Geri Dön
Gündem THY’de Uçak Teknisyenleri Günü kutlandı

THY’de Uçak Teknisyenleri Günü kutlandı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Atatürk Havalimanı’ndaki hangarında 24 Mayıs Uçak Teknisyenleri Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Burada konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “THY büyüdükçe THY Teknik A.Ş’nin de büyüyüp gelişeceğini görüyoruz. Yeni yönetim anlayışımızda kadim ve milli değerlerimiz olan çalışanın alnının teri kurumadan hakkının verilmesi prensibi en önemli düsturumuz olacak” dedi.

THY’de Uçak Teknisyenleri Günü kutlandı

 

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY Teknik A.Ş Genel Müdürü Mikail Akbulut 24 Mayıs Uçak Teknisyenleri Günü dolayısıyla Atatürk Havalimanı’ndaki teknisyenleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında pasta kesildi ve kıdemli çalışanlara plaketleri verildi.  

“YENİ HANGAR YATIRIMLARI YAPACAĞIZ” 

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “Yeni bir uçak girerken iki şeye çok dikkat ediyoruz. Biri o uçakları uçuracak pilotlarımızın hazır olması diğeri ise bu uçakların bakımını yapacak teknisyenlerimizin yetkilendirilmiş ve tecrübe etmiş olmalarıdır. THY büyüdükçe THY Teknik A.Ş’nin de büyüyüp gelişeceğini görüyoruz. 5 uçaklı filosundan 370 küsur uçağa ulaşmış THY çok yakın zamanda 400’üncü uçağa ulaşacak. Yeni yönetim anlayışımızda kadim ve milli değerlerimiz olan çalışanın alnının teri kurumadan hakkının verilmesi prensibi en önemli düsturumuz olacak. Uçak içlerini aynı oturma odanız değil misafir odanız gibi tutmanızı özellikle sizden rica ediyorum. Kabin ve tuvaletleri hazır, temiz ve düzgün tutalım. Özellikle pandemi döneminde yapmış olduğunuz fedakarlıklar beni ilerisi için de görevinizi hakkıyla yapacağınız konusunda inandırıyor. Yeni hangar yatırımları yapacağız, planlıyoruz. İstanbul Havalimanı’nda yeni hangarlar yapacağız. Teknisyen alımlarına devam ediyoruz. Yaptığımız işlerin niteliğini artırmalıyız. Komponetleri alıp takmak yerine bazılarının tamirlerini zaten yapıyoruz o tamir yeteneklerimizi artıracağız, bunlara yatırım yapacağız. Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vereceğiz” dedi. 

UÇAKLAR KARGOYA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR 

Bolat, “Özellikle THY’nin 777 ve 330 uçaklarının kargoya dönüşümünü burada yapmayı planlıyoruz. Çalışmalar yapılıyor, 777 biraz daha zor ama 330’ları en kısa zamanda modifiye edip kargoya dönüştürme yeteneği kazandırarak ülkemize ayrı bir gelir kapısı açacağız. Bundan sonraki ücret ve yönetim politikalarımız Teknik A.Ş’deki arkadaşların THY’ye geçme arzusunu kaldırmak. Diğer iştiraklerde de Teknik A.Ş’ye geçme isteklerini kaldıracağız. Ücret politikamızda zaten şu anda piyasada iyi bir yerdeyiz. THY’nin, Teknik A.Ş’nin kuruluş yıldönümü ve Uçak Teknisyenleri Günümüz hepimize kutlu olsun” diye konuştu.  

EKŞİ: CİLLOP GİBİ BİR KABİN İSTİYORUZ 

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de “Uçaklarımızın emniyetini birinci derecede temin eden uçak teknisyenleri olarak gününüzü tebrik ediyorum. Uçak teknisyeni arkadaşlarım mesleğiniz teknik meslekler içinde süreci en fazla disipline edilmiş meslektir. Lisansınız için alacağınız ders saati içeriğinden süresine yapılacak olan imtihandan tekrarlı eğitime kadar her şeyiniz belli ve tanımlıdır. Yapacağınız iş de öyle tamamen tanımlı bir dünyada sizden disiplin ve etik değerlere bağlı iş yapıyor olmanız bekleniyor. Sizler için disiplin ve etik iki sihirli kelime. Kısaca kurallara uyalım ki hayat hepimize kolay olsun. Avrupa’da en iyiler arasındayız. Gayretleriniz ve farkındalığınız için teşekkür ediyorum. Mührünüzü, imzanızı disiplin içinde etik değerlere bağlı olarak kullanmalısınız. Cillop gibi bir kabin istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

AKBULUT: ÇALIŞMA ŞARTLARINIZIN İYİLEŞTİRİLMESİ KONUSUNDA HASSAS DÜŞÜNÜYORUZ 

THY Teknik A.Ş Genel Müdürü Mikail Akbulut ise “Uçak teknisyeni olmak sadece uçağın bakımını yapan kişi değil tasarım ve üretim aşamasında da faaliyet gösterebilme yetisine sahip olmaktır. Her ne kadar sizlerle omuz omuza sahada çalıştığımızı da düşünürsek çalışma ortamınızı, şartlarınızı, hangi düşünceyle çalıştığınızı yakinen biliyoruz. Dolayısıyla çalışma şartlarınızın iyileştirilmesi konusunda başta yönetim kurulu başkanımız olmak üzere tüm yönetici arkadaşlarımızın sizler üzerinde çok hassas düşündüğünü bilmenizi isterim. Sizlerden beklentimiz sadece uçak değil komponetlerin bakımlarının da emniyetli, kaliteli ve hassas bir şekilde yapılmasıdır. Aynı zamanda dün şirketimizin 16’ncı kuruluş yıldönümüydü. Hem 16’ncı kuruluş yıldönümü hem de hava aracı bakım teknisyenleri günümüzü tebrik ederim” dedi.