Geri Dön
Politika AK Parti'den, 'Turizm Teşvik' teklifi

AK Parti'den, 'Turizm Teşvik' teklifi

AK Parti, turizm potansiyelini artırmak ve yatırımcının bürokrasiden kaynaklanan sorunların önünü açmak için hazırladığı 'Turizm Teşvik Kanunu'nda' değişiklik öngören teklifi TBMM Başkanlığı'na sundu.

AK Parti'den, 'Turizm Teşvik' teklifi

AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan, 'Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında' hazırlanan 12 maddelik kanun teklif TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklif ile turizm işletmesi belgeli tesisler için yapılan sınıflandırma çalışmaları sırasında sektör temsilcisinin bulunamadığı hallerde, üç bakanlık kontrolörü yerine iki bakanlık kontrolörünün katılımıyla Sınıflandırma Komisyonu oluşturulabilmesine imkan sağlanıyor.

Teklifle; kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezlerinde bulunan, bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen ve ilgili bakanlığa bildirilen taşınmazlardan, kamu hizmetlerinde kullanılanlar ile üzerinde irtifak hakkı tesis edilenler hariç olmak üzere, hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun görülenlerin iki ay içinde Bakanlığa tahsis edilmesi düzenleniyor.

YABANCI BAYRAKLI YATLARIN TİCARİ FAALİYETLERİNE İZİN

Turizmin sürdürülebilirliği ve hizmet kalitesinin sağlanması ve ayrıca, uygulamada ortaya çıkan sorunların çözümlenmesi amacıyla, belge almadan faaliyette bulunan deniz turizmi araçları ve işletmelerine uygulanacak müeyyideler, cezalar ve belge iptaline ilişkin düzenlemelerin de yapıldığı teklif ile; Türk bayraklı yatların rekabet gücünün arttırılması ve yabancı bayraklı yatların ticari faaliyetlerinden dolayı devletin vergi kaybının önlenmesi için ülke karasularında ticari faaliyetlerine izin verilmesi öngörülüyor. Ülke karasularında ticari faaliyette bulunabilmelerine imkan veren düzenlemenin, Bakanlıktan belli bir süre için belge alanların süreleri bitinceye kadar var olan kazanılmış hakları korunmak suretiyle yürürlükten kaldırılması da amaçlanıyor.