Geri Dön
Politika Bakan Çavuşoğlu: Biz Atatürk'ten geçinen asalaklara karşıyız

Bakan Çavuşoğlu: Biz Atatürk'ten geçinen asalaklara karşıyız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atatürk'ün kimsenin tekelinde olmadığını belirterek, “Biz Atatürk'e karşı değiliz, Atatürk ilkelerini benimsiyoruz, Atatürk'ün cumhuriyeti kurduktan sonra ortaya koyduğu vizyona, hedeflere Türkiye'yi ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz kime karşıyız biliyor musunuz, hiçbir iş yapmadan yatan, gezen, ondan sonra da Atatürk'ten geçinen asalaklar var ya, onlara karşıyız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Biz Atatürk'ten geçinen asalaklara karşıyız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya'da, Ak Parti'nin Manavgat Belediye Başkan Adayı Hasan Öz'ün Güllük Caddesi'ndeki seçim ofisinin açılışına katıldı. Ak Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu, Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy'un da bulunduğu açılış töreni, miting havasında gerçekleşti.

Törende Manavgatlılara seslenen Bakan Çavuşoğlu, bir seçim ofisi açılışı olmasına rağmen, sanki 15 günlük miting hazırlığı yapılmış gibi kalabalık olduğunu belirterek, Manavgatlılara teşekkür etti. Bakan Çavuşoğlu, “Bir miting yapsak ancak bu kadar kalabalık olur. Bu kalabalık, coşku, birliktelik ve dayanışma esasen 31 Mart akşamının müjdesini şimdiden veriyor. Manavgatlılar burada 31 Mart'ta Manavgat artık gülecek diyor, Hasan Öz kardeşimle beraber gülecek diyor" dedi.

Büyükşehir, Kepez ve Alanya belediyelerinin hizmetlerinden örnek veren, memleket sevdalıları iş başında olunca açılıştan açılışa koşturduklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Esasen Manavgat Belediyesi de bizden ne istediyse yardımcı olduk ama bu iş vizyon, sevda işi, çalışma, beyin işi. Üretme işi. Bize kim geldiyse ayrım yapmadık ama gelmedi, üretmediyse sorumlusu ben değilim. Onun sorumlusunu 31 Mart'ta Manavgatlılar karar verip söyleyecek. Bu seçimde de inşallah Manavgat gönül ve üreten belediyeciliğini birleştirecek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ankara ile de birleştireceğiz ve Manavgat gülecek" diye konuştu.

'İZMİR'DE YÜZLERCE CHP'Lİ YANIMIZA GELDİ'

Bu seçimin sadece ittifaklar bakımından değil, milletin duyguları bakımından da farklı bir seçim olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “İzmir'de de gördüm, başka şehirlerde, Çankaya'da da gördüm. Millet ne diyor biliyor musunuz, 'Biz bu kadar ideolojik takıntılarla hep oy verdik, yine verdik ama bizi enayi yerine koydular, artık ideoloji bir tarafa, bitti.' İzmir'de diyorlar ki, 'Ne olur gelin artık İzmir'de bizim de hizmete ihtiyacımız var, biz de hak ediyoruz' diyorlar. Alsancak'ta yürüyoruz, yüzlerce CHP'li gelip gayet samimi, hiç kimse de yok etrafımızda. Nihat Zeybekci ve Konak belediye başkanımızla üçümüz yürüyoruz. Bu kadar CHP'li geldi aynı şeyi söylüyor, bu millet artık uyandı, hizmet edenle hizmet etmeyeni biliyor. Artık Manavgatlılar da uyandı. Öyle boş laflarla, sloganlarla, Atatürk'ten geçinmeyle siyasetin, hizmetin olmayacağını gördü" dedi.

'ATATÜRK'TEN GEÇİNEN ASALAKLARA KARŞIYIZ'

Atatürk'ün kimsenin tekelinde olmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Biz Atatürk'e karşı değiliz, Atatürk ilkelerini benimsiyoruz, Atatürk'ün cumhuriyeti kurduktan sonra ortaya koyduğu vizyona, hedeflere Türkiye'yi ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. 'Muassır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye'yi çıkarın' dedi Atatürk. Peki Manavgat'taki şu andaki belediyecilik Manavgat'ı bu seviyeye ulaştırmak için bir şey yapabildi mi? Biz kime karşıyız biliyor musunuz, hiçbir iş yapmadan yatan, gezen, ondan sonra da Atatürk'ten geçinen asalaklar var ya, onlara karşıyız. Eleştiriyorsun, diyor ki 'Sen Atatürk düşmanısın.' Ya ben niye Atatürk düşmanı olayım, ben senin yapmadığın hizmetler için eleştiriyorum, senin tembelliğini, vizyonsuzluğunu eleştiriyorum. Atatürk'ü eleştirmiyorum, Atatürk senin tekelinde mi? Zaten Atatürk'e de en çok zarar veren bu tipler, Atatürk'ten geçinmeye çalışan asalaklar zarar veriyor."

HDP TEPKİSİ

Bu seçimde başka, farklı bir şey daha olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “İttifaklar diyoruz, kimler kimlerle ittifak kurdu, omuz omuza, el ele yürüyor. Farkındasınız değil mi? CHP kimle ittifak kurdu? HDP kimin güdümünde, kimin kuklası? Ben söylemiyorum vatandaş söylüyor. Ama ben de söylüyorum ki, Meclis'te bütçe konuşmamda da söyledim, HDP'lilerin yüzüne de söyledim, 'Siz PKK izin vermezse bir kelam bile edemezsiniz, siz PKK'nın kontrolündeki siyasetçiler ve partisiniz.' Açıkça söylüyorum. Bunu görmek için benim söylememe gerek var mı? Kendileri itiraf etmiyorlar mı? 'Sırtımızı Kandil'e, PKK'ya dayadık' demediler mi? Nasıl o sırtını dayadıkları PKK'lıları, teröristleri inlerine çukurlara gömüyorsak, bu millet de sandıkta onlara destek verenleri ve ittifak yapanları inşallah gömecek" diye konuştu.

ZİLLET-İLLET İTTİFAKI

Hakkari'ye gidip de Türk bayrağını dalgalandıramayanları bildiklerini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle dedi:

“Bir de diyorlar ki 'Biz Atatürk ilkelerini benimsiyoruz.' Atatürk ilkelerinde ne var, milliyetçilik yok mu? Hayal etseniz, gözünüzde canlanmaz ama bunlar iktidara geldi, daha Hakkari'de Türk bayrağını dalgalandıramayan bu basiretsizler, dünyanın her yerinde şanlı bayrağımızı dalgalandırabilirler mi? İşte bu tarafta bir zillet, illet ittifakı var. Ne derseniz deyin ama kesinlikle millet ittifakı yok, millet yok bunun arkasında. Bizim ittifakımız kimle, milletle, cumhurla. Bizi birleştiren ne, MHP ile Ak Parti'yi birleştiren ne. Biz her şeyden önce davamız ve ülkümüzü birleştirdik. Bizi birleştiren vatan, millet sevgisi, ay yıldızlı bayrak aşkıdır. Ve bir seçimlik birleşme değil bu, geçici sevda değil, çıkar için birleşme değil bu, milletin bekası için kurulan, vatanın geleceği için, Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak ittifaktır."