Geri Dön
Gündem İstanbul Valisi Yerlikaya'dan yağış uyarısı

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan yağış uyarısı

Meteoroloji, İstanbul'a sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısı yapmıştı; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yağış uyarısında bulundu. Sabah saatlerinde etkili olan yağmurla Esenyurt'ta bazı alt geçitler suyla doldu, rögarlar taştı bir servis aracı oluşan çukura düştü. Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde yağmur yolların göle dönmesine neden oldu. Bazı işyerleri su altında kalırken esnaf önlem alınmamasından yakındı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yağış uyarısında bulundu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili İstanbullular, Perşembe(yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" dedi.


(Silivri)

METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL'A 'SARI' UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "Yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine göre; halen İstanbul'un batı çevrelerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ve Arnavutköy ilçelerinde bugün  öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

 ESENYURT'TA ALT GEÇİTLER SUYLA DOLDU, RÖGARLAR TAŞTI 

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağmurla Esenyurt'ta bazı alt geçitler suyla doldu, rögarlar taştı bir servis aracı oluşan çukura düştü. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul genelinde bu gece yarısından itibaren yağış uyarısında bulunmuştu. İstanbul'da bazı ilçelerde sabah saatlerinde yağış etkili oldu. Esenyurt ve Beylikdüzü'nde aniden bastıran sağanak nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Yine bazı sokak ve caddelerde rögarlar taştı. Yağış sürücü ve vatandaşlara zor anlar  yaşattı. 

 

2 METRELİK ÇUKURA DÜŞTÜ 

Esenyurt Yeşilkent Mahallesi'nde yağış nedeniyle oluşan 2 metrelik çukura servis aracı düştü. İçerisinde sürücü ve bir yolcunun olduğu servis aracının sol ön tekeri oluşan çukura girdi. Rögarların taştığı anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.Sokak üzerine gelen belediye ekipleri çalışma başlattı. 

 

"ŞİDDETLİ YAĞDI"

Yaşanan seli anlatan servis şoförü, " Yağmur çok şiddetli yağıyordu, zaten ön taraf patlamıştı ben de sağa dönmek istedim. O sırada arabanın ağırlığı ile yol çöktü. Bir yolcum vardı. Ben de diğer kapıdan indim. Baya şiddetli yağdı. " dedi.  Mahalle sakini İbrahim Çabalak, "Yağmur çok şiddetliydi. 3-4 kez aynı yerde çukur oluştu. Rögar patlıyor sürekli. Yaralanan olmadı maddi hasar meydana geldi. Sokakta baya kötü." şeklinde konuştu. 

 Alper KORKMAZ-Özgür KUMANOVALI-Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL (DHA)





 

AVCILAR'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, İŞYERLERİNE SU BASTI

Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde yağmur yolların göle dönmesine neden oldu. Bazı işyerleri su altında kalırken esnaf önlem alınmamasından yakındı.

Avcılar'da sabah saatlerinde bastıran yağmur Yeşilkent Mahallesi'nde bazı yolların göle dönmesine neden oldu. Yol tamamen su ile kaplanırken buradan geçmeye çalışan araçlar mahsur kaldı. Yolda mahsur kalanların kurtarılabilmesi için itfaiyeden yardım istendi. Gelen itfaiye ekibi yolda mahsur kalan araçları kurtardı.

Yol kenarındaki fırının içi de su doldu. 

Su basması sonucu işlettiği ekmek fırınında yaklaşık 50 bin TL tutarında zararı oluştuğunu belirten Mehmet Nuri Bozkuş, her yağış ardından yolun üç tarafından akan suyun işyerine girdiğini, Avcılar Belediyesi'ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dereye bağlanan noktadaki borunun çok küçük olduğunu defalarca söylemelerine rağmen sonucun değişmediğini öne sürdü. Bölgede bulunan bazı işyeri sahipleri de mallarının her yağışta olduğu için bugün de su altında kaldığını belirtti.

 

GÖKKUŞAĞI ÇIKTI

Kısa süren yağış ardından Beylikdüzü ve Esenyurt yönünde gökyüzünde beliren gökkuşağı ilgi çekti. Sabah işe gitmek üzere evlerinden çıkanlar gökyüzündeki görsel şöleni ilgi ile izleyerek cep telefonları ile görüntüledi.

 İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- 

SİLİVRİ'DE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Silivri'de kuvvetli yağış etkili olmaya başladı. Yağış nedeniyle bazı caddeler göle dönerken, D-100 karayolunda ise trafik durma noktasına geldi. 



Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün yaptığı açıklamayla İstanbul genelinde çarşamba ve perşembe günleri etkili olması beklenen yağış konusunda uyarıda bulmuştu. Beklenen yağış bugün öğlen saatlerinden itibaren Silivri'de etkili olmaya başladı.

Sağanak yağış nedeniyle kısa sürede bazı cadde ve yollar göle döndü. Yağış nedeniyle D-100 kara yolunda da trafik yoğunluğu oluştu.

Uğur Samet AVCI / İSTANBUL, (DHA)-

SİLİVRİ'DE SU BASKINI SONRASI ÇALIŞMALAR

Silivri'de yoğun yağış nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları meydana geldi. 

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış bazı ilçelerde etkili oldu. Silivri Alibey Mahallesi'nde ve bazı noktalarda su baskınları meydana geldi. Alibey Mahallesi'nde bazı ev ve iş yerlerini su bastı, bir caddede araçlar yarıya kadar suya gömüldü. Ekipler baskın yaşanan noktalarda çalışma başlatarak, suyu tahliye etti.  İş yerini su basan esnaf Yavuz Çelik, "Yarım saat bir saat yağdı. 200 metrelik alan burası.

Araçların boyuna kadar geldi su. Çok büyük bir olay yaşanmadı ama iş yerlerimiz zarar gördü. yine bir mağduriyet yaşadık" diye konuştu. Binadaki kapıcı dairesi suyla dolan bina sakini ise, "Burada 1 metreye yakın su var. Her yağmurda burası böyle oluyor. 1 saat yağdı ama rezil etti bizi. Çizmeyle bile giremiyorum. Su dolu içerisi" dedi.



Alper KORKMAZ-Özgür KUMANOVALI-Uğur Samet AVCI / İSTANBUL, (DHA)-