Geri Dön
Sağlık-Yaşam Doğada fotoğrafçılığı öğrendiler

Doğada fotoğrafçılığı öğrendiler

YAKIN Doğu Üniversitesi (YDÜ) Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri uygulamalı teknik fotoğraf kampı düzenledi.

Doğada fotoğrafçılığı öğrendiler

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Fotoğrafçılık Kulübü yeni eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından faaliyete geçerek saha çalışması kapmasında “Kış Kampı” etkinliği organize etti.

Teknik fotoğraf ve eğlence gezisi olarak düzenlenen ve üç gün süren etkinlikte, Fotoğrafçılık Kulübü danışmanı Hüseyin Aşkaroğlu tarafından kulüp kursiyerlerine yıldız pozlama, makro çekimi, uzun pozlama ile benzeri çekim teknikleri hakkında eğitimler verildi. Doğa ile uygulamalı olarak çekim yapan kulüp üyeleri bol bol fotoğraf çekerek öğrendiklerini geliştirme fırsatı buldu. Akşam kamp ateşinin etrafında canlı müzik eşliğinde şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlenen kulüp üyeleri çevre temizliği de yaparak doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

"DOĞANIN SUNDUĞU EŞSİZ GÜZELLİKLERİ KEŞFEDİN"

Fotoğrafçılık Kulübü danışmanı Hüseyin Aşkaroğlu, "Fotoğraf teknikleriyle ilgili uygulamalı olarak çalışmalar yaptık. Doğada model çekim tekniklerini detaylı olarak anlatma fırsatı bulduk. Makinesini tanıyan, çekim tekniklerini bilen, ışığı kullanabilen, model ile iletişim kurabilen kendi tarzını geliştirebilen fotoğrafçılar yetiştirilmesinde bu tarz eğlenceli etkinliklerin etkili olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ülkenin fiziki özellikleri bakımından doğasında birçok zenginliği barındırdığını ifade eden Aşkaroğlu, "Bu güzellikleri kulübümüze üye olan farklı ülkelerdeki öğrencilere tanıtmak için güzel bir fırsat oluyor. Çadır kurarak gerçekleştirdiğimiz etkinlikten arkadaşlarımızın memnun kalması ve olumlu geri dönüşler vermesi bizleri oldukça mutlu etti. Fotoğrafçılık kulübü olarak fırsat buldukça dönem süresince üyelerimiz için verimli olacağını düşündüğümüz etkinleri artırarak sürdürmeye ve doğanın bize sunduğu eşsiz güzellikleri kulübümüzle birlikte keşfetmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.