Geri Dön
Gündem Şehitlerimizi uğurladık

Şehitlerimizi uğurladık

Pençe-Kilit Operasyonu'nda, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitlerimizi uğurladık

Pençe-Kilit Operasyonu'nda, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli (25), memleketi Malatya'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'deki törenin ardından hava yoluyla memleketi Malatya'ya getirilen şehit Celal Tekedereli için Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene; şehidin babası Cevat, annesi Aynur Tekedereli ve kardeşlerinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Vali Hulusi Şahin, 2'nci Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, askeri, mülki erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

Şehit asker Tekedereli, Malatya'da toprağa verildi Pençe-Kilit Operasyonu'nda, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli (25), memleketi Malatya'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin yakınları, törende güçlükle ayakta durabildi. İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına taşındı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla taşınan Celal Tekedereli'nin cenazesi, şehitlikte toprağa verildi.



PİYADE UZMAN ÇAVUŞ KAPILAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Pençe - Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay (25), memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi.


Piyade Uzman Çavuş Kapılay, son yolcuğuna uğurlandı Pençe-Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay (25), memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi.

Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ın cenazesi, öğle namazına müteakip Hatay'ın İskenderun ilçesi Nihal Atakaş Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Hatay Valisi Rahmi Doğan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Sabahat Özgürsoy Çelik, ailesi ve vatandaşlar katıldı. Bekar olduğu belirtilen şehit Kapılay’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından İskenderun Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenazede güçlükle ayakta duran annesi Sevinç Kapılay, babası Erkan Kapılay ve kardeşi Berkan Kapılay, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Vatandaşlar da tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. İzzet NAZLI / İSKENDERUN (Hatay), (DHA)

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ DOĞAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan'ın (24) cenazesi, memleketi Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.


Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan'ın cenazesi, bu sabah Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Berçinçatak Mahallesi'ne getirildi. Şehidin cenazesi ailesinin evine götürülerek helallik alındı, daha sonra Berçinçatak Mahallesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Valisi Vasip Şahin, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Doğan, son yolculuğuna uğurlandı Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan'ın (24) cenazesi, memleketi Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törende şehidin annesi Şerife, babası Eyüp Doğan ve nişanlısı Dilara Erensayım ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Berçinçatak Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Doğan'ın 3 ay önce nişanlandığı ve seneye evlenmeyi planladığı belirtildi. Kaan ULU-Muhammet BAYRAM/KIZILCAHAMAM (Ankara), (DHA)

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ CANKAYA GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın cenazesi, ailesinin İzmir'de yaşadığı evin önündeki helallik alınmasının ardından Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy’e getirildi. Şehit Cankaya için Yeniköy meydanında ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazeye Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, MHP Kütahya milletvekili Ahmet Erbaş, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, şehidin annesi Nazire (47), babası Niyazi (48) ve kardeşi Oğuzhan Cankaya (21) ile nişanlısı Esra Doğru, yakınları ve vatandaşlar katıldı.



Şehit Uzman Çavuş Cankaya gözyaşlarıyla toprağa verildi Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın cenazesi, ailesinin İzmir'de yaşadığı evin önündeki helallik alınmasının ardından Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy’e getirildi. Şehit Cankaya için Yeniköy meydanında ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı.

OĞLUNUN FOTOĞRAFINI ELİNDEN BIRAKMADI

Şehidin kardeşi Oğuzhan Cankaya, ‘Vatan sağ olsun’ diyerek gözyaşı döktü. Annesi Nazire Cankaya ise tören boyunca oğlunun fotoğrafını elinden bırakmadı.



İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Cankaya’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi Yeniköy mezarlığına gözyaşlarıyla toprağa verildi. Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)