Geri Dön
Gündem Tek suçu otomobilinin benzemesiydi: Yanlışlıkla kurşun yağmuruna tutmuşlar

Tek suçu otomobilinin benzemesiydi: Yanlışlıkla kurşun yağmuruna tutmuşlar

Gaziosmanpaşa'da otomobiliyle ilerlerken silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Yunus Emre Duman (21)'ın yanlışlıkla öldürüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan 16 yaşındaki saldırganın Duman'ın aracını, aralarında husumet bulunan kişinin aracına benzettiği için kurşunladığını söylediği öğrenildi.

Olay, 5 Aralık Pazar günü, Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre Yunus Emre Duman teyzesini evine bırakmak için Gaziosmanpaşa'da annesi ve kız kardeşinin de bulunduğu otomobil ile seyir halinde olduğu sırada, silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda, kurşunların hedefi olan Yunus Emre Duman direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan park halindeki otomobile çarparak durabildi. Silah seslerini duyanlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Duman'a sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Duman hayatını kaybetti. Otomobil içerisinde bulunan diğer kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Silahlı saldırının ardından olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera görüntülerini inceleyen ekipler, saldırıyı 16 yaşındaki E.S.'nin gerçekleştirdiğini belirledi. Gözaltına alınan E.S. Duman'ın aracını aralarında husumet bulunan kişinin aracına benzettiği için kurşunladığını söylediği kaydedildi.

Polis ekipleri olayla ilgili yaptıkları derinlemesine çalışmalarının devamında, 6 kişi daha gözaltına alındı. E.S. (21) kişi ile C.K, E.D, O.H, B.B. ve N.S. isimli yaşı küçük kişilerin olayla bağlantılı bulunduğu tespit edildi.

16 yaşındaki E.S.'nin üzerinden olayda kullandığı silah da çıktı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulamak üzere Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.


OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Olay anına ilişkin güvenli kamerası görüntülerinde, Yunus Emre Duman'ın vurulduktan sonra otomobilin direksiyon hâkimiyetini kaybettiği ve yol üzerinde park halinde duran araçlara çarparak durduğu görülürken başka bir kamera açısından ise katil zanlısı E.S'nin ateş ettikten sonra kaçma anı yer alıyor


"KENDİ HALİNDE GENÇ BİR ARKADAŞIMIZDI"

Duman'ın yakınları saldırının şaşkınlığını yaşadı.

Duman'ın yakını Muhammed Enes Gülağaç, "Akşam saatlerinde kardeşim teyzesini bırakmak üzere Gaziosmanpaşa'da giderken yolda çapraz ateşe tutuluyor. 20 yaşında henüz böyle bir ölüme layık değildi. Gereğinin yapılmasını yetkililerden arz ediyorum. Hiçbir şekilde karıştığı biri yoktu. Kendisi askerden geleli bir sene olmuştu. Kendi haline genç bir arkadaşımızdı" dedi.

"HEP BAŞKALARINA ACIRDIK ŞİMDİ BAŞIMIZA GELDİ"

Saldırı anında otomobilde olan anne Saadet Duman ve kızı Aleyna Beyza Duman yaşadıklarını anlattı. Otomobil içinde 5 kişi olduklarını ifade eden anne Saadet Duman, "Misafirimiz vardı onu götürüyorduk yolu bitirmek üzereydik patlamalar oldu. Ne olduğumuzu anlamadık birden çocuğumun başı arkaya düştü, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bir yere çarpıp durduk. Ne denebilir, bunun tarifi yok. Cezalarının verilmesini istiyoruz. Biz bunu hak etmiyorduk. Başka çocukların canı yanmasın. Hep başkalarına acırdık şimdi başımıza geldi. Saldırının bizimle hiçbir bağı yok. Suçsuz yere bir insan bir insanı nasıl öldürebilir. Arabada 5 kişiydik olan oğluma oldu." dedi.

"BU İŞİN PEŞİNİ DE BIRAKMAYACAĞIZ"

Otomobilde olanlardan biri olan Yunus Emre Duman'ın kız kardeşi Aleyna Beyza Duman da olayın peşini bırakmayacaklarını ifade ederek, "Bu silahlanmaya 'dur' desinler, herkesin elinde silah var. Biz bu anı, onun yüz ifadesini ömür boyu unutamayacağız. Bu işin peşini de bırakmayacağız" şeklinde konuştu. Şehrin ortasında bu tür bir saldırının nasıl gerçekleştiğini soran baba Kemal Duman da, "Bu silahlar nasıl alınıyor nasıl satılıyor. Sokaktan geçen arabayı tarıyorlar. Şehrin ortasında nasıl böyle bir şey olur. İşlek bir caddede arabayı çapraz ateşe al tara, gencecik bir can orada annesinin kucağında can versin. Acımız çok büyük" diye konuştu.