Geri Dön
Kültür&Sanat Eskişehir’in ilk moda ve tasarım yarışması sonuçlandı

Eskişehir’in ilk moda ve tasarım yarışması sonuçlandı

Eskişehir Ticaret Odası’nın bu yıl ilk kez düzenlediği ve Ticaret Bakanlığı desteklediği moda tasarım yarışmasında, 340 genç modacıdan abiye, günlük kıyafet ile gelinlik kategorilerinde finale kalan 15 yarışmacıdan 9’u dereceye girerek ödüllerini aldı. Para ödülünün yanı sıra yurt dışında staj ve eğitim almaya da hak kazanan genç modacıların tasarımlarının sergilendiği defile büyük beğeni topladı.

Eskişehir’in ilk moda ve tasarım yarışması sonuçlandı

Eskişehir Ticaret Odası, Ticaret Bakanlığı desteğiyle moda tasarımcılarını teşvik etmek amacıyla ‘Fashion Eskişehir’ adıyla moda tasarım yarışması düzenledi. Kentte ilk kez düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin farklı şehirlerden 340 moda ve tasarımcı adayı katıldı. Yaklaşık 3 ay süren atölye çalışmalarının ardından 15 moda tasarımcısı finale kaldı. Final defilesi ve ödül töreni için Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde program düzenlendi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in yanı sıra geceye yarışmaya destek veren Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yarışmanın moda sektörüne katkı sağlayacak önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması ile Eskişehir’i moda tasarımında da önemli bir yere getirebilmeyi amaçlıyoruz. Projeye Türkiye’nin dört bir yanından 340 genç modacının başvuru yaptı. Bunlardan 15 modacı finale kalma başarısı gösterdi. Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması’na katkı sağlayan kuruluşlara, kurumlara, modaevlerine ve jüri üyelerine teşekkür ederim” dedi.

Finale kalan 15 genç modacının abiye, günlük kıyafet ve gelinlik kategorilerinde tasarladığı kıyafetler görücüye çıktı. Mankenlerin tanıttığı kıyafetler büyük beğeni toplarken, jüri üyeleri de tasarımları değerlendirdi. Fashion Moda Tasarım Yarışması’nın gelinlik kategorisinde Umut Bakır birinci, Aytül Akdoğan Öneme ikinci, Özge Turunç üçüncü oldu. Abiye kategorisinde Öztürk Yıkılmaz birinci, Özlem Yelekin ikinci, Kübra Öztürk ise üçüncülüğü kazandı. Gündelik kıyafet kategorisinde ise Dilara Övet birinci, Gamze Şahin ikinci, Asena Kılıçarslan da üçüncülük elde etti. Yarışmada ilk üçe girenler para ödülünün yanı sıra yurt dışında staj ve eğitim almaya da hak kazandı.

Yarışmada Prof. Cafer Arslan, Didem Taslan, Elif Gürkaynak, Emel Yıldırım, Emre Erdemoğlu, Emre Sarar, Eray Köseoğlu, Erol Albayrak, Gülay Kamaz, Gürdal Abacı, Hacer Özil, Cihan Nacar, İdil Demirel, Kerem Can Apaydın, Muammer Kapucuoğlu, Nazım Kanpolat, Nefise Karatay, Nilgün Okutan, Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, Sema Güral Sürmeli, Ümit Temurçin, Sibil Çetinkaya, Dr. Öğretim Üyesi Şakir Özüdoğru ve Uğurkan Erez jüri olarak görev aldı.