Geri Dön
Gündem Taksicilerin genel kurulunda başkana kürsüden idam ipi attı

Taksicilerin genel kurulunda başkana kürsüden idam ipi attı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık seçimlerinde adaylardan İrfan Öztürk kürsüde konuşması sırasında, mevcut başkan Eyüp Aksu'ya "Bizi bitirdiniz, bizi ite-köpeğe mahkum ettiniz. Bizi astınız. Bizi parçaladınız ama bugün son gün" diyerek idam ipi attı.  Öztürk, kürsüdeki konuşmasının ardından yaptığı açıklamada ise "Esnafımdan bu konuda çok güzel tepkiler geldi. Biz yaptığımız işin arkasındayız" dedi. İİTEO Olağan Genel Kurulu'nda başkan olarak yeniden Eyüp Aksu seçildi.



İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yeni başkanını seçmek için Haliç Kongre Merkezi'nde Olağan Genel Kurulu yapılıyor. Eyüp Aksu (üstte), Yahya Uğur, Zeynep Kılıç, İrfan Öztürk ve Yaşar Arabul'un başkanlık için yarışıyor.

Adayların konuşma yaptığı esnada salonda üyeler arasında sık sık tartışma yaşandığı ve polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Adaylardan Yahya Uğur, "Biz Belediye'yle dikleşmeden ama haklarımızı sonuna kadar dik durarak beyefendice zerre kadar hakkımızdan feragat etmeden savunacağız" dedi.


YAPACAĞIM HAMLEDEN ÖZÜR DİLİYORUM DİYEREK URGAN ATTI

Adaylardan İrfan Öztürk ise vaatlerini anlattıktan sonra mevcut yönetimin yolsuzluk yaptığını iddia etti. Öztürk, babasının da taksici olması nedeniyle 59 yıldır bu taksicilik mesleğinden ekmek kazandığını ve diğer adayların şu an taksicilik yapmadığını öne sürdü. Öztürk, "Yapacağım hamleden dolayı özür diliyorum. Bizi bitirdiniz, bizi ite-köpeğe mahkum ettiniz. Bizi astınız. Bizi parçaladınız ama bugün son gün. Bu yağlı urganın benim boynuma asılı değil, bu yağlı urganın Eyüp Aksu'nun boynuna asılması için bunu atıyorum" diyerek Eyüp Aksu'ya doğru idam ipi attı.

Öztürk'ün bu eyleminden sonra salonda sözlü tartışmalar yükselirken Eyüp Aksu'nun idam ipini yerden aldığı ve kürsüye çıkarken hiçbir şey demeden yere bıraktığı görüldü.


'YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATI'

Eyüp Aksu ise konuşmasında UBER'in Türkiye temsilcisiyle Yahya Uğur'un yan yana olduğunu iddia ettiği fotoğrafı gösterdi. Aksu, "Yaptıklarım yapacaklarımın teminatı diyerek takdiri size bırakarak tekrar adayım. Sizden destek bekliyorum" ifadelerini kullandı. Kurul üyelerin oy verme işlemleriyle devam ediyor.

Taksiciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu'nda arbede

Taksicilerin genel kurulunda başkana kürsüden idam ipi attı

TAKSİCİLERİN GENEL KURULUNDA BAŞKANA 'İDAM İPİ' ATAN ADAY KONUŞTU

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yeni başkanını seçmek için Haliç Kongre Merkezi'nde Olağan Genel Kurul yapılıyor. Eyüp Aksu, Yahya Uğur, Zeynep Kılıç, İrfan Öztürk ve Yaşar Arabul başkanlık için yarışırken saat 17.00 itibariyle oy verme işlemleri sona erdi.

Konuşması sırasında mevcut başkan Eyüp Aksu'ya "Yapacağım hamleden dolayı özür diliyorum. Bizi bitirdiniz. Bizi astınız. Bizi parçaladınız ama bugün son gün. Bu yağlı urganın benim boynuma asılı değil, bu yağlı urganın Eyüp Aksu'nun boynuna asılması için bunu atıyorum" diyerek idam ipi atan İrfan Öztürk DHA'ya konuştu.

'TAKSİCİ ESNAFI BU URGANI SÖKTÜ'

Öztürk, "4 yıldan beridir taksici esnafı idam sehpasına oturmuş durumda, her alanda. Bunun müsebbibi de urgan attığım mevcut oda başkanıdır. Biz taksici esnafını o sehpaya oturtup urganın boynuna geçirtildiği bir ortamdayız ama taksici esnafı bu urganı söktü ve 'biz artık bu prangalardan kurtulacağız. Senin idamını onaylıyoruz' dediler. Biz bu urganı onun için attık" dedi.

Öztürk, "Ağır bir tepki değil mi" şeklindeki soruya ise "Esnafımızdan gelen tepkiler beni ilgilendirir. Esnafımdan bu konuda çok güzel tepkiler geldi. Biz yaptığımız işin arkasındayız" cevabını verdi.

'BİZ KAZANMAK İÇİN GELDİK VE KAZANACAĞIZ İNŞALLAH'

Oy verme işleminin devam ettiğini de belirtilen Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi sonuçları esnaf belirleyecek. Eğer biz kazanmayı göze aldıysak kazanmak için buraya geldik, kimse kaybetmek için aday olmadı. Biz kazanmak için geldik ve kazanacağız inşallah. Biz şunu söylemek isteriz ki, taksiciler İstanbul'da Ahi Evran ruhunu yaşatan ve yaşayan meslek grubudur. Üç, beş kişinin yapmış olduğu hatadan dolayı ne olursunuz bu esnafı yargılamasınlar. Bakın burada bir kongre var ve bakın bu kongrede ne kadar değerli insanlar var. Buna bakıp da bizi yargılasınlar, onun için taksiciler bu İstanbul'da Ahi Evran ruhunu yaşatan mesleklerin en başında geliyor"

İTEO BAŞKANLIĞI'NA YENİDEN EYÜP AKSU SEÇİLDİ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Olağan Genel Kurulu, başkan olarak yeniden Eyüp Aksu'yu seçti.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yeni başkanını seçmek için Haliç Kongre Merkezi'nde Olağan Genel Kurulu yapıldı. Eyüp Aksu, Yahya Uğur, Zeynep Kılıç, İrfan Öztürk ve Yaşar Arabul'un aralarında bulunduğu 5 aday yarıştığı seçimde oy verme işlemleri yaklaşık 4 buçuk saat sürdü.

3 bin 345 kişinin geçerli oyun kullanıldığı seçimde Eyüp Aksu, bin 846 oyla yeniden başkan seçildi. Seçimde diğer adaylar Yahya Uğur 787, Yaşar Arabul 547, İrfan Öztürk 119 ve Zeynep Kılıç 46 oy aldı.

Eyüp Aksu, yeniden başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı.

Halil Sadri YILMAZ-Hami YEŞİLYURT-İbrahim MAŞE / İSTANBUL, (DHA)