Geri Dön
Son Dakika 3'üncü Tarım Orman Şurası ön hazırlık toplantısı yapıldı

3'üncü Tarım Orman Şurası ön hazırlık toplantısı yapıldı

3'üncü Tarım Orman Şurası ön hazırlık toplantısı yapıldı

3'üncü Tarım Orman Şurası ön hazırlık toplantısı yapıldı

ESKİŞEHİR,(DHA)- TARIM ve Orman Bakanlığı'nın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak ve Türkiye'nin en geniş katılımlı sektör istişare platformu olması hedeflenen, 3'üncü Tarım Orman Şurası'nın ön hazırlık toplantısı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde yapıldı.
Toplantıya Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Belediye Başkanları, İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever, tarım paydaşı kurum ve kuruluş temsilcileri ile üreticiler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan İl ve Tarım Müdürü Emine Sever, "Güçlü Türkiye'nin yolunun, güçlü tarımdan geçtiğini asla unutmamak zorundayız. Bunun için Bakanlığımız; tarımsal üretimi arttırmayı, güvenilir gıda teminini, doğal kaynaklarımızın korunmasını ve sürdürülebilir kullanımını, çiftçilerimizin refahını, planlı üretimi, desteklerin etkin yönetilmesini, tarım piyasalarının düzenlenmesini, etkin bir orman ve mera yönetimini sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak ve stratejiler oluşturmak amacıyla on beş yıl aradan sonra Tarım Orman Şurasını gerçekleştirme kararı vermiştir. Sonbaharda yapılacak olan III. Tarım Orman Şurası kapsamında; Müdürlüğümüzce çalışma grupları oluşturulmuş olup, önümüzdeki 3 gün boyunca ilimiz tarım paydaşları ile toplantılar yapılarak bir İl Raporu hazırlanacaktır. Bugün burada, bu sürecin ilk adımını atmak üzere bir arada bulunuyoruz" dedi.
Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ise “Çocukluğumuzda kendi kendine yetebilen bir ülke konumundaydık ama nüfusumuz 40 milyonun altındaydı o zaman. Şimdi iki katı kadar nüfusla kendi kendine yetebilen bir ülke olmakta zorlanıyoruz" diye konuştu