Geri Dön
Gündem Pandemi döneminde yattıkları yerden forma giriyorlar

Pandemi döneminde yattıkları yerden forma giriyorlar

Koronavirüs nedeniyle spor salonlarına gitmek istemeyenler, formlarını korumak için alternatif yollar deniyor. Kısa sürede kilo vermek ve kas yapmak isteyen vatandaşlar, Tuzla'da bulunan bir estetik merkezinde kullanılan alet ile 30 dakika içinde yağ yakıyor.

Pandemi döneminde yattıkları yerden forma giriyorlar

Koronavirüs salgını nedeniyle spor salonlarına gitmeye çekinen ya da evde spor yapamayan vatandaşlar, kısa sürede forma girebilmek için çareler buluyor. Pandemiden yaklaşık 2 ay önce Türkiye'de de kullanılmaya başlanan elektrikli kas simülatörü, elektromanyetik alan özelliği sayesinde, yağ yakıyor ve kasları geliştiriyor. Tuzla'da bulunan bir estetik merkezinde kullanılan sistem, 30 dakika içinde minimum 20 bin mekik ve squat etkisi yaratıyor. Giysilerin üzerinden ve temassız da etkisini gösterebilen alet pandemi nedeniyle bulaş riskinden kaçınanların ilgisini çekiyor.

“EN AZ 20 BİN KEZ KASLARI ÇALIŞTIRAN BİR SİSTEM KULLANIYORUZ"

Yağ yakan bu alete yoğun ilgi olduğunu belirten diyetisyen Çağla Pektaş, “3 yıldır bu mesleği yapıyorum, danışanlarımın tıbbi beslenme programlarını oluşturuyorum. Burada önce danışanlarımızın yağ kas ölçümlerini analiz ediyoruz. Sonrasında da gereken uygulamaları yapıyoruz. Elektronik kas odaklama sistemiyle yarım saatte en az 20 bin kez kasları çalıştıran bir sistem kullanıyoruz. Pandemi nedeniyle spor salonlarına gitmek istemeyenler, spor yapmayı sevmeyenler, fiziksel engel veya sakatlıkları olan kişiler, zorlanmadan haftada sadece yarım saatlerini ayırarak kaslarını geliştirebiliyorlar. Kas gelişiminin yanında yağ dokusunu azaltmaya faydası oluyor. Önce analizlerini yapıyoruz, ne kadar yağ ve kas var bakıyoruz, sonrasında uygulamaya alıyoruz. Kas gelişimi uygulamalarından sonra ne kadar kas olmuş ona bakıyoruz" dedi.

“CİDDİ TALEP ALIYORUZ"

Kadın ya da erkek fark etmeksizin bu cihazı kullanabileceğini ve haftada bir iki seansın yeterli olacağını söyleyen Pektaş, “Pandemi dolayısıyla evlerde veya dışarıda spor yapmak çok zor oluyor kimseyle temas etmeden, kendimizi sakatlamadan. Doğru spor yapmak çok önemli. Bu konuda cihazın çok etkisini görüyoruz ve bölgede sınırlı sayıda cihaz olduğu için ciddi talep alıyoruz. Biz de ekipçe bu talebi karşılamaya çalışıyoruz. Genelde 8 saat uygulama tavsiye ediyoruz. Ama kişi istediği kadar girebilir. Gerçekten ciddi bir kas artışı oluyor. Karın, kalça, bacak, sırt ve kol kaslarını hiç zorlanmadan geliştirilebiliyor bu sistemle" diye konuştu.

Kaslarını geliştirmek için bu cihazı tercih eden Diyar Bozyel, “Pandemiden önce sürekli spor salonlarına giden birisiydim. Pandemide oldukça kilo aldım ve yağlandım. Sonrasında bu cihazla tanıştım. Kas gelişiminde oldukça etkili bir cihaz. Öncelikle randevu almakta baya bir zorlandım ama sonrasında aldım. 4 seanstır geliyorum ve oldukça etkili, öneriyorum herkese" dedi.

Cihazı kullanan İlknur Özdoğan ise, “Acı duymadım, acıtan bir uygulama değil. 3 seanstır geliyorum. Kas kütlemi arttırmak için geldim. Kaslarımda belirli bir artış oldu. Bayağı uzaktan geliyorum, karşıdan. Randevu almakta zorlandım. Bayağı uzun sürdü ama çok memnunum uygulamadan" dedi.