Geri Dön
Gündem Meteoroloji'nİn uyarısının ardından İstanbul'da kuvvetli yağmur

Meteoroloji'nİn uyarısının ardından İstanbul'da kuvvetli yağmur

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce öğle saatlerinden itibaren Trakya ve başta Avrupa yakası olmak üzere İstanbul’da kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu. Uyarının ardından İstanbul'da kuvvetli yağmur başladı. Yağmur özellikle Avrupa yakasında etkili oluyor.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, öğle saatlerinden itibaren başta Avrupa yakası olmak üzere İstanbul ve Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) çevrelerinde etkili olacak gök gürültülü sağanakların, yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği belirtilmişti. Su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edilmişti.




İSTANBUL'DA YAĞMUR: ALT GEÇİTTE ARAÇ KALDI

İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli sağanak yağmur etkili oluyor. Bayrampaşa'da alt geçitte araç mahsur kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından İstanbul'da kuvvetli yağmur başladı. Yağmur özellikle Avrupa yakasında etkili oluyor. Esenyurt, Fatih, Kağıthane ve Beykoz başta olmak üzere birçok ilçede aniden etkili olan yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bayrampaşa'da alt geçitte bir araç suya gömüldü. Ersan SAN - İstanbul DHA



ESENYURT'TA YAĞMUR SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

Esenyurt'ta sağanak yağmur sürücülere zor anlar yaşattı. Yağışta ilerleyemeyen motosiklet sürücüleri, araçlarını D-100 Karayolunda bırakarak yağmurun bitmesini bekledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarından ardından İstanbul'da kuvvetli yağmur başladı. Esenyurt’ta etkili olan yağmur, D-100 Karayolu'ndaki sürücülere zor anlar yaşattı. Yağmur nedeniyle yan yolda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Motosiklet sürücüleri de araçlarını üst geçidin altına bıraktıktan sonra yağışın bitmesini beklemeye başladı. Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL, (DHA)

BAYRAMPAŞA VE TOPKAPI'DA ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

İstanbul'da etkili olan yağmurla Bayrampaşa ve Topkapı'da araçlar suya gömüldü.

Yağışın etkisiyle Bayrampaşa'da bir alışveriş merkezinin önündeki alt geçidi su bastı. O sırada alt geçitte seyir halindeki bir otomobil, mahsur kaldı. Araçta bulunan yaşlı kadın ve bir kişi, yüzerek kendilerine ulaşanlar tarafından kurtarıldı.

İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, alt geçitteki suyun çekilmeye başlamasıyla sürücü kursuna ait aracı çıkardı.

Belediyenin yol bakım ekipleri de alt geçitte tıkanan mazgalları açtı. Yağmurun etkisinin azalması ve ekiplerin çalışmasıyla alt geçitteki su da azaldı. O anları anlatan sürücü Abdullah Yavuz, "Biraz su vardı o kadar yüksek değildi. Araba çıkmayınca yağmur basınca 5 dakika içerisinde su altında kaldık. 2 kişi yardım etti. Teyze ile dayıyı çıkardı. Ben de yüzerek çıktım" dedi. Bu arada Topkapı Varyant altında da su birikintisi oluştu. Araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yolda kalan bir araç çekici yardımıyla kurtarıldı. Varyantın Topkapı istikameti araç trafiğine kapatılırken su tahliye çalışması yapıldı. Ersan SAN - Murat SOLAK - Ömer ÇETİNASLAN - İstanbul DHA

İstanbul'da en çok yağış alan ilçeler Şişli ve Güngören oldu

İSTANBUL, (DHA) AKOM, İstanbul'da etkili olan sağanak yağmurda en fazla yağış alan ilçelerin Şişli ve Güngören olduğunu açıkladı. AKOM'dan yapılan açıklamada Şişli'de metrekareye 38, Güngören'e ise 29 kilogram yağış düştüğü belirtildi. İstanbul'da öğlen saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. İBB AKOM’dan paylaşılan verilere göre toplam 12 noktada kent yaşamını aksatan su baskınları yaşandı. En fazla yağış alan ilçeler Şişli ve Güngören oldu. Şişli'de metrekareye 38, Güngören'e ise 29 kilogram yağış düştü. İstanbul’da sabah 10.00'da başlayan yağışlar, 11.00 itibariyle Avrupa Yakası güney kesimlerinde etkili oldu. Yağışlar nedeniyle İstanbul'un bazı noktalarında, alt geçitlerinde göllenmeler yaşandı. Yağış öncesi hali hazırda bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Atık Yönetimi, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar, İBB Trafik, Zabıta, 153 Yerinde Çözüm yağış nedeni ile oluşan olumsuzluklara müdahale etti.