Geri Dön
Kurumsal Erdemir 57’nci yılını kutluyor

Erdemir 57’nci yılını kutluyor

Çelik sektöründe faaliyet gösteren Erdemir, işletmeye alınışının 57’nci yılını kutluyor.  Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu ve yurt dışından temin edilebilen yassı çeliği üretmek amacıyla 15 Mayıs 1965’te 400 bin ton yassı çelik kapasitesi ile üretime başlayan Erdemir, bugün yaklaşık 5 milyon ton nihai ürün kapasitesi ile yolculuğuna devam ediyor.

Erdemir 57’nci yılını kutluyor

OYAK’ın Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde hizmet veren Erdemir; sahip olduğu teknoloji, insan kaynağı, bilgi birikimi ve gerçekleştirdiği büyük yatırımlarla, başta tesislerinin bulunduğu Karadeniz Ereğli olmak üzere Türkiye ve dünya ekonomisine değer katıyor.

Erdemir bugün sıcak ve soğuk haddelenmiş, levha, kalay, krom, galvaniz kaplamalı ürün gruplarında ve uluslararası kalite standartlarındaki 536 yassı çelik kalitesini; otomotiv, beyaz eşya, boru profil, haddecilik, genel imalat, elektrik elektronik, makine, enerji, ısı gereçleri, gemi inşa, savunma, ambalaj, yenilenebilir enerji gibi pek çok sektörün hizmetine sunuyor. Türkiye yassı çelik sektörünün ilk üreticisi ve öncüsü Erdemir, ileri çelik araştırmaları merkezi olma hedefiyle hayata geçirdiği Ar-Ge merkezinde, müşterilerinin bugünkü ve gelecekteki ihtiyaçları için çalışıyor.

Türkiye’nin en geniş tabana sahip halka açık şirketlerinden olan ve hisselerinin çoğunluğu kurumsal yatırımcıların elinde bulunan Erdemir, sanayide olduğu gibi Borsa İstanbul’un açıldığı ve hisselerinin işlem görmeye başladığı 1986 yılından bu yana borsanın da lokomotiflerinden biri olmayı sürdürüyor.

TÜRK SANAYİSİNİN ÖNÜNDE YENİ UFUKLAR

Erdemir’in üretime başlaması, kalkınma planı doğrultusunda ekonomisini geliştirmeye çalışan Türkiye için dönüm noktalarından biri oldu. Sanayi alanında ciddi hamleler başlatılan Türkiye’de, mevcut sanayinin gelişebilmesi ve yeni sanayi kollarının üretime başlaması için yassı çelik ihtiyacı giderek artıyor, bu ihtiyacın bütünüyle ithalat yoluyla karşılanması mümkün görünmüyordu. İşte bu noktada Türkiye ekonomisi ve sanayisinin gelişimi için en önemli stratejik adımlardan biri atıldı ve 11 Mayıs 1960’ta Erdemir’in kuruluşu tescil edildi. İnşaat ve montaj çalışmaları hızlı şekilde tamamlanan Erdemir 15 Mayıs 1965’te işletmeye alındı.

Erdemir, yıllar içerisinde Türk sanayisinin artan ihtiyaçları doğrultusunda Türkiye’nin en büyük yatırım projelerine imza atarak üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırdı. Yatırımlarıyla kapasitesini ve portföyünü geliştirirken, kurduğu ve satın aldığı şirketlerle büyümeye devam etti. Erdemir ve bağlı şirketleri için 2006 yılı bir dönüm noktası oldu. OYAK bünyesine katılan Erdemir ve bağlı şirketleri, OYAK’ın finansal gücü ve deneyimiyle güçlü büyümesini sürdürdü.