar Kamber, "Gülbahar tarafından geldim. Sarıyer'e doğru gidiyordum. Aşırı yağış vardı. İstinat duvarının çökmesi neticesinde benim aracım yolda kaldı. Belediye geldi, hemen yolu açmaya başladılar. Ben direksiyonu sola kırdım, istinat duvarının altında kalmamak için. Saniyelerle altında kalmaktan kurtuldum. Herhangi bir yaralı yok ama hasar var aracımda. Duvar yıkıldı, komple yolu kapattı" diye konuştu.

Belediye ekiplerinin, yağmur suyu ve toprak ile dolan yolu iş makineleri yardımı ile temizleme çalışmaları devam ediyor. 

Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA)-



BEYKOZ'DA SPOR SALONUNUN ÇATISI ÇÖKTÜ

Beykoz'da kuvvetli yağış spor salonunun çatısının çökmesine neden oldu.

Beykoz'da bir siteye ait spor salonuna çatısı, sabah saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağışa dayanamayarak çöktü.

Çökme anında spor salonunda bulanan eğitmen ve öğrenciler  panik yaşadı. Çöken çatının parçaları, spor salonun içerisinde bulunan havuza  düştü. 

AVCILAR KAYMAKAMLIĞI'NIN BODRUM KATINI SU BASTI

Avcılar Kaymakamlığı'nın bodrum katını yağmur nedeniyle su bastı. Elektriklerin kesilmesi ardından Kaymakamlık’ta çalışanlara yarım gün izin verildi.

İstanbul'da etkili olan yağmur nedeniyle Ambarlı Meydanı ve çevresindeki yollar göle döndü. Cihangir Mahallesi’ndeki Avcılar Kaymakamlığı’nın bodrum katına su doldu. Vergi Dairesi’nin bir biriminin de bulunduğu kattaki trafonun devre dışı kalması üzerine elektrikler kesildi.

Çalışanlara yarım gün idari izin verildi. Kaymakamlıktaki işlemler durdu. Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, tahliye kanallarının yetersiz kaldığını bu nedenle su baskını oluştuğunu söyledi. Vidanjörlerle su çekilirken Kaymakamlık Uygulama ve Denetleme Müdürü Nesimi Karatoprak, rögar kapaklarını açtıklarını ancak tahliye kanallarının yetersiz kalması sonucu suyun bodrum katına dolduğunu söyledi. Avcılar Belediyesi ekipleri vidanjör ile bodrum katındaki suyu çektikten sonra hasar tespitine geçileceği belirtildi.

 İhsan DÖRTKARDEŞ-Serdar ALTINTEPE/İSTANBUL, (DHA)

 

SARIYER'DE HASTANEYİ SU BASTI, HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) - SARIYER'de su basan hastanedeki hastalar tahliye edildi.

Sarıyer'de sabah saatlerinde aniden bastıran yağış sonrası Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastanesi'nin altı katı su altında kaldı. Olay yerine gelen İstinye İtfaiye Merkezi'ne bağlı itfaiye ekipleri mahsur kalan hastaları kurtardı.

İtfaiye erleri, hastaların kimini sedyelerle, kimini de kucağında taşıyarak çıkardı. Su altında kalan hastaneden tahliye edilen hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin yağan yağmura ve bel hizasına kadar yükselen sulara aldırmadan hastaları taşıdığı anlar kameralara yansıdı.




 

 ATAŞEHİR'DE EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

 Ataşehir'de yağış nedeniyle 4 işyeri ve 2 ev sular altında kaldı. Kaporta boya atölyesi olarak kullanılan işyerinde araçlar ve eşyalar kullanılmaz hale gelirken, bir karga ve kedi de boğuldu.

Ataşehir İçerenköy Mahallesi Akarsu Caddesi'nde bulunan 4 işyeri ve 2 evi yağmur nedeniyle su bastı. Kaporta boya atölyesinde sular altında kalan araçlar ve eşyalar kullanılmaz hale geldi.  Bir market de suyla doldu. İşyeri ve ev sahipleri durumu İSKİ ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler dolan yağmur sularına tahliye etti. Vatandaşlar mağdur olduklarını söyledi. Öte yandan Ali Aydoğan'ın işyerinde beslediği karga ve bir kedi de su baskını sırasında boğularak öldü.

Su baskını sırasında kargası ölen Ali Aydoğan, "Ben bunu yavruyken aldım. Yaralıydı besledim ismi de Çapkın'dı. Peşimden gel desem geliyordu. Aniden sel bastı arabayı kurtardım kargamı kurtaramadım." dedi.

İşyeri sahibi Mustafa Sarıyer ise, "Dükkan bana ait. Sabah 10.00-10.30 civarı sel suları gelmeye başlayınca arabaları zor dışarı çıkardık. Dükkanımızın hali bu. Şu an 100-150 bin lira zararımız var. Bunu nereden nasıl karşılayacağız. 300 kilo ağırlığındaki kompresör suyun hacminden ters döndü. Yazıhanede koltuklar her şey berbat şekilde. Dükkandaki takımları görüyorsunuz her şey berbat durumda." diye konuştu.

Marketi sular altına kalan Eren Murahanoğlu, "4 keredir başımıza geliyor. Yarım milyona yakın zararım var. Dolaplarım çalışmıyor dükkan su içinde. Herkes mağdur oldu, ben de mağdur oldum. Muhatap bulamıyoruz kendimize. Zararımız büyük. Evimi de aynı şekilde su bastı. Ben önce canımla mı uğraşayım malımla mı uğraşayım. Sabah kalktığımda baktım bel seviyesinde su var. Her şeyi bırakıp çıktım. Umarım en kısa sürede mağduriyetimiz giderilir." dedi.

Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL, (DHA) -

BEYKOZ'DA KÜÇÜKSU DERESİ TAŞTI; EV VE İŞYERLERİ SU ALTINDA KALDI

Beykoz'da bulunan Küçüksu Deresi yağışla birlikte taştı. Çevredeki ev ve iş yerleri su içinde kalırken araçlar suya gömüldü. Bir camide su altında kaldı. Belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları devam ediyor.


 

ARNAVUTKÖY'DE EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Arnavutköy'de sağanak yağışın etkisiyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

İstanbul'da bastıran sağanak Arnavutköy'de de su baskınlarına neden  oldu. Atık su kanallarının tıkanmasıyla birlikte geri basan yağmur suları birçok ev ve iş yerini sular altında kalmasına sebep oldu. Arnavutköy Atatürk Mahallesinde evleri su basanlar her yağmur yağdığında aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek sorunlarının kalıcı bir çözüme kavuşmasını istediler.



Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA -