Geri Dön
Politika Taliban heyeti, Türkiye'ye geldi

Taliban heyeti, Türkiye'ye geldi

Afganistan'daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 14.20'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Muttaki başkanlığındaki heyetle ilk görüşme Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti ile bakanlıkta gerçekleşti.

Taliban heyeti, Türkiye'ye geldi

Afganistan'daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 14.20'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Havalimanının VIP bölümünden çıkan Muttaki ve heyet, daha sonra kendilerini bekleyen araca bindi. Muttaki, dışarıda bekleyen basın mensuplarına el sallayarak selam verdi. Muttaki ve heyet Ankara'da temaslarda bulunacak.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA GÖRÜŞME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti ile Afganistan Geçici Hükumeti Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlığında olan heyet, bakanlıkta bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Libya Dışişleri Bakanı Leyla Manguş ve Afganistan Geçici Hükumeti Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlığındaki heyetin Türkiye ziyaretlerine ilişkin açıklama yapmasının öngörüldüğü belirtildi.

Taliban heyeti, Türkiyeye geldi