Geri Dön
Gündem "Söz verdiğimiz 53 projenin yüzde 90'ını tamamladık"

"Söz verdiğimiz 53 projenin yüzde 90'ını tamamladık"

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, seçim öncesi söz verdiği 53 projeden sonuncusu olan 'yeşil koridor' ve 'bisiklet yolu'nun yapımına başlandığını söyleyerek "Böylece sözümüzü tutarak 53 projenin yüzde 90'ını tamamladık" dedi.  

"Söz verdiğimiz 53 projenin yüzde 90'ını tamamladık"

 

Yeşil koridor adı verilen proje Merkez Mahallesi'nde yapılmaya başlandı. Bisiklet yolu üzerinde yapılacak proje ile vatandaşlar Sadabad bölgesini bisikletle gezerken hem tarihi güzellikleri yerinde görecek hem de farklı türde yüzlerce ağacın arasında doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı bulacak. 

 Konuya ilişkin konuşan Öztekin, "Cendere Vadisi üzerinde 5 kilometre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yollarının, spor alanlarının, dinlence yerlerinin olduğu yere farklı türde yüzlerce ağaç ve binlerce bitki dikimi yapacağız. Proje önümüzdeki 2 ay içerisinde hayata geçecek. Aileler burada dilediği gibi hoşça vakit geçirecek" dedi.

 Bisiklet yolu ve yeşil koridor ile Sadabad Camii, Saray Çamaşırhanesi, El Yapımı Kağıt Atölyesi, dere sandalları, nişantaşları, antik dönemin izlerini taşıyan açık hava müzesi, Sadabad Su Sarnıcı, Hasbahçe, Kağıthane Meydanı, Daye Hatun Camii ve Sıbyan Mektebi hem bisikletle hem de yaya olarak gezilerek görülebilecek.