Geri Dön
Gündem Park halindeki araçlardan akaryakıt çalan şüpheli yakalandı

Park halindeki araçlardan akaryakıt çalan şüpheli yakalandı

İstanbul ve çevre illerde park halinde bulunan araçların depolarından akaryakıt çalarak irtibatlı bulunduğu kişilere piyasa değeri altından satan  O.Ş.,yakalandı. O.Ş.’nin iş yerinde yapılan aramalarda 2 ton çalıntı akaryakıt, 4 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda tabanca fişeği ele geçirildi. O.Ş. adliyeye sevk edilirken, operasyon anları da kameraya yansıdı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Jandarma Suç  Araştırma Timleri (JASAT), O.Ş. isimli kişinin İstanbul ve çevre illerde tenha yerlere park edilmiş kamyon ve TIR gibi araçların depolarından akaryakıt çaldığı ve daha sonra irtibatlı olduğu kişilere çalıntı akaryakıtları piyasa değerinin altında sattığı bilgisini aldı.

Park halindeki araçlardan akaryakıt çalan şüpheli yakalandı

2 TON ÇALINTI AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Harekete geçerek çalışma başlatan İstihbarat Şube ve JASAT ekipleri, şüphelinin Bahçelievler'de ruhsatsız bir yediemin otoparkı işlettiğini, çalınan akaryakıtların bu otoparkta depolandığını ve satışının buradan yapıldığını tespit etti. Otoparka baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, otoparkta bulunan binanın arka tarafına gizlenmiş vaziyette 3 adet birer tonluk tanklar içerisinde 2 ton çalıntı akaryakıt, 4 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda tabanca fişeği ele geçirdi.


OTOPARKI AKARYAKIT İSTASYONUNA ÇEVİRMİŞ

O.Ş.'nin otoparkını adeta bir akaryakıt istasyonu haline getirdiği, ele geçirilen tankların üzerine araçlara satış yapabilmesi için pompa sistemi, satışı yapılan akaryakıtın miktarını belirleyen ve fiyatlandırma yapabilen sayaç sistemi kurduğu tespit edildi. O.Ş. ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilirken, bağlantılı olduğu kişilerin tespitine yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.