Geri Dön
Sağlık-Yaşam Uluslararası Covid-19 güvenli hastanesi

Uluslararası Covid-19 güvenli hastanesi

Avrupa'nın saygın sağlık akreditasyon şirketlerinden Alman TEMOS Firması ile 2010 yılından bu yana işbirliği yapan Özel Antalya Anadolu Hastaneleri; Türkiye'nin ilk dünyanın ise ikinci TEMOS Uluslararası COVID-19 Güvenli Hastane Uygunluk Sertifikası'nın sahibi oldu.

Uluslararası Covid-19 güvenli hastanesi

Antalyalılara ve bölgeye tüm dünyadan gelen turistlere yıllardır kişiye özel ve güvenilir sağlık hizmeti üreten Özel Antalya Anadolu Hastaneleri; tüm hastaneleri ve 2000'e yakın işinde uzman çalışanıyla pandemi döneminde de sağlık hizmetlerini aksatmadan devam ettiriyor. 2010'dan beri Avrupa'nın ve Dünya'nın saygın sağlık akreditasyon kurumlarından olan Alman TEMOS tarafından genel hastanecilik hizmetleri açısından sertifikalandırılan Antalya Anadolu Hastaneleri, TEMOS'un başlattığı; "Uygunluk Sertifikası: COVID-19 Güvenli" programına başvurup 100'e yakın kriteri tamamlayarak 'Uluslararası COVID-19 Uygunluk Sertifikası'nı Türkiye'de ilk, dünyada ise ikinci alan hastane oldu.


Alanya Anadolu Hastanesi Direktörü ve Anadolu Hastaneleri COVID-19 Danışma Kurulu Başkanı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Peksel, "Antalya Anadolu Hastaneleri olarak 27 yıldır 6 farklı lokasyonda 7 hastanemizle (Kemer, Side, Antalya, Lara, Aspendos (Belek), Alanya) sağlık hizmeti vermekteyiz. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisine karşı TEMOS'un başlattığı; "Uygunluk Sertifikası: COVID-19 Güvenli" programına tüm hastanelerimiz için başvurduk. Yapılan profesyonel denetimlerde ön bürodan defin hizmetlerine kadar hastanelerimizin tüm süreçlerini içeren 100'e yakın kriterden geçtikten sonra koronavirüsten hastalarımızı ve çalışanlarımızı bütün sistemimizde koruyacak şekle getirdik ve bu çok değerli sertifikayı almaya hak kazandık. Tüm hastanelerimiz, uluslararası kriterleri tamamlayıp bu sertifikayı almakla koronavirüs enfeksiyonu açısından sadece ulusal değil, vizyonu ile uyumlu olarak uluslararası arenada da güvenilirliklerini tescillemişlerdir. Türkiye'nin ilk dünyanın ise ikinci TEMOS Uluslararası COVID-19 Güvenli Hastane Uygunluk Sertifikası'nı aldığımız için hem Antalyamız hem de ülkemiz adına mutlu ve gururluyuz" dedi.