Geri Dön
Gündem Türkiye genelinde büyük koronavirüs denetimi başladı!

Türkiye genelinde büyük koronavirüs denetimi başladı!

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği 'Koronavirüs Denetimleri' konulu genelge kapsamında 81 ilde denetimler başladı.

Türkiye genelinde büyük koronavirüs denetimi başladı!

BEŞİKTAŞ'TA DENETİM

Polis ekipleri İstanbul'da birçok noktada koronavirüs denetimi gerçekleştirdi. Zabıta ekiplerinin de katıldığı denetimlerde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm yaşam alanlarında denetim yapıldı. Denetimlerin yoğun olduğu noktalardan biri de Beşiktaş oldu. Ekipler Beşiktaş Çarşı'sında dolaşarak maske takmayan vatandaşları uyardı, işyerlerinde denetim yaptı.


"MASKEYLE KÖPEĞİN DIŞKISINI ALDIM"

Denetimler sırasında vatandaşlar ile polisler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Maskesiz olarak köpeğini dolaştıran Polen Gökbuget polise "Normalde maske takıyorum. Bugün de takıp çıktım. Yürüyüş sırasında köpek dışkısını yaptı. Yanımda poşet olmadığı için maskemle dışkıyı yerden alıp çöpe attım. Bu nedenle yanımda maske yok" dedi. 900 lira ceza kesilen Polen Gökbuget'e polis maske verdi.


"BENİM BABAM DOKTOR"

Polis ekipleri denetimlerde maskeyi çenesine takan vatandaşları da uyardı. Maskeyi koluna taktığı görülen Ömer Karataş polis tarafından durdurulunca "Sokak boş olduğu için maskeyi koluma taktım. Kalabalığa girince maske takıyorum. Benim babam doktor. Uyarılara dikkat ediyorum" dedi. Karataş ceza yemekten kurtulamadı.


MASKESİZ SERVİS YAPAN GARSONA CEZA

Polis ekipleri, zabıtayla birlikte yemek mekanlarını da denetledi. Bir restoranda maskesiz olarak müşterilere servis yapan garsona da 900 lira ceza kesildi. Ekipler birçok restoran, kafe ve işyerini uyardı. Polisler gün boyunca denetimlerine devam etti. Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA)


AVCILAR’DA 6 AYRI EKİPTEN KORONAVİRÜS DENETİMİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Avcılar’da da Koronavirüs ile mücadele kapsamında 6 ayrı ekip denetim yaptı.

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan’ın başkanlığında oluşturulan ekipler, bugün saat 11.00’den itibaren ilçenin değişik noktalarında denetimler yapıldı. Kaymakam Kemal İnan yaptığı açıklamada, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi. Emniyet Müdürü Murat Çakır ve Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin de katıldığı denetimler sırasında bir İETT otobüsüne binen Kaymakam İnan, yolculara maske taktıkları için teşekkür etti. Denetimler sırasında yerde atılmış maske görülünce kaymakam İnan, “Bunu atarak sadece sağlığımızı değil, çevremizi de kirletiyoruz. Bunlar denizlerimize de akıyor” dedi. İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)

KADIKÖY VE ÜSKÜDAR'DA DENETİM

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor. Kadıköy'de yapılan denetimler sırasında bir kişi maske takılmamasına tepki göstererek, "Ben Moda'da yürüyemiyorum hepsi maskesiz kaçıyorum" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri" genelgesinin ardından, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de ilçe genelinde denetim yaptı. Sabah saatlerinde, korona virüs salgınıyla mücadelede 'maske ve sosyal mesafe' kuralı denetlendi. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kadıköy Meydan'da ve toplu taşıma araçlarında vatandaşları maske konusunda uyararak maskeyi usulüne uygun şekilde kullanmayanları ikaz etti. Genel anlamda maske kuralına uyulduğu görülen Kadıköy'de ekiplerin denetimleri gün boyunca devam edecek. Maske kuralına uymayan ve polisin ikazını dikkate almayan vatandaşlara ise cezai işlem uygulanacak. Denetim noktasında bir vatandaş maske takmayan insanlardan dolayı rahatça dışarıya çıkamadığını belirterek, "Ben Moda'da yürüyemiyorum hepsi maskesiz kaçıyorum" dedi.


ÜSKÜDAR KAYMAKAMI DENETİMLERE KATILDI

Koronavirüs denetimleri kapsamında Üsküdar'da da bulunan esnaflar da denetlendi. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Baykara, İlçe Tarım Müdürü Dilruba Okay ve İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Taşçı'nın da katıldığı denetimler sırasında Kaymakam Demiryürek, esnaflara sosyal mesafe ve maske konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Üsküdar sahilde oturan vatandaşlara da uyarılarda bulunan kaymakam Demiryürek, maskesi olmayan vatandaşlar da maske dağıttı. Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL(DHA)

EYÜPSULTAN'DA YAPILAN DENETİMLERDE KAYMAKAMDAN MASKE TAKMAYANLARA UYARI

İçişleri Bakanlığı'nın genelge doğrultusunda koronavirüs salgınıyla ilgili olarak İstanbul'un birçok ilçesinde kapsamlı denetim yapıldı. Eyüpsultan'da yapılan denetimlere Kaymakam İhsan Kara'da katıldı. Kara, Eyüpsultan Meydanı'nda maske takmayan vatandaşları uyararak maske takmalarını istedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz gün, koronavirüs salgınıyla ilgili olarak en kapsamlı denetimin gerçekleştirileceğini duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine görderdiği genelgenin ardından denetimler bugün sabah saatlerinden itibaren başladı. Eyüpsultan'da Kaymakam İhsan Kara öncülüğünde polis ve zabıta ekiplerinin de katıldığı denetimde, vatandaşlar koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda uyarıldı. Denetimler Eyüpsultan Camii, Eyüpsultan Meydanı, Alibeyköy Cep Otogarı ve bir alışveriş merkezinde gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarını da denetleyen Kaymakam İhsan Kara, vatandaşlarla sohbet ederek sosyal mesafe, maske takma ve temizliğin öneminden bahsetti. Kara Eyüpsultan Meydanı'nda maske takmayan vatandaşı da uyararak maske takmasını istedi.

"BÜYÜK BİR DENETİM GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Denetimler sırasında açıklama yapan Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun yayınladığı genelgeyle ve İstanbul valimiz Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla büyük bir denetim gerçekleştiriyoruz. Şu anda denetimlerimiz devam ediyor. Bu denetimlerle sosyal alanları, ticaret alanlarını, ibadet alanlarını ve vatandaşların bulunduğu her platformu, otobüsleri, dolmuşları, şehirlerarası ulaşım vasıtalarını hepsini kontrol ediyoruz. Topyekün denetimle koronavirüs hastalığını İstanbul'umuzda insanımızda yer bulmasını ve yayılmasını önlemeye çalışıyoruz" dedi. Murat SOLAK - Cemal YURTTAŞ/İSTANBUL,(DHA)

ADANA'DA AVM'LERDE KORONAVİRÜS DENETİMİ

Adana'da kent merkezinde bulunan alışveriş merkezlerinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimi yapıldı.

Adana Valiliği tarafından yapılan denetimlerde, merkez ilçelerde bulunan AVM’ler kontrol edildi. Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla uygulanan maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimi yapan görevliler, işyerlerini tek tek kontrol etti. Mağazalarda dezenfekte, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını inceleyerek rapor hazırlayan ekipler, ayrıca çalışanlara da uyarılarda bulundu.

Denetimlerin her ay düzenli olarak yapılacağı belirtilirken, kurallara uygun hareket etmeyen firmalara idari para cezası verileceği bildirildi. Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, (DHA)

KÜTAHYA’DA KORONAVİRÜS DENETİMİ

KÜTAHYA’da İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği koronavirüs genelgesi kapsamında, halkın yoğun olarak bulunduğu caddeler, kafeler ve restoranlarda denetimler yapıldı. Kütahya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’in yanı sıra denetimlere, Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç da katıldı.

Kütahya’da, Vali Ali Çelik’in önderliğinde başlatılan koronavirüs denetimleri sürüyor. 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimler kapsamında tüm ekipler sahaya indi. Pazar yerleri, iş yerleri, marketler, lokantalar, kafeteryalar, toplu taşıma araçları ve tüm yaşam alanlarında yapılan denetimlere, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç da katıldı.

Şehrin en işlek bölgeleri olan Atatürk Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesinde işyerleri sahipleri ve vatandaşları uyaran protokol üyeleri, koronavirüse karşı verilen mücadele de destek istedi. Denetimlerde Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından belirtilen kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı. Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA)

TRABZON'DA 'KORONAVİRÜS' DENETİMİ VE UYARI

Türkiye genelinde yapılan koronavirüs denetimi kapsamında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla maske ile sosyal mesafe denetimi yapıldı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı yapılan denetimler kapsamında Trabzon’da da maske ve sosyal mesafe kontrolü yapıldı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper, farkındalık oluşturmak amacıyla denetimlere katıldı. Atatürk Alanı, Meydan Parkı, Uzunsokak, Kunduracılar Caddesi gibi alışverişin yoğun yapıldığı alanlarda denetim yapan Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu, hijyen kurallarına uyulması konusunda vatandaş ile esnafı uyardı.

Kent genelinde polis, jandarma ve zabıta ekipleri de gün boyu kontrollerini sürdürerek, kurallara uyulup, uyulmadığını denetledi. Nurullah CABRİ/TRABZON, (DHA)

BURSA'DA ÇARŞI VE PAZARLARDA KORONAVİRÜS DENETİMİ

Bursa’da, İçişleri Bakanlığı'nca gönderilen koronavirüs denetimleriyle ilgili genelge kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, maske takmayan vatandaşlar uyarılırken, esnafa da kurallar hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs vakalarının artmasının ardından dün 81 ile genelge göndererek il valileri, mülki idare amirleri, kolluk kuvvetleri ve yetkili kurum müdürleriyle birlikte en kapsamlı koronavirüs denetimlerinin yapılacağını bildirdi. Bugün saat 09.00'da 81 ilin tamamında denetimler başladı. Bursa'daki denetimlere Vali Yakıp Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ile Refik Özden, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı katıldı. Denetim sırasında Vali Canbolat maske takmayan vatandaşlar ve esnafa uyarılarda bulundu.

VALİ CANBOLAT: 3 TEMEL KURALA UYMALIYIZ

Denetimin ardından açıklama yapan Vali Canbolat, artan vaka sayılarına dikkat çekerek, "Şehrimizi gezelim vatandaşımıza maske mesafe ve hijyene uyanın önemini hatırlatalım istedik. Bunun dışında bütün ilçelerimizde de ekiplerimiz oluşturuldu. Bugün işletmelerin tamamı denetlenecek. Çünkü Türkiye genelinde vaka sayıları artıyor Bursa'da da vakalar artıyor. Vatandaşlarımızdan 3 temel kurala uymalarını rica ediyoruz. Hem kendi sağlıkları için hem de toplum sağlığı için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Bu aynı zamanda bir vebal, insanlar kendilerine dikkat etmiyor olabilirler ama çevreye zarar vermemeleri lazım. Bugün bu heyetle çarşıları dolaşıyoruz, vatandaşımızla selamlaşıyoruz. Ama vatandaşımızın neredeyse yüzde yüzü maske kuralına uyuyor. Bu bizim için sevindirici” dedi.

BAŞKAN AKTAŞ: TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da denetimlerin devam edeceğini belirterek, en büyük sorumluluğum vatandaşlara düştüğünü dile getirdi. Başkan Aktaş, “Genel anlamda bayram sonrası çarşı pazar hareketlendi. Biz de bugün ilgili kurumlar olarak vatandaşımızı uyaracağız. Vatandaşımızdan kurallara uymalarını rica edeceğiz. Tedbirleri elden bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. Derya EVREN-Mehmet İNAN, BURSA, (DHA)

RİZE’DE MASKE VE SOSYAL MESAFE DENETİMİ

Mehmet Can PEÇE-Arzu ERBAŞ/RİZE, (DHA)- TÜRKİYE genelinde yapılan koronavirüs denetimi kapsamında Rize Valisi Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin’in katılımıyla birlikte, maske ve sosyal mesafe denetimi yapıldı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı yapılan denetimler kapsamında Rize’de de maske ve sosyal mesafe kontrolü yapıldı. Rize Valisi Kemal Çeber önceliğinde Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile oda başkanlarının katıldığı denetimlerde; şehir merkezindeki işletmeler ve vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe konusunda uyarıldı. Kentte iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, taksiler, lokantalar, kafeteryalar gibi yaşam alanlarında yapılan denetimlerde, vatandaşlara bilgilendirmede bulunuldu.

Denetimlere ilişkin konuşan Vali Çeber, “Bundan sonra üst üste kurallara uyan işletmelere Covid önemlerine uygun olduğuna dair bir barkot vereceğiz. Bir uyarıcı ekiplerimiz olacak. Bunlar özel formaları ile gezecek. Herkesi uyarıp tutanak tutacak. İlgili ekiplerimiz o iş yerlerine gidip uyarıların dikkate alınıp alınılmadığına bakılacak. Uymayan işletmelerimiz kapatılacak. Biz bu önlemi Rize’de alacağız. Hiç birimizin amacı mekân kapatıp vatandaşların ekonomisine zarar vermek değil. Ama gerektiğinde tereddütsüz bunu yapacağımız net ifade edildi. Günde 3 kere ilgili arkadaşlar denetimi yapacaklar. Ve uyulmadığında belediyemiz o işletmeleri kapatacak” dedi

Kent genelinde polis, jandarma ve zabıta ekipleri de gün boyu kontrollerini sürdürerek, kurallara uyulup, uyulmadığını denetledi.


FOTOĞRAFLI



DHA-Genel - Türkiye-Rize / Merkez - Mehmet Can PEÇE- Arzu ERBAŞ