Geri Dön
Kültür&Sanat Sokak müzisyenleri ‘Sanat Sokakta’ etkinliğinde buluştu

Sokak müzisyenleri ‘Sanat Sokakta’ etkinliğinde buluştu

Ümraniye Belediyesi sokak sanatçılarına fırsat vermek amacıyla Sanat Sokakta etkinliğini düzenledi. Sokak müzisyenlerinin şarkılar söylediği etkinliğe, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Sokak müzisyenleri ‘Sanat Sokakta’ etkinliğinde buluştu

 

Ümraniye Alemdağ Caddesi’nde kurulan platformda toplanan sokak sanatçıları söyledikleri Rap, Pop ve diğer müzik türlerini izleyicilerin dinletisine sundu. Etkinlikten çok memnun kaldıklarını söyleyen sokak sanatçıları belediyenin sunduğu bu fırsat için teşekkürlerini iletti. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “En iyi sanatçılar da şimdi bizim Ümraniye’mizden, bu kardeşlerimizden çıkacak “ dedi.

“BİZİM DE BELEDİYE OLARAK ONLARA İMKÂN SAĞLAMAMIZ LAZIM”

Alemdağ Caddesi’nde artık sık sık sanatçıların şarkı söyleyeceğini vurgulayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bu işler biliyorsunuz ki sanatçının ruhu ile oluyor. Sanatçı ruhu başkadır, bizim de belediye olarak onlara imkan sağlamamız lazım. En iyi basketçiler Harlem’den çıkıyor. En iyi sanatçılar da şimdi bizim Ümraniye’mizden, bu kardeşlerimizden çıkacak. Kendileri zaten sanatçılar. Ben emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum arkadaşlarımıza, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“SESİNİ DUYURMAK İSTEYEN İNSANLAR DA SESİNİ DUYURURSA ÇOK GÜZEL OLUR”

Rap şarkısı söyleyen 22 yaşındaki Can Özten, bilgisayar mühendisliği okuduğunu belirterek, “Bu etkinliğin hem Ümraniyeli gençler olarak hem de Ümraniye dışında yaşayan gençlerin kendisini tanıtabilmesi ve deneyim kazanabilmesi için çok büyük olanak sağlayacağını düşünüyorum. Onun için ben çok takdir ediyor ve teşekkürlerimi iletiyorum. Devamlılık olursa kesinlikle çok daha iyi olur. Sesini duyurmak isteyen birçok insan var. O insanlarda sesini duyurabilirse çok güzel olur. Rap müzikle uğraşıyorum, şu an söz yazarlığı kısmındayım ama ilerleyen zamanlarda bu işin mutfağına girip insanlara kendimi duyurmak istiyorum. Belki bu etkinlik olanak sağlar, kim bilir” dedi.

“KENDİMİ İNSANLARA MÜZİKLE TANITMAYA ÇALIŞIYORUM”

18 yaşındaki Zübeyde Aydemir ise “Kendimi insanlara müzikle tanıtmaya çalışıyorum. Ümraniye Belediyesi’nin yapmış olduğu platform da çok işime yaradı ve güzel oldu. Daha önce sahne almıyordum burada ilk deneyimi gerçekleştirmiş oldum. Bence böyle etkinlikler çok önemli, toplumumuzda fazla yok ama Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı bu etkinlikle kendimi tanıtabildiğim için çok memnun oldum. Burada çok güzel bir tecrübe edindim” diye konuştu.