Geri Dön
Gündem KPSS maratonu başladı

KPSS maratonu başladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bugün yapılıyor. İki oturum şeklinde yapılacak sınavın "Genel Kültür ve Genel Yetenek" oturumu sabah saat 10.15'te başladı.

KPSS maratonu başladı

81 ilde 95 sınav merkezinde yapılacak olan KPSS maratonu bugün başladı. Adaylara bugün ilk oturumda "Genel Kültür ve Genel Yetenek" sınavına girdi. Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylar, 130 dakikada 120 soru çözecek. İkinci oturum olan "Lisans Eğitim Bilimleri" sınavı ise öğleden sonra saat 14.45'te yapılacak. Bu oturumda adaylar 100 dakikada 80 soru çözecek. Alan bilgisi sınavı ise 13 Eylül'de yapılacak.


İstanbul Üniversitesi'nde yapılan sınava gelen adaylar ateşi ölçüldükten sonra sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde sınav merkezine kabul edildi. Son dakikalarda sınava yetişmeye çalışanlar ve geç kalanlar ise kameralara yansıdı.

Okul Öncesi Öğretmenliği okuyan öğrencilerden Kübra Demir, "Heyecanım yok her sene sınava giriyorum. Artık bir klasik oldu. Sınava girip çıkıp sonucu bekleyeceğim" dedi. Sınava giren oğlunu bekleyen baba Şeref Besci de, "Tarih bölümü okudu oğlum. Çok çalıştı umarım karşılığını alır. Bu yıl ikinci defa giriyor sınava" dedi.

Sınava giren eşini bekleyen bir vatandaş ise, "Bu yıl ikinci defa giriyor. Geçen sene daha heyecanlıydı ama bu yıl heyecanı yok. Pandemi dönemi herkesin ders çalışma motivasyonunu etkiledi tabii ama eşim ders çalışmaya devam etti. Umarım güzel geçer" diye konuştu. Elif YAVUZ-Buğra BENLİOĞLU-Serdar ALTINTEPE/İSTANBUL,DHA

ORDU'DA KAZA NEDENİYLE KPSS'YE YETİŞEMEYEN ADAYLAR İÇİN VALİ DEVREYE GİRDİ

Ordu’da Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek bazı adaylar, Karadeniz Sahil Yolu’nda Ordu Nefise Akçelik Tüneli içerisinde meydana gelen trafik kazası nedeniyle sınava geç kaldı. Vali Tuncay Sonel’in devreye girerek, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığı ile görüşmesinin ardından adaylar sınava girebildi.

Ordu’nun Perşembe ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu’nda Ordu Nefise Akçelik Tüneli içerisinde sabah saatlerinde trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Kazanın olduğu yere çok sayıda jandarma ve polis ekibi sevk edilerek, yolun kısa sürede açılması için çalışma başlatıldı. Yolda uzun araç konvoyunun oluşması sonucu trafikte aksama meydana geldi. Bazı adaylar Altınordu ilçe merkezinde yapılan KPSS sınavına yetişebilmek için zamanla yarıştı.

VALİ SONEL DEVREYE GİRDİ, ADAYLAR SINAVA ALINDI

Kazayı duyan Vali Tuncay Sonel, sınavın olduğu okullar bölgesine giderek, bizzat araç sürücülerine yardımcı oldu. YÖK Başkanlığı ile de görüşen Vali Sonel, sınava geç kalan adayların sınava girmesini sağladı. Saat 10.15’te başlayan sınava geç kalan adaylar, gecikmeli de olsa sınava girebildi. Vali Tuncay Sonel, kaza nedeniyle sınava geç kalan adaylarla ilgili gerekli görüşmenin yapılarak, sınava girmelerinin sağlandığını, herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Sınava geç kalan adaylar ve aileler, Vali Tuncay Sonel’e girişimleri ve gösterdiği çabasından dolayı teşekkür etti. Nedim KOVAN-Ahmet BAYRAK/ORDU, (DHA)

YETİŞEMEYİNCE SINAVA ALINMADILAR

Konya'da Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumuna girmek isteyen adaylardan, saat 10.00'dan sonra gelenler salona alınmadı. Yetişemeyen adaylar duruma tepki gösterirken, görevliler de kural gereği geç kalan adayları içeri alamadıklarını belirtti. Adaylar da daha sonra dağıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da bugün KPSS'ye girecek adaylar, saatler öncesinden sınava girecekleri salonların bulunduğu okula geldi. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde sınava girecek adaylardan bazıları ise saat 10.00'da bina kapısına geldi. Ancak ÖSYM'nin sınavdan 15 dakika önce saat 10.00'dan itibaren kapıların kapanması kuralı nedeniyle bina girişi kapandığı için içeri alınmadı. Bazı adaylar içeri alınmadıkları için görevlilere tepki gösterdi. Görevliler de kural gereği geç kalan adayları içeri alamadıklarını belirtti. Adaylar, bir süre bekledikten sonra fakülte binası önünden ayrıldı. İsmail AKKAYA/KONYA, (DHA)

KİMLİĞİNİ UNUTAN GENÇ KIZI SINAVA MOTOSİKLETLİ POLİS YETİŞTİRDİ

İzmit’te Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) gireceği okulun önüne geldiğinde kimliğini unuttuğunu fark eden genç kız, polisten yardım istedi. Trafik polisi, motosikletiyle evine götürdüğü genç kızın, kimliğini alıp kapıların kapanmasına 2 dakika kala sınava yetişmesini sağladı.

İzmit’te de bugün KPSS heyecanı yaşandı. Binlerce aday belirlenen sınav yerlerinde ter döktü. Sınava İzmit Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nde girecek olan genç kız, sınav yerine geldiğinde kimliğini evde unuttuğunu fark ederek okulda görevli olan trafik polisinden yardım istedi. Genç kızın isteğini geri çevirmeyen motosikletli trafik polisi, kendi kaskını adaya vererek motosikletle genç kızın Derince Yenikent Mahallesi’nde bulunan evine doğru yola çıktı. Evden kimliğini alan genç kızı, tekrar okula geri getiren trafik polisi, kapıların kapanmasına 2 dakika kala sınava yetiştirdi. Genç kız koşarak okula girerken, trafik polisi ise görev yerine geri döndü. Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli), (DHA)

ANKARA'DA KPSS, KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİYLE YAPILDI

Ankara'da, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşandı. Sınav, koronavirüs tedbirlerine uyularak yapıldı.

KPSS Lisans Sınavı, tüm yurtta olduğu gibi Ankara'da da yapıldı. Saat 10.15'te başlayan sınav için sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin önüne gelen adaylar, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takıp, belirlenen noktalarda ellerini dezenfekte ettikten sonra salona alındı. Maskesi olmayan adaylara da maske dağıtıldı. Sınav binasına girişler, saat 10.00 itibarıyla sona erdi. Adaylar ve aileleri, sınav binaları önünde yoğunluk oluştururken, burada görev yapan polis ekipleri de vatandaşı sosyal mesafe konusunda uyardı.

Bu arada sınav merkezine gelen genç kız, kimliğini evde unutunca panik yaşandı. Çevredekilerden yardım isteyen genç kız, ailesini arayarak, kimliğini istedi. Sınav saatine dakikalar kala kimliğine ulaşan genç kız, salona girebildi. Haluk KARAASLAN- İbrahim KÖRDEMİRCİ/ANKARA, (DHA)