Geri Dön
Gündem İzmir açıklarında Yunanistan'ın ittiği 154 kaçak göçmen kurtarıldı

İzmir açıklarında Yunanistan'ın ittiği 154 kaçak göçmen kurtarıldı

İzmir'in Karaburun, Dikili ve Çeşme ilçelerinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 154 kaçak göçmen kurtarıldı.

İzmir açıklarında Yunanistan'ın ittiği 154 kaçak göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, 24 ve 25 Haziran tarihlerinde Çeşme, Karaburun ve Dikili ilçelerinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen ve mahsur kalan toplamda 154 kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Harekete geçen ekipler, göçmenleri kıyıya çıkarttı. İşlemleri tamamlanan 154 göçmenin İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi. Öte yandan yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 2 şüpheli, Karaburun ilçesi açıklarında yakalandı.

DATÇA AÇIKLARINDA YUNANİSTAN'IN İTTİĞİ 32 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 32 kaçak göçmen ise kurtarıldı. 

Datça açıklarında saat 02.30 sıralarında can salları içerisindeki 32 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Göçmenlerin Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itildiği belirtildi. İşlemleri tamamlanan göçmenler, daha sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Diğer yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı, Datça açıklarında saat 07.30 sıralarında lastik bot içerisinde bir grup göçmen olduğu ihbarını aldı. Harekete geçen ekipler, durdurulan lastik bottaki 29 kaçak göçmeni yakaladı.

Mehmet ÇİL/DATÇA,(Muğla),(DHA)