Geri Dön
Kültür&Sanat Beşiktaş’ta kültür ve sanat projeleri

Beşiktaş’ta kültür ve sanat projeleri

Beşiktaş Belediyesi olarak kültür ve sanata çok önem verdiklerinin altını çizen Başkan Rıza Akpolat, Beşiktaş’ta gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmeye devam ettikleri projeleri anlattı.

Beşiktaş’ta kültür ve sanat projeleri

Pandemi süreci sonrasında Beşiktaş ilçe sakinlerini kültür ve sanatla tekrar buluşturmak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Akpolat, “Kütüphanelerimizle, müzelerimizle, sergilerimizle kültürün başkenti olmak istiyoruz. Cumhuriyet Müzesi’ni kuruyoruz, akademisyen, şair ve yazar Oruç Aruoba’nın adını taşıyan kütüphanemizi açıyoruz. Altan Öymen adını vereceğimiz kütüphanemizde eşine az rastlanan eserler ve binlerce yayın yer alıyor. Ortaköy Kültür Merkezimizdeki Afife Jale Sahnesi güçlenerek geri dönüyor. Tiyatromuzun bu öncü ismini adını taşıyan sahneyi en iyi donanımla sanatseverlerin hizmetine sunacağız” dedi.

“CUMHURİYET MÜZESİ KURUYORUZ”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için hazırlıklara erkenden başladıklarını ve ilk adım olarak Cumhuriyet Müzesi’ni kısa süre içerisinde hizmete açacaklarını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Demokrasi ve aydınlanma tarihimizin hafızası olacak Cumhuriyet Müzesi’ni kısa süre içinde halkımızın hizmetine sunacağız. Ülkemizin en büyük değerlerinden biri olan Zülfü Livaneli, edebiyat, müzik ve sinema alanındaki eserleri ile arşivini Cumhuriyet Müzesi'ne bağışladı. Livaneli’nin mücadele ve üretim sürecini, ortaya çıkan eserlerini bütün halkımız en kısa zamanda görecek. Zülfü Livaneli’ye Beşiktaş halkı ve bütün kültür-sanat severler adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ORUÇ ARUOBA’NIN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

Beşiktaş’ta akademisyen, şair ve yazar Oruç Aruoba’nın adının yaşatıldığı 50 bin kitap kapasiteli, 30 bin dijital içerikli kütüphane kapılarını açıyor. 500 metrekare alana sahip kütüphanede 30 kişilik çalışma alanı bulunuyor, öğrenciler için ders çalışma alanının yanı sıra halka açık olarak internet üzerinden belgeseller, haftalık ve aylık dergiler yer alacak. Ayrıca, Beşiktaş Belediyesi tarafından Ortaköy Vadisi’nin içerisine bir kent kütüphanesi tasarlandı. Çağın gereklerine uygun olarak projelendirilen kütüphane İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek.

“GAZETECİ – YAZAR ALTAN ÖYMEN 10 BİN KIYMETLİ KİTABINI KÜTÜPHANEMİZE BAĞIŞLADI"

Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nde açacakları ve Altan Öymen’in isminin verileceği kütüphaneyi anlatan Başkan Akpolat, “CHP Eski Genel Başkanımız, gazeteci-yazar Altan Öymen, gelecek nesillere ışık tutacak Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızcadan oluşan yaklaşık 10 bin kıymetli kitap ile kronolojik ve tematik olarak titizlikle düzenlenmiş dergi ve gazete arşivini Beşiktaşımıza bağışladı. Kütüphanemizde eşine az rastlanan eserler ve binlerce yayın yer alacak” dedi.

"KEDİ MÜZESİ AÇIYORUZ"

Beşiktaş Belediyesi ayrıca Sunay Akın’ın katkılarıyla hayvan temalı Kedi Müzesi’ni de açıyor. Akpolat, “Koleksiyonunda bulunan tüm objeleri bizlerle paylaşan değerli sanatçımız Sunay Akın, ziyaretçilerimize doğa ve hayvan sevgisini anlatacak. Masal, oyuncak, oyun ve çizgi roman tarihinin kedilerini aynı çatı altında bir araya getiriyoruz” dedi.