Geri Dön
Gündem İstanbul'da yağış etkili oldu

İstanbul'da yağış etkili oldu

İstanbul'da, sabahın ilk saatlerinden itibaren yağmur yağışı etkili olmaya başladı. Yağış sürücülere zor anlar yaşattı.

İstanbul'da sabahın ilk saatlerinden itibaren yağış etkili oldu. Bazı iş yerlerini su basarken, yollarda ve caddelerde de su birikintileri oluştu. Karaköy'de ise yol göle döndü.

BEYOĞLU'NDA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

İstanbul'da sabah saatlerinde aniden bastıran etkili yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Çakan şimşekler ve kararan hava nedeniyle kartpostallık görüntüler oluştu. Etkili yağmur kısa sürede yolları göle çevirdi. Tophane Meclis-i Mebusan Caddesi de su ile doldu. Kapanan rögarlar nedeniyle su kaldırımları doldurdu. Vatandaşlar yol kenarından güçlükle ilerledi. Bazıları demirlere tutunarak geçerken bazıları da ayakkabıları ile suyun içinden geçti. Motosikletler ve otomobiller ise yollardan güçlükle ilerledi. Yağışın etkisini kaybetmesiyle su çekildi. İstanbul'da yağışın gün boyu devam etmesi bekleniyor.

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağış gündüz etkisini arttırdı. Büyükçekmece'de de yağışı etkili olmaya başladı. Aniden bastıran yağmur vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Dizdariye Mahallesi'nde bazı iş yerlerini su bastı, cadde ve yollarda su birikintileri oluştu. Dükkanını açtığında içerinin 3-4 santimetre suyla dolu olduğunu gören bir esnaf kendi imkanlarıyla dükkanını temizledi. D-100 Karayolu üzerinde bulunan Mimarsinan Köprüsü altını da suyla doldu. Su basan yollarda sürücüler ve vatandaşlar ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri de caddeye dolan suyun boşaltılması için çalışma yaptı.

AMBULANS KAYGAN YOLDA REFÜJE ÇIKTI

İSTANBUL'da sabah saatlerinde etkili olan yağmurun ardından farklı noktalarda trafik kazaları meydana geldi. Üsküdar’da sabah saatlerinde Altunizade kavşağında İddiaya göre, ambulans kaygan yolda virajı alamayarak refüje çıktı. Ambulansta hasta olmadığı bilgisi edinilirken çarpmanın etkisiyle yön tabelası devrildi.

REFLEKTÖR YERİNE SEDYE

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazaya karışan bir ambulans personelinin reflektör yerine, sedyeyi yola koyarak yeni bir kazaya karşı önlem almaya çalıştığı görüldü. Yaralananın olmadığı kazada, ambulanstaki sağlık malzemeleri gelen başka bir ambulansa taşındı.

İETT OTOBÜSÜ ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASINA KARIŞTI

Diğer bir kaza ise Maltepe Kayışdağ-Dudullu yolunda gerçekleşti. Bir otomobilin İETT otobüsüne çarpmasının ardından 3 araç zincirleme trafik kazasına karıştı. Kazada hafif yaralanan bir kişi ambulansla çevredeki hastaneye kaldırıldı. Cengiz ÇOBAN- Ali Kerem BENGİ-İsa ALMAÇAYIR-Halil YILMAZ / İSTANBUL, (DHA)