'Konserve hazırlarken ölümcül bakteriden kurtulmak için basınçlı düdüklü tencere kullanın'
'Konserve hazırlarken ölümcül bakteriden kurtulmak için basınçlı düdüklü tencere kullanın' Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, konserve hazırlarken oluşabilecek clostridium botulinum bakterisinin ölümcül olabileceğini belirterek, “Bundan kurtulabilmek için 121 derecede minimum 20 dakika boyunca sterilizasyon işlemini gerçekleştirip içerisindeki tüm mikroorganizmalardan kurtulduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Basınçlı düdüklü tencere, yani konserve için özel düdüklü tencereleri kullanmamız gerekiyor" dedi.
5.09.2023 Video
'Konserve hazırlarken ölümcül bakteriden kurtulmak için basınçlı düdüklü tencere kullanın'
 'Konserve hazırlarken ölümcül bakteriden kurtulmak için basınçlı düdüklü tencere kullanın' Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, konserve hazırlarken oluşabilecek clostridium botulinum bakterisinin ölümcül olabileceğini belirterek, “Bundan kurtulabilmek için 121 derecede minimum 20 dakika boyunca sterilizasyon işlemini gerçekleştirip içerisindeki tüm mikroorganizmalardan kurtulduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Basınçlı düdüklü tencere, yani konserve için özel düdüklü tencereleri kullanmamız gerekiyor" dedi.
5.09.2023 Gündem
Başı konserve kutusuna sıkışan kedi kurtarıldı
Başı konserve kutusuna sıkışan kedi kurtarıldı Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde başı konserve kutusuna sıkışan kedi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
4.06.2023 Gündem
Konserve balıktan mikroplastik çıktı
Konserve balıktan mikroplastik çıktı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, Türkiye pazarından 7 üreticiye ait 33 farklı ton balığı markasında yaptığı araştırmada, tüm örneklerde en az bir mikroplastik partikülüne rastladıklarını açıkladı.
27.12.2022 Gündem
“Taze balık yiyemiyorsanız konserve balık tüketin”
“Taze balık yiyemiyorsanız konserve balık tüketin”     Vücut fonksiyonlarında önemli rol oynayan yağ asitlerinden biri olan Omega 3 bağışıklığı güçlendiriyor, kalp ve damar sağlığını koruyor, beyin hücrelerinin yenilenmesini ve çoğalmasını destekliyor. Saf bir protein ve Omega 3 kaynağı olan ton balığı, 100 gramlık bir kutuda tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının yüzde 47’sini karşılıyor. Balığın Omega 3 açısından son derece zengin bir besin olduğunu belirten Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Omega 3 kalp ve damar sağlığı için olmazsa olmaz. Eğer taze ve mevsiminde balık yiyemiyorsanız konserve balık tüketin” dedi. 
21.12.2022 Sağlık-Yaşam
Doç. Dr. Demirel'den 'konserve' uyarısı
Doç. Dr. Demirel'den 'konserve' uyarısı Zonguldak'ta Doç. Dr. Esra Acıman Demirel, bozuk konserve kaynaklı botulizm hastalığının ölüme neden olabileceğini söyledi. Konserve yapımında kapağın, yeterli ısı ve basınçla kapatılması gerektiğine dikkat çeken Demirel, konserve nedenli rahatsızlığı olanların tedavisinde antitoksinin erken verilmesinin hayatta kalmayı sağladığını söyledi.
5.08.2022 Sağlık-Yaşam