Geri Dön
Gündem Meteoroloji uyarmıştı... Boğaz bu hale geldi!

Meteoroloji uyarmıştı... Boğaz bu hale geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı uyarıların ardından gece saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Gökyüzü birbiri ardına çakan şimşeklerle aydınlanırken, İstanbul Boğazı'na çamur aktı. İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak yağış birçok İstanbulluyu hazırlıksız yakaladı. Bazı yerlerde araçlar mahsur kalırken, bazı yerlerde de trafik kazaları meydana geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı uyarıların ardından gece saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Özellikle Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağışla İstanbul Boğazı'na çamur aktı. Anadolu Hisarı açıkları akan çamurla kahverengi oldu.

Gök gürültü sağanak yağış etkili oluyor. Anadolu yakasında yağışa şimşek ve yıldırımlar da eşlik ediyor. Çamlıca Televizyon kulesi üzerine düşen yıldırım kameraya yansıdı.Hüseyin COŞKUN / Özgür EREN İSTANBUL (DHA)

MALTEPE'DE DOLU ÖNLEMİ

Maltepe'de etkili olan sağanak yağışın ardından bazı otomobil sahipleri dolu yağışına önlem olarak, araçlarının üzerine battaniye serdi.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren ara ara sağanak yağışlar etkili oluyor. Anadolu Yakası'nda da etkili olan yağışlar zaman zaman kendini dolu olarak gösterdi. Maltepe'de bazı otomobil sahipleri araçlarının üzerine battaniye ve örtü sererek, dolu önlemi aldı. Otomobilinin üzerini örten Faruk Gümüş, "Sabah saatlerinde gök gürültüsü ve şimşekler gördüm. Dolu uyarısı da yapılınca böyle bir şekilde önlem almaya çalıştım." dedi. Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,(DHA)

TUZLA'DA ÇATISINA YILDIRIM DÜŞEN BİNADA YANGIN

İstanbul'da gök gürültüsü sağanak etkili oluyor. Tuzla Güzelyalı Bayrak sokakta 4 katlı binanın çatısına yıldırım düştü. Binadaki yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Yangın kısa sürede söndürülürken ölen yada yaralanan olmadı. Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN - İstanbul DHA

PENDİK'TE SERVİS MİNİBÜSÜ ALT GEÇİTTE MAHSUR KALDI

Pendikte'te bulunan Aydınlı alt geçidinde içinde 6 kişinin bulunduğu servis minibüsü sağanak yağış nedeniyle mahsur kaldı. Minibüs itfaiye ekibinin müdahalesiyle kurtarıldı.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı ilçelerde su baskınları oldu. Pendik Çamçeşme Mahallesi Kemalpaşa Caddesinde bulunan Aydınlı alt geçidini su bastı. Bu sırada altgeçitten geçmeye çalışan ve içinde 6 kişinin olduğu minibüs mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alt geçide dolan suyu tahliye etti. Mahsur kalan minibüs kurtarıldı.

"ARABANIN YARISINA KADAR SU DOLDU"

Minibüste mahsur kalan yolculardan biri, "Alt geçitte su vardı. Geçeriz dedik. Geçerken su çoğaldı. Arabanın içine de su dolmaya başladı. Araba kaldı. Arabanın yarısına kadar su doldu." dedi. Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA)

SARIYER'DE ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI

Sarıyer'de 2 belediye otobüsü ile bir minibüsün karıştığı zincirleme trafik kazasında, 2 kişi hafif şekilde yaralandı.

Hacı Osman Yokuşu, Sarıyer istikametinde sabah saat 06.00 sıralarında 2 belediye otobüsü ile bir minibüs zincirleme trafik kazasına karıştı. İddiaya göre, 34 TP 6349 plakalı otobüsün şoförü Sarıyer istikametine doğru yokuş aşağı inerken yağışlı havanın etkisiyle direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Aniden yavaşlayan otobüse arkasından gelen 34 TP 6337 plakalı belediye otobüsü arkadan çarptı. 34 UGV 74 plakalı ticari minibüs ise otobüslere çarpmamak ani fren yapınca bariyerlere çarparak durabildi. Kazada 2 otobüs şoförünün yaralandığı öğrenildi. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

OTOBÜSLERİN BOŞ OLMASI FACİAYI ENGELLEDİ

Kazada otobüslerin ikisinin de boş olması büyük bir faciayı engelledi. Kaza nedeniyle araçlarda hasar meydana gelirken, kazada yaralanan iki kişinin otobüs şoförleri olduğu ve olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi.

YOL BİR SAAT TRAFİĞE KAPANDI

Kazanın ardından Maslak-Sarıyer istikametinde yol yaklaşık bir saat trafiğe kapandı. Olay yerine gelen çekici ile ticari minibüsün çekilmesinin ardından trafik tek şeritten sağlanırken, otobüslerin çekilmesi için başlayan çalışmalar ise sürüyor. Ertan KILIÇ - Ozan URAL / İSTANBUL (DHA)