Geri Dön
Kültür&Sanat Ressam İsmail Acar’ın Trendyol Sanat için ürettiği ‘Kaftan’ eseri satışa çıktı

Ressam İsmail Acar’ın Trendyol Sanat için ürettiği ‘Kaftan’ eseri satışa çıktı

150’den fazla sanatçının bine yakın eserini sanatseverlerle buluşturan Trendyol Sanat, ressam İsmail Acar’ın ürettiği “Kaftan” adlı eseri, İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle satışa sundu. İsmail Acar tarafından Trendyol Sanat için özel olarak üretilen Kaftan adlı eser, 300 adet ile sınırlı olacak.

Ressam İsmail Acar’ın Trendyol Sanat için ürettiği ‘Kaftan’ eseri satışa çıktı

Gerçekçi resimleri, kâğıt oyma ve heykel çalışmaları ile Türk realizm akımının öncülerinden olan ressam İsmail Acar’ın ürettiği Kaftan adlı eser, İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle Trendyol Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçıların; resim, baskı, gravür, fotoğraf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik alanlarında ürettiği eserlerine ev sahipliği yapan Trendyol Sanat, zaman ve mekan sınırlarını ortadan kaldırarak çağdaş sanatı her an ve herkes için ‘ulaşılabilir’ kılmayı hedefliyor. 

Bugüne kadar birçok kişisel sergi açan ve karma sergiye katılan, Avrupa ülkelerinin tamamında ve dünyanın birçok bölgesindeki müze, özel koleksiyon ve galerilerde eserleri bulunan İsmail Acar, Trendyol Sanat ile gerçekleştirdiği iş birliğinin mutluluk verici olduğunu söyledi. 

“ÇOK ANLAMLI BİR İŞ BİRLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK” 

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İsmail Acar, “Sanatseverler için sanatın daha ulaşılabilir olmasını sağlayan Trendyol Sanat ile çok anlamlı bir iş birliği gerçekleştirdik. Sanatın etki alanı çok güçlü. Bu gücü, gelişen dijital dünyada da hızlıca hissetmeye başlıyoruz. Geliştirilen bu projeler, çağdaş sanatın daha geniş kitleye 7 gün 24 saat ulaşması ve bilinirliğinin artması demek. Dolayısıyla sergi, fuar, müzayede, galeri ve benzeri oluşumların yanı sıra, dijital dünyada da bu tür projelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi. 

ESER SERTİFİKALI OLARAK TESLİM EDİLECEK 

Acar’ın, İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle satışa çıkan “Kaftan” adlı eseri, serigrafi yöntemiyle hazırlandı. Trendyol Sanat’a özel limitli edisyon olarak üretilen “Kaftan” isimli eser, 100x70 cm boyutlarında, sanatseverlere sanatçı imzalı ve sertifikalı olarak teslim edilecek. 

İSMAİL ACAR KİMDİR? 

İsmail Acar, 1971'de Suşehri'nde doğdu. 1988 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Prof. Ergin İnan Atölyesi'nden 1992 yılında birincilikle mezun oldu. 1993 yılında "Teknoloji ve Sanat" master tezini verdi. İsmail Acar, bugüne kadar toplam 250’nin üzerinde kişisel sergi açtı ve karma sergiye katıldı. Acar'ın eserleri; Avrupa ülkelerinin tamamında, Amerika kıtasının tamamında, Arap Yarımadası’nın tamamında, Rusya, Moldova, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan ve tüm Türk Cumhuriyetleri'nde, Mısır, Fas, Cezair, Libya, İsrail, Çin, Tayvan, Malezya, Singapur, Tayland, Hindistan, Pakistan, Kore ve Japonya'da olmak üzere dünyanın 86 ülkesinde müze, özel koleksiyon ve galerilerde bulunuyor. Türk realizm akımının öncülerinden biri olarak gösterilen İsmail Acar, yurt dışına en fazla eser satan Türk sanatçı konumundadır. 2008 Türkiye Kızak Federasyonu kurucularından, Bizim Dünyamız Vakfı kurucu ve mütevelli heyeti üyesi ve TEGV mütevelli heyeti üyesi olan Acar, çalışmalarını İstanbul ve Bordeaux’ta sürdürüyor.