Geri Dön
Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi kuşatmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi kuşatmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başarılı tatbikat gereken cevabın verilmesinde hayırlı oldu. Bundan sonra böyle gidecek. Herkes bu milletin neler yapabileceğini görecek. Ülkemizi kuşatmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi kuşatmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında Çengelköy'de şehit edilen foto muhabiri Mustafa Cambaz anısına Çamlıca Camii 1071 Kongre Merkezi'nde düzenlenen fotoğraf yarışması ödül törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmanın inşallah her yıl prestijini arttırarak yoluna devam edeceğine inanıyorum. Şüphesiz bu tür yarışmalar, adını taşıdıkları değerlerimize sahip çıkma yanında yeni kabiliyetlerin keşfedilmesine de imkan sağlamaktadır. Şehit Mustafa Cambaz fotoğraf yarışması da inşallah dünyamıza yeni isimlerin, yeni yeteneklerin katılmasına vesile olacaktır. Mustafa Cambaz şahsiyetiyle, duruşuyla temayüz etmiş, dokunduğu her gönülde silinmez izler, güzel hatıralar bırakmış bir kardeşimizdi. Doğruluğu, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve samimiyetiyle mesai arkadaşlarına daima örnek olan İslam ahlakıyla donanmış vakur bir insandı. Kendisi hiçbir zaman ucuz hesapların, kolay yolların, geçici heveslerin peşinde koşmadı. Zor da olsa, sonunda ölüm de olsa hep hakkın, hakikatin, adaletin safında yer almayı tercih etti. Mustafa Cambaz aynı zamanda doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalmış bir muhacirdi. Batı Trakya Türklerinden olan Mustafa kardeşimiz, Yunanistan'ın baskıcı, asimilasyoncu politikalarına karşı mücadele vermiş, cesur bir yürekti. 'Yunan'a askerlik yapmam' diyerek Gümülcine'deki köyünü bırakıp İstanbul'a göç ettiğinde yeni evlenmiş ömrünün baharında bir gençti. 15 Temmuz gecesi hiç düşünmeden yanından bir an olsun ayırmadığı fotoğraf makinesini dahi almadan meydanlara ilk koşan kahramanlar arasındaydı. 'Kalkışmayı yapanlar kalktıkları gibi oturamamalı' diyerek sokağa fırladığı o gece şehadet şerbetini içen 251 kardeşimizden biri de Mustafa'ydı. Ruhunu bir dolara satmış FETÖ'cü hainler Mustafa Cambaz kardeşimizi göğsünden 2 kurşunla vurarak şehit ettiler. Mustafa'yla beraber kahramanca düşen 251 insanımız o gece canları pahasına bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi hediye ettiler" ifadelerini kullandı.

 

"BİZANS ARTIKLARINA İNAT BU GÜZEL ŞEHRE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye davasına sahip çıkmak hepimiz için bir görev olmanın ötesinde şehitlerimize karşı mesuliyetimizin de gereğidir. Bu anlayışla 40 yıldır siyaset arenasında kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Mabetlerimizin üstüne namahrem eli değmesin, ezanı Muhammediler semalarımızdan eksilmesin, ay yıldızlı al bayrağımız göklerden nazlı nazlı dalgalansın diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. 'Zulüm 1453'te başladı' diyen mankurtlara, İstanbul'un fethini 569 yıldır hazmedemeyen Bizans artıklarına inat bu güzel şehre sahip çıkıyoruz. Fethi Mübinin nişanesi olan Ayasofya'yı 84 yıllık mahzunluğun ardından hamd olsun asli hüviyetine tekrar kavuşturduk. Elbette bu süreçte sokak olaylarından vesayet girişimlerine, darbe teşebbüslerinden terör eylemlerine kadar pek çok tehditle karşılaştık. Saçma sapan iddialar üzerinden partimiz kapatılmaya çalışıldı. Cumhuriyet mitingleri kılıfı altında açıkça darbe çağrısı yapıldı. Ağaç ve çevre bahanesiyle başlatılan gezi olaylarıyla sokaklarımız ateşe ve kana bulanmak istendi. 17-25 Aralık'ta emniyet, yargı teşkilatlarındaki militanları, 15 Temmuz'da ordu içindeki hainleri kullanarak milli iradeyi saf dışı bırakmaya kalkıştılar. PKK'sından

FETÖ'süne, DEAŞ'ından DHKPC'sine besleyip büyüttükleri ne kadar yılan varsa hepsini üzerimize saldılar. Son 20 yıllık dönemde milli iradeyi gasp etmek, milletin iradesine pranga vurmak için 85 milyonun birliğine, beraberliğine, kardeşliğine dinamit koymak için gizli, açık pek çok operasyon yaptılar ama ne yaptılarsa bizim ülkemize, milletimize ve insanlığa hizmet yolundan alıkoyamadılar. Önce Allah'ın yardımı, sonra aziz milletimizin samimi duası sayesinde tüm saldırıları boşa çıkardık" şeklinde konuştu.

"HEPSİ BİZİMLE BERABER O TATBİKATTA YER ALDILAR"

Erdoğan, "Şehitlerimize minnet borcumuzu onların uğruna hayatlarını feda ettikleri idealleri gerçekleştirerek ödemeyi sürdüreceğiz. İşte dün Efes 2022 tatbikatını yaptık İzmir'de. Ve bunun yanında da Yunanistan bir üçlü olarak kendi içinde toplantılarını yapmışlar. Ve bu toplantılarında da Türkiye'yle ilişkiler noktasında 'bu işi gözden geçirelim ve bu sıkıntının dönemi atlatalım' demişler. 37 ülke katıldı bizim bu tatbikatımıza ve Yunanistan bunların yarıdan fazlasına 'katılmayın' diye de haber göndermiş. Tabii hemen hemen tamamına yakını dinlemediler. Hepsi bizimle beraber o tatbikatta yer aldılar.

Amerika başta olmak üzere. Bu başarılı tatbikat hamdolsun gerekene gereken cevabın verilmesi noktasında çok hayırlı bir adım oldu. Bundan sonra da böyle gidecek. Kararlı bir şekilde emin adımlarla. Herkes bu milletin ne olduğunu, neler yapabileceğini dünkü tatbikatta gördüğü gibi bundan sonra da görecek. Türkiye'ye son 20 yılda nasıl asırlık eser ve hizmetler kazandırmışsak bugünkü sıkıntıları da inşallah biz çözeceğiz. Ülkemizi içeriden ve dışarıdan kuşatmak, diz çöktürmek isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Bunun için tüm gücümüzle gece gündüz çalışacak milletimizin gönlünü kazanarak yolumuza devam edeceğiz. Allah'ın izniyle 2023 hedeflerimizi hayata geçirecek, yavaş yavaş şekillendirmeye başladığımız 2053 vizyonumuzu evlatlarımıza kutlu bir miras olarak bırakacağız. Hak yolunda, hakkaniyet yolunda, adalet yolunda, milletimizin güvenliği ve refahı yolunda son nefesimize kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.