Geri Dön
Gündem Şile’de 'Okullar Üretiyor Projesi' hayata geçti

Şile’de 'Okullar Üretiyor Projesi' hayata geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şile Belediyesi ev sahipliğinde İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü desteğiyle Okullar Üretiyor Projesi hayata geçti. Proje kapsamında Ağva Ek Hizmet Binası ve Ağva Kültür Merkezi'nde protokol töreni gerçekleştirildi.  

Şile’de 'Okullar Üretiyor Projesi' hayata geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu proje kapsamında Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şile Belediyesi katkıları ile talepte bulunan okulların bahçelerinde, öğrencilerin tarım üretimi süreçleri ile tanışması sağlanacak. Protokol ile öğrencilere ayrıca yerli ve milli şuur içerisinde, tohumdan fideye her aşamada sebze yetiştirme çalışmaları yaptırılarak, doğal üretim farkındalığı kazandırılması da hedefleniyor. İmza törenine Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İlçe Millî Eğitim Müdürü Okan Ayhan, Şile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Benli, Şile Belediyesi birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 GIDANIN TOPRAKTAN SOFRAYA YOLCULUĞU

 Şile Belediyesi ev sahipliğinde imzalanan protokol ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimin yerli ve milli tohumlarla artırılması için uygulamaya konulan ‘Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi’ çalışmaları kapsamında, ‘Okullar Üretiyor’ projesi ile öğrenciler, çiftçilikle ve toprakla buluşacak ve gıdanın topraktan sofraya nasıl geldiği konusunda farkındalık kazanacak. Projeyi, Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şile İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülecek.

 “TARIMSAL ÜRETİMİ ÇOCUKLARLA BULUŞTURACAĞIZ”

 Törende konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Şile Belediyesi olarak tarımsal üretimin ve dolayısı ile sofralarımıza gelen gıdaların üretimine verilen önemin her geçen gün daha fazla hissedildiği günümüzde, geleceğimiz olan çocuklarımızı, evlatlarımızı tarımsal üretimin incelikleriyle daha fazla buluşturacağız. Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın desteklediği bu önemli çalışmada bizlerle beraber olan İlçe Tarım Müdürlüğü’müze ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Şile’nin bereketli topraklarında öğrencilerimiz çok verimli sebze yetiştirme tecrübelerine sahip olacaklar” dedi.