Geri Dön
Politika Bakan milyonların beklediği tarihi açıkladı

Bakan milyonların beklediği tarihi açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilere bayram ikramiyesinin haziran ayı başında ödeneceğini açıklayarak, "ikramiye ayrı, maaşı ayrı ödenecek" dedi. Jülide Sarıeroğlu, 3600 göstergeden ise 1 buçuk milyon kişinin yararlanacağını söyledi.

Bakan milyonların beklediği tarihi açıkladı

CNN TÜRK'e konuşan Sarıeroğlu “emeklilerimizle ilgili bu düzenleme çok önemliydi. Çeşitli spekülasyonlar yapılıyordu. Hepsi külliyen yanlış bilgi. SSK, emekli sandığı, Bağkur emeki maaşı alan tüm emeklilerimiz net olarak 1000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. Tarih ise haziranın ilk haftası olacak. Maaşları ayrı ikramiyeler ayrı yatacak” dedi.

'TOPUKLU AYAKKABI OLMAYACAK'

Öte yandan AK Parti Adana İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında konuşan Bakan Sarıeroğlu, partililere, "Bundan sonra beni son kez topuklu ayakkabıyla göreceksiniz. Seçim günü ve sonrasında hep birlikte sahalarda, vatandaşlarımızın sorunlarına, isteklerine, taleplerine güçlü şekilde cevap vermek için gönülden çalışacağız" dedi.

Adana’ya daha çok istihdam sağlamak, sorunları daha güçlü politikalarla çözmek amacı ile var güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Adana’nın evladı olarak milletvekilliği görevini yürüttüm. Has Adanalıyım. Köylü kızıyım, yörüğüm. Adana’nın 15 ilçesini de yüreğinde barındıran Adana’nın evladıyım. Adanalılığımı kimseye tartıştırtmam. Tek sermayem emeğim. Bundan sonra beni son kez topuklu ayakkabıyla göreceksiniz. Seçim günü ve sonrasında hep birlikte sahalarda, vatandaşlarımızın sorunlarına, isteklerine, taleplerine güçlü şekilde cevap vermek için gönülden çalışacağız. Bu konuda bu kalabalıktan anlıyorum ki Adana AK Parti teşkilatımız 15 ilçesiyle bu çalışmayı yapmaya hazır."

Spor Toto Süper Lig'e yükselen Ankaragücü’ne verdiği destekler nedeniyle bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildiğini hatırlatan Bakan Sarıeroğlu, Adana Demirspor ve Adanaspor’a da destek vereceğini açıkladı.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, milletvekili adayları Jülide Sarıeroğlu, Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Sevil Can, Muhammed Aksoy, Mehmet Akif Özbil, Ramazan Çırak, Erol Kahraman, Reşan Arlıer, Necip Fazıl Cengil, Mehmet Gazioğlu, Muhammed Zeki Aç, Zekeriya Yıldızoğlu'nu platforma çağırarak tanıttı.