Geri Dön
Kültür&Sanat Sultangazi Belediyesi, engelli bireyleri dijital sanat sergisiyle buluşturuyor

Sultangazi Belediyesi, engelli bireyleri dijital sanat sergisiyle buluşturuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen ve Sultangazi Belediyesi’nin “Sanata Engel Yoktur” anlayışıyla destek verdiği Dalınç Dijital Sanat Sergisi kapılarını ziyaretçilerine açtı. Sultangazi Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşları, Binbirdirek Sarnıcı’nın akustik ve tarihi atmosferinde açılan sergiye ücretsiz olarak ulaştıracak.

Sultangazi Belediyesi, engelli bireyleri dijital sanat sergisiyle buluşturuyor

Tarihle teknolojiyi bir araya getiren Mezo Dijital’in ev sahipliğini, Seyhan Musaoğlu’nun küratörlüğünü yaptığı sergi 10 sanatçının eserlerinden oluşuyor.

17 Haziran’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdi-Zada, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Burarov, Mezo Dijital Yönetim Kurulu Başkanı Nabat Garakhanova, Pasha Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan ile çok sayıda ziyaretçi katıldı.

“SANAT İYİLEŞTİRİR”

Serginin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak hem dijital alanda, hem de şartların izin verdiği ölçüde fiziksel olarak yetişkinlere ve çocuklarımıza yönelik her mecra üzerinden ‘Sanat İyileştirir’ sloganıyla sanatı ulaştırmaya, onları sanatçılarımızla buluşturmaya ve çok kıymetli sanatçılarımıza maddi ve manevi destek olmaya devam ettik. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ülke genelinde kültür sanat alanında çeşitli yatırımlarımıza ve yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

“SANATA ENGEL YOKTUR”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ise, “Bugün, güzel bir sergi vesilesiyle bir araya geldik. Sergiye katkıları ve bugün bizleri yalnız bırakmaması dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan Yavuz hanımefendinin şahsında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Bizler, göreve geldiğimiz günden beri tüm vatandaşlarımızı sanatla buluşturmanın gayreti içinde olduk. Özellikle engelli vatandaşlarımız bizler için çok değerli. Çünkü biz biliyoruz ki engel diye bir şey yoktur; engel, zihinlerde yer alan bir yanılsamadır sadece. Engelli kardeşlerimiz gerekli imkânlara kavuştuklarında başaramayacakları hiçbir şey olamaz. Bizler bugün, bu bilinçle, engelli kardeşlerimiz de buradaki sanat deneyiminden en iyi şekilde istifade edebilsin diye onların yanındayız. Dalınç Dijital Sanat Sergisi, bu anlamda bizim için önem taşıyor. Bugün, ‘Sanata engel yoktur’ diyerek, bu güzel sanat olayına destek veren tek belediye olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dalınç Sergisi’nin açılışını, şu an yanımızda bulunan, birbirinden değerli engelli komşularımızla birlikte yaptığımız için çok mutluyuz. Serginin devamında da, Sultangazili engelli kardeşlerimizi ücretsiz olarak sergiye ulaştırmaya devam edeceğiz. Sergi düzeni, engelli kardeşlerimiz için özel olarak tasarlandı ve yine onlara özel, Braille alfabesiyle oluşturulmuş kataloglar hazırlandı. Sergiyi, onlara destek olacak bir refakatçi eşliğinde gezecek olan engelli kardeşlerimiz aynı zamanda tabletlerde hazırlanan dijital kataloglarla sergiyi sesli olarak da dinleyebilecekler. Sunduğu tüm bu imkânlarla Dalınç Sergisi, engelli kardeşlerimizi sanatla en güzel şekilde buluşturmayı amaçlıyor. Bizler de bu sergi vesilesiyle, engelli kardeşlerimiz sanat dolu güzel anlar yaşasınlar ve özellikle pandeminin sebep olduğu psiko-sosyal etkilerden kurtulsunlar diye buradayız.”

SULTANGAZİ BELEDİYESİ ENGELLİ VATANDAŞLARI SERGİYE ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

Sultangazi Belediyesi “Sanata engel yoktur” anlayışıyla harekete geçerek, ilçede yaşayan engelli vatandaşları Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Binbirdirek Sarnıcı’ndaki sergiye ücretsiz olarak ulaştıracak ve sergi boyunca destek verecek.