Geri Dön
Gündem Bağcılar'da dantel böceğine karşı önlem

Bağcılar'da dantel böceğine karşı önlem

Bağcılar Belediyesi ekipleri, İstanbul’da görülen ve “Amerikan tahtakurusu” olarak da bilinen dantel böceğine karşı harekete geçti. Ekipler, yaşanabilecek olası bir böcek istilasına karşı ilaçlama başta olmak üzere tüm tedbirleri aldı.

Bağcılar'da dantel böceğine karşı önlem

İstanbul’da anavatanı Kuzey Amerika olan “Dantel Böceği” alarmı yaşanıyor. Yakından bakıldığında kanat bölgesi dantele benzediği için 'dantel böceği' adını alan böcek türü son günlerde farklı bölgelerde sık görülmeye başladı. İnsan vücuduna ve bulduğu her yüzeye yapışarak rahatsızlık veren bu böcek türü, vatandaşları da tedirgin ediyor. Uzmanlar, 5 milimetreden daha kısa olan bu canlıların yaprakların hücre içi sıvısını emerek beslendiklerini ve bitkilerin fotosentezini olumsuz etkilediklerini söylüyor.

ŞİKAYET YOK

Birçok ilçede etkili olan böcekle ilgili Bağcılar’da herhangi bir şikayet gelmediğini belirten yetkililer olası bir tehlikenin önüne geçmek için Bağcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin hazırlıklarını tamamladığını bildirdi. Ekipler, parklarda böceğin yaşayabileceği ağaçların gevşek kabukları ve yaprak altlarını ilaçladı. Ayrıca gelebilecek ihbarlara da anında müdahale edecek.

İLAÇLAMA FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Bütün zararlı böcek türlerine karşı ilaçlamaların sürdürüldüğünü söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Şu anda ilçemizde bir sıkıntı görülmüyor. Mesai arkadaşlarımız ilaçlama faaliyetlerini periyodik aralıklarla sürdürüyor” dedi.