Geri Dön
Sağlık-Yaşam Kendisini böbreğiyle hayata bağlayan Japon eşinin ellerini öptü

Kendisini böbreğiyle hayata bağlayan Japon eşinin ellerini öptü

Antalya'da, yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği gelişen ve kalp fonksiyonları bozulan Mehmet Ali Kurt (34), kendisine böbrek vererek hayata tutunmasını sağlayan Japon eşi Yuriko Naganuma'ya (32) ellerini öperek teşekkür etti.

Kendisini böbreğiyle hayata bağlayan Japon eşinin ellerini öptü

Yüksek tansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliği nedeniyle yaşadığı Gaziantep'te diyalize giren Mehmet Ali Kurt, Antalya'da, Japon eşi Yuriko Naganuma'nın verdiği böbrekle hayata yeniden tutundu. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyat ile sağlığına kavuşan Kurt, yaklaşık 1 yıl 3 aydır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girdiğini, bu sürede kalbinde de sorunlar başladığını söyledi. Antalya'ya gelmeden önce başvurduğu doktorların böbrek nakli ameliyatının riskli olduğunu söylediklerini kaydeden Kurt, son umut olarak başvurduğu Prof. Dr. Alper Demirbaş'tan nakil olabileceğini duyduğunda çok sevindiğini kaydetti.


“Alper hocamızın tecrübesine güvendim. Ameliyatımı oldum. Çok şükür iyiyim" diyen Mehmet Ali Kurt, Prof. Dr. Demirbaş ve ekibine teşekkür etti.

Kendisine böbrek vererek hayata bağlayan Japon eşine minnettarlığını, ellerini öperek gösteren Kurt, “Bizim hayat arkadaşlığımız sonuna kadar. Biz öyle yola çıktık ve öyle devam ediyoruz. Varlıkta da yoklukta da birlikteyiz. Hep biz kazanacağız" dedi.

'HİÇ TEREDDÜT ETMEDİM'

Mehmet Ali Kurt ile 14 yıl önce iş için geldiği Japonya'da tanışıp evlendiklerini ve Zeynep adını aldığını anlatan Yuriko Naganuma ise eşinin böbrek nakli olması gerektiğini öğrendiklerinde hiç düşünmeden böbreğini vermeyi kabul ettiğini belirtti. Eşinin sağlığına kavuşması dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirten Naganuma, kendisinin sağlığının da iyi olduğunu söyledi.

'BÖYLE 30'UN ÜZERİNDE HASTAYA BÖBREK NAKLİ YAPTIK'

Ekibiyle birlikte ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr. Alper Demirbaş, diyalize giren hastanın diyaliz tedavisinin yeterli olmadığı durumda kalp fonksiyonlarının bozulduğunu hatırlatarak, “Bu tip hastalarda böbrek nakli yapıldıktan sonra kalp fonksiyonlarında da ciddi düzelmeler oluyor. Biz bugüne kadar 30'un üzerinde bu tip hastaya böbrek nakli yaptık" diye konuştu.

Kronik böbrek yetmezliği hastası Mehmet Ali Kurt'un kendilerine başvurduğunda kalp fonksiyonların yüzde 30 olduğunu anlatan Demirbaş, “Hastamız böbrek nakli ameliyatı olduktan sonra kalp fonksiyonlarda da ciddi düzelme oldu" dedi.

'GELDİĞİNDE DÜŞKÜN VE KÖTÜ DURUMDAYDI'

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz ise hastanın kendilerine başvurduğunda kötü durumda olduğunu belirterek, ameliyattan sonra kendisini toparlamaya başladığını söyledi. Kurt'a Japon eşinden böbrek nakli yaptıklarını belirten Prof. Dr. Yavuz, “Şimdi yeni hayatını yaşıyor. Şu anda böbrek değerleri güzel. Yeni yeni yürümeye başladı" diye konuştu.

Nakil olan tüm hastalara önerilerde de bulunan Prof. Dr. Yavuz, “Bütün hastalara 'Yürüyüş, yürüyüş, yürüyüş' diyoruz. Böbrek, hareketi, yeterli suyu ve dikkatli beslenmeyi seviyor" dedi.