Geri Dön
Politika Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı: Bu eser Türkiye'den şikayetçilere en güzel cevaptır

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı: Bu eser Türkiye'den şikayetçilere en güzel cevaptır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kendi ülkesini yabancılara şikayet edenlere, kendi halkına silah çekenlere verdiğimiz en güzel cevap bu muhteşem eserdir" açıklamasında bulundu.

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı: Bu eser Türkiye'den şikayetçilere en güzel cevaptır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ilısu Barajı'nın açılışında "Kendi ülkesini yabancılara şikayet edenlere, kendi halkına silah çekenlere verdiğimiz en güzel cevap bu muhteşem eserdir. Ilısu Barajı’ndan esecek barış, kardeşlik ve huzur rüzgarı bu topraklarda dalga dalga hissedilecektir" dedi.

"BARAJIN YAPIMINA ENGEL OLMAK İSTEYENLERİN EZİLDİĞİNE İNANIYORUM"

Ilısu Barajı ve Hidroelektrik santralimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Veysel Eroğlu Bey’e şahsım adına teşekkür ediyorum. Yüklenici firmalara çok teşekkür ediyorum. Mühendisinden işçisine kadar herkesi kutluyorum.

2008 yılından beri, kredisinden inşaasına her aşamasında pek çok engellemeyle karşılaşan bu eseri ülkemize kazandırdık. Terör örgütlerinden yurtdışındaki finans kuruluşlarına kadar yıllarca bu barajın yapımına engel olmak isteyen herkesin bugün karşımızdaki eserin ihtişamı karşısında ezildiğini inanıyorum.

Başta ana muhalefet olmak üzere hele hele aşırı uç muhalifler buranın yapımı karşısında merak ediyorum ne diyecekler. Bölgenin çiftçisi için toprakları için en önemli sulama imkanlarından tutunuz içme suyuna varıncaya kadar her şey burada. Enerji imkanları burada. Laf değil eser üretme siyasetimizin somut bir örneği duruyor.

Ve kendi ülkesini yabancılara şikayet edenlere, kendi halkına silah çekenlere verdiğimiz en güzel cevap bu muhteşem eserdir. Ilısu Barajı’ndan esecek barış , kardeşlik ve huzur rüzgarı bu topraklarda dalga dalga hissettirecektir.