Geri Dön
Gündem Çamlıca Camii'nde sosyal mesafeli 2. cuma namazı

Çamlıca Camii'nde sosyal mesafeli 2. cuma namazı

Koronavirüs nedeniyle 16 Mart tarihinden beri kapalı olan cami ve mescitler 2 buçuk ay sonra Cuma namazıyla toplu halde ibadete açılmıştı. Çamlıca Camii'nde ikinci Cuma Namazı sosyal mesafe kuralına uyularak kılındı. Cuma Namazı kılan cemaat havadan da görüntülendi.

Çamlıca Camii'nde sosyal mesafeli 2. cuma namazı

Koronavirüs nedeniyle 16 Mart tarihinden beri kapalı olan cami ve mescitler 2 buçuk ay sonra Cuma namazıyla toplu halde ibadete açıldı. Geçen hafta kılınan Cuma namazının ardından ikinci cuma namazı kılmak için vatandaşlar Çamlıca Camii'ne geldi. Camiye gelen vatandaşların maske taktıkları ve seccadelerini yanında getirdikleri görüldü. Cami girişinde maskesi olmayan vatandaşlara maske ve tek kullanımlık seccade verildi. Çamlıca Camii'nde Cuma namazı kılan cemaat havadan da görüntülendi. Cengiz ÇOBAN-Ali AKSOYER-İsa ALMAÇAYIR-İSTANBUL-DHA

MAHMUTBEY STADI'NDA YÜZLERCE KİŞİ CUMA NAMAZI KILDI

Toplu ibadet kısıtlamasının kaldırılmasının ardından ikinci Cuma namazına da katılım yoğun oldu. Bağcılar'daki Mahmutbey Stadı'nı tamamen dolduran vatandaşların kıldığı Cuma namazı havadan görüntülendi.

Koronavirüs nedeniyle 16 Mart tarihinden beri kapalı olan cami ve mescitler geçen hafta Cuma namazıyla toplu halde ibadete açılmıştı. Toplu ibadet kısıtlamasının kaldırılmasının ardından bu haftaki Cuma namazı yine belirli noktalarda kılındı.

Bağcılar'da Cuma namazı için en çok katılımın olduğu yer ise Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadı oldu. Namaz saati yaklaşırken stadı tamamen dolduran vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyarak saf tuttu. Yüzlerce kişinin katılımı ile kılınan Cuma namazı havadan görüntülendi. Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)

GAZİOSMANPAŞA'DA SOSYAL MESEFALİ CUMA NAMAZI

Gaziosmanpaşa'da Karadeniz Spor Kulübü Tesisleri'ne ait 5 bin metrekare alana sahip futbol sahasında birçok vatandaş, koronavirüs önlemlerini uygulayarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak Cuma namazını kıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan toplu ibadet kısıtlamasının kaldırılmasının ardından, bugün cami, mescit ve daha önceden belirlenen açık alanlarda ikinci Cuma namazı kılındı. Gaziosmanpaşa'da çok sayıda vatandaş, Cuma namazını kılmak için Karadeniz Spor Kulübü Tesislerine ait 5 bin metrekare alana sahip futbol sahasına geldi. Namaz öncesi imam ve görevli polisler, cemaati sosyal mesafe konusunda uyardı. Vatandaşlar, aralarında yaklaşık iki metre mesafe bırakarak Cuma namazını kıldı. Cuma namazına gelen Soner Yalman, "Bu şekilde daha güvenli. Sağlık kurallarına uygun. İnşallah bir müddet daha böyle devam ettikten sonra camilerimize gireceğimizi düşünüyorum. Görevliler sosyal mesafe konusunda yeterince bizi uyarıyorlar. Biz de elimizden geldiğince kurallara uyuyoruz" dedi. Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL, (DHA)