Geri Dön
Sağlık-Yaşam Yunus Parkları Derneği Başkanı Gökalp: Deneyim yaşayan aileler, yeni aileleri getiriyor

Yunus Parkları Derneği Başkanı Gökalp: Deneyim yaşayan aileler, yeni aileleri getiriyor

Deniz Memelileri ve Yunus Parkları Derneği Başkanı Cenk Gökalp, "Yunus Parklarımızdaki özel uygulamalardan yararlanmak için 10 yıl boyunca sürekli Türkiye’ye gelen yabancı turistler var. Burada deneyim yaşayan aileler, daha sonra geldiklerinde muhakkak yanlarında yeni aileleri de getiriyor" dedi.

Yunus Parkları Derneği Başkanı Gökalp: Deneyim yaşayan aileler, yeni aileleri getiriyor

Avrupa ülkeleri ile birlikte Rusya'da gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarında kendilerinin büyük ilgi gördüğünü belirten Gökalp, 2020 turizm hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Gökalp, yurtdışında yapılan yoğun tanıtım çalışmaları ve geri dönüşlerle bu yıl tesislerinde rekor düzeyde nitelikli turist beklediklerini kaydetti.

'EN ETKİLİ VE EN UCUZ TERAPİ TÜRKİYE'DE'

Yunuslar özel yüzme programını kapsayan yunus terapinin otizm, down sendromu, çocuk serebral paralizi hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığına dikkat çeken Gökalp, "Tesislerimizin yunus terapideki başarılarından dolayı her yıl ülkeye gelen nitelikli turist sayısı ikiye katlanıyor. Yunus terapi hizmetleri dünyada gerçekten çok pahalı olan uygulamalardır. Şunu belirtebiliriz ki, dünyadaki en ucuz ve en etkili terapiler ülkemizde uygulanmaktadır. 20 yıllık tecrübemiz, terapilerimizin başarısı, fiyatların başka ülkelere göre daha uygun olması ve Avrupa'ya yakınlık gibi önemli faktörler nedeniyle uzak ülkelere yönelen engelli çocuk aileleri giderek daha sıklıkla ülkemizi tercih etmeye başladılar. Böylelikle ülkemizin sağlık turizmine önemli bir katkı sunmaktayız" diye konuştu.

'SONRAKİ SENELERDE DE TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYORLAR'

Dünyanın her yerinden yabancı turist ağırladıklarını ifade eden Gökalp, "Yunuslarla özel yüzme programı maliyeti yüksek olan uygulamalardır. Çocuğunun gelişimini en yakından gözlemleyen aileler, başarı yakalayamazsa bir daha geri gelmez. Yabancı turistlerin çoğu, uygulamalarımızdan ve tesislerimizden o kadar memnun kalıyor ki, sonraki senelerde de Türkiye'yi tercih ediyor. Yılda 2 kere ağırladığımız yabancı misafirlerimiz var. Yunus Parklarımızdaki özel uygulamalardan yararlanmak için 10 yıl boyunca sürekli Türkiye'ye gelen yabancı turistler var. Burada deneyim yaşayan aileler, daha sonra geldiklerinde muhakkak yanlarında yeni aileleri de getiriyor" diye konuştu.