Geri Dön
Gündem Esenyurt’ta su baskınları için yeni önlemler alındı

Esenyurt’ta su baskınları için yeni önlemler alındı

Esenyurt'ta su baskınlarını önlemek için alınan önlemler genişletildi. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, su baskınlarına karşı İSKİ ile birlikte dere yataklarında suyu bertaraf etme ve yönünü değiştirme çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Esenyurt’ta su baskınları için yeni önlemler alındı

Esenyurt Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın 2’inci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, CHP’li meclis üyelerinin sorularını cevaplandırırken, su baskınlarına karşı alınan önlemlere değindi.

“ÇALIŞMALAR İSKİ İLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK”

Alatepe, ilçede su baskını olan yerlerle ilgili çalışmaların yapıldığını anlatarak, “İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bunların sonucunda, ilçede bulunan dere yataklarında suyu bertaraf etme ve yönünü değiştirme çalışmaları yapılarak su baskınlarının önüne geçilecek. Bu işlemlerin büyük alanlarını İSKİ, küçük alanları ise belediyemiz üstlendi. Bununla ilgili gerekli ihale yapıldı. Mevcut bölgelerde çalışmalar İSKİ ile birlikte yürütülecek” dedi.

Önceki meclis toplantısında gündeme gelen, ilçede faaliyet gösteren spor kulüplerine yapılacak yardımlar konusuna da değinen Ali Murat Alatepe, yardım miktarında kulüplerin şampiyonlukları ve aldığı madalya sayılarının kriter olarak alınacağını söyledi.

Oturumda gündemdeki 14 madde oy çokluğuyla kabul edildi.