Geri Dön
Gündem İstanbul'da yağmur ve dolu yağışı

İstanbul'da yağmur ve dolu yağışı

İstanbul'da dolu yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle Kadıköy'de bazı noktalarda yerler kısa sürede beyaza büründü. Arnavutköy'de de sağanak yağış sele neden oldu. Semt pazarının da bulunduğu sokaklar nehre dönerken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Öte yandan Arnavutköy'de bir caminin minaresine yıldırım düştü.

İstanbul'da dolu yağışı etkili oldu. Meteorolojinin uyarılarının ardından özellikle boğaz çevresi ve Kadıköy'de dolu yağışı etkili oldu.



Yağış nedeniyle Kadıköy'de bazı noktalarda yerler kısa sürede beyaza büründü. Sürücüler araçları hasar görmemesi için köprü altlarına sığındı.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den yapılan uyarıda, "2.20-14.00 saatleri arasında İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakasında beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.



ARNAVUTKÖY'DE SEL
Meteoroloji'nin uyarısının ardından Arnavutköy'de başlayan yağış bazı bölgelerde sele neden oldu. Anadolu Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde Salı günleri kurulan semt pazarında aşırı yağış nedeniyle yağmur giderlerinin tıkandığı pazar alanını bir anda sel bastı. Pazar kurulan cadde ve sokaklar nehre dönerken pazardakiler zor anlar yaşadı. O anlar kameralara yansıdı.

METRO GİRİŞİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
Ümraniye Çarşı Metro Durağı'nın girişindeki yürüyen merdivenler dolu yağışı altında kaldı. Merdivenlerden yuvarlanan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle Metro durağının girişi beyaza büründü.

ARNAVUTKÖY'DE CAMİ MİNARESİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

Arnavutköy'de bir caminin minaresine yıldırım düştü.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde aniden bastıran sağanak ve dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı. Haraçcı Mahallesi'nde bulunan bir caminin minaresine yıldırım düştü. Minarenin alem bölümü yerinden koptu. Olayda herhangi bir yaralanan olmadı. Öte yandan Arnavutköy'de bazı cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri de sürücülerin ilerlemesini zorlaştırdı.