Geri Dön
Oyun Gamer’s Jam’de 24 saatte 10 yeni oyun geliştirildi

Gamer’s Jam’de 24 saatte 10 yeni oyun geliştirildi

İTÜ Oyun Tasarlama ve Geliştirme Kulübü, Netmarble ve StartersHub işbirliği ile 3-4 Kasım 2018 tarihlerinde StartersHub’da düzenlenen Gamer’s Jam, amatör ve profesyonel oyun geliştiricileri 24 saatlik bir oyun yaratma maratonu yaşadı. Gamer’s Jam sonunda 10 ekip, “Bedel” temalı 10 farklı oyun projesi geliştirdi.

Gamer’s Jam’de 24 saatte 10 yeni oyun geliştirildi

Netmarble EMEA ve StartersHub işbirliğinin ürünü olan mobil oyun geliştiricileri hızlandırma programı Gamer’s Qube’un desteğiyle, İTÜ Oyun Tasarlama ve Geliştirme Kulübü tarafından düzenlenen Gamer’s Jam’de, amatör ve profesyonel oyun geliştiriciler, 24 saat içinde ekiplerini kurup kendi oyunlarını kodlayacağı bir maratona girdi. StartersHub’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik 3 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te başladı ve 4 Kasım Pazar günü 20.00’ye kadar sürdü.

Oyunun teması “Bedel”

Gamer’s Jam etkinliğine katılan yaklaşık 50 geliştirici, öncelikle kendilerini tanıtıp ihtiyaçlarına uygun olarak projelerini gerçekleştirecek ekibi kurdu. Etkinlik sırasında kurulan 10 ekip, “Bedel” olarak belirlenen Gamer’s Jam teması üzerine farklı oyunlar geliştirdi. Bazı ekipler temaya maddesel anlamda yaklaşırken, ‘Yaşamanın Bedeli’ gibi insanları sosyal çıkarımlar üzerine düşünmeye iten oyunlar da geliştirildi. 24 saat süren oyun geliştirme maratonun sonunda, 10 ekip de fire vermeden 10 farklı oyun projesini tamamlamayı başardı ve projelerini diğer katılımcılara sundu.

Gamer’s Jam yeni oyunlar ve oyun geliştiriciler keşfedecek

Netmarble EMEA Genel Müdürü Barış Özistek, “Mobil oyun geliştirmede Türkiye’yi oyun dünyasının sayılı merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefleyen Gamer’s Qube çatısı altında düzenlenen Gamer’s Jam, Türkiye’nin oyun ekosistemine katkıda bulunacak yeni oyunlar ve oyun geliştiricilerin keşfedilmesi adına çok önemli bir etkinlik. Gamer’s Jam’de 24 saat sürede geliştirilen oyunlar, ekiplerin yeteneklerini keşfetmeleri, yeni ekipler ve işbirlikleri kurmaları için fırsatlar yaratıyor. Katılan tüm ekipler hiç fire vermeden, çok yaratıcı oyunlar geliştirdi ve etkinlikten büyük keyif aldılar. Bu durum bizi yeni etkinlikler düzenlemeye teşvik ediyor.”

“Gamer’s Jam’den yeni işbirlikleri ve büyüyen takımlar ile birlikte girişimlerin Gamer’s Qube’a başvurmasını bekliyoruz. Netmarble EMEA ve StartersHub olarak amacımız; oyun geliştiricilerinin yanında yer alarak, global bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi aktarmak, onların hem yerel hem de global pazarda başarı ihtimallerini yükseltmektir” dedi.