Geri Dön
Kültür&Sanat Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi özel sergiyle açıldı

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi özel sergiyle açıldı

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi, "Şifa Veren Sanat-Ebru" sergisiyle sanatseverlere kapısını açtı.

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi özel sergiyle açıldı

Kültür sanatın kalbi Beyoğlu yeni sanat galerisine kavuştu. Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi, şehrin merkezinde, İstiklal Caddesinde açıldı. Açılışa özel düzenlenen “Şifa Veren Sanat-Ebru” Sergisi’nde Türkiye’den Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil ve Rusya coğrafyasından 5 sanatçının eserleri aynı sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Burarov ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Rus sanatsever katıldı. Beyoğlu Kültür Yolu’nun önemli bir sanat durağı olacak olan Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi yerel ve uluslar arası sergiler ile kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

‘İSTANBUL'A, BEYOĞLU'NA KÜLTÜR VE SANATI GETİRECEĞİZ' DİYENLERE EN GÜZEL CEVAP

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız Türklerin büyük bir medeniyetin mensupları olduğunu ve kültür-sanatta bu medeniyetin değerlerini yaşatıyor olmaktan onur duyduklarını belirterek, “Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’ni sanatseverlerin hizmetine açarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kültür sanat vizyonunu takip ediyoruz. ‘İstanbul'a, Beyoğlu'na kültür ve sanatı getireceğiz' diyenlere en güzel cevabı İstiklal Caddesi'nde böyle bir sanat galerisiyle göstermiş oluyoruz. Bir 29 Ekim'de, bir Cumhuriyet Bayramı'nda AKM'nin açılışıyla Beyoğlu'na sanatın nasıl geldiğini bir kez daha herkesi şahit kılarak göstereceğiz. Açılışıyla birlikte tüm sanatseverleri artık AKM'ye davet ediyorum. AKM artık bizim yeni buluşma noktamız, bütünleşme noktamız olacak” dedi.

BEYOĞLU ADINA HEYECANLI VE TARİHİ GÜNLERE ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz da, İstanbul ve Beyoğlu adına heyecanlı ve tarihi günlere şahitlik ettiklerini ifade ederek, “Cumhuriyet Bayramımızda muhteşem Atatürk Kültür Merkezi'mizin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştireceğiz. İnanın her gün çok güzel mesajlar alıyoruz. AKM'nin açılışıyla birlikte İstanbul'a yeni bir festival de kazandırılmış olacak. Beyoğlu Kültür Yolu Festivaliyle 64 ayrı noktada 14 Kasım'a kadar insanlar Beyoğlu'nda dolaşırken hayatın her alanında sanatla bir araya gelecekler. Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nin usta sanatçı Hikmet Barutçugil'in eserleriyle açılıyor olması da ayrı bir önem taşıyor. Türk ve Rus toplumları ikisi de kadim kültüre önem veren, kendi geleneklerine önem veren halklara sahip. Onlarla birlikte yaptığımız her çalışmada daha fazla ortaklıklarımız olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

ÜLKELER ARASI SANAT VE KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşan “Şifa Veren Sanat-Ebru” sergisi, Türkiye’nin öz sanatı ebrunun çağdaş ve uluslararası yorumlarını izlemek mümkün olacak. Sergi, aynı zamanda iki dost ülke sanatını birleştirerek, farklı boyutlarını sanatseverler ile buluşturmayı hedefliyor. Gelecek nesiller için ilham kaynağı olacak ebru eserlerin yer aldığı sergi Ocak ayı sonuna kadar ziyaret edilebilecek.