Geri Dön
Son Dakika AK Parti'li Çelik: CHP, hakemle kavga etmeye devam ediyor

AK Parti'li Çelik: CHP, hakemle kavga etmeye devam ediyor

AK Parti'li Çelik: CHP, hakemle kavga etmeye devam ediyor

AK Parti'li Çelik: CHP, hakemle kavga etmeye devam ediyor

Selen YALAZ/ANKARA, (DHA)- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP sürece karar vermiş hakemle kavga etmeye devam ediyor. 'Çete' demekle başladılar, başka aşamalara geçtiler. Bu kadar özgüvenli konuşanların sandığa gitmek konusunda şüphe içinde olmaması gerekir" dedi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız. Geminin sağlam kalması, rotasından sapmamasına katkıda bulunmak hepimizin görevidir" diye konuştu.
'CHP HAKEMLE KAVGA ETMEYE DEVAM EDİYOR'
Seçimlere odaklanmak gerektiğini, her partinin tezlerini vatandaşlara anlatması gerektiğini belirten Çelik, "CHP sürece karar vermiş hakemle kavga etmeye devam ediyor. 'Çete' demekle başladılar, başka aşamalara geçtiler. CHP adayının ve yönetiminin tavır değişikliğinin çok iyi izlenmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
'ÖZGÜVENLİLER, SANDIĞA GİTMEDE ŞÜPHE İÇİNDE OLMAZ'
Çelik, CHP’ye yöneltilen "Bu kadar eminseniz tüm oyların yeniden sayılması için neden güçlü bir duruş ortaya koymadınız?" sorusunun cevabının verilmediğini ifade ederek, "Bilgisayar başında bazı hatalar olabilir' demekten, oyların tamamının neden sayılması gerektiğini istememenize kadar cevap vermeniz gereken sorular var. Tavsiyemiz şudur; YSK, mazbatayı bir adaydan alıp diğerine vermedi. Bu kadar özgüvenli konuşanların sandığa gitmek konusunda şüphe içinde olmaması gerekir. Hatalar hep Binali Bey'in aleyhine olacak, oyların yeniden sayılmasına karşı çıkacaksınız. 'YSK en güvendiğimiz kurumdur' diyeceksiniz, sonra 'YSK çetedir' diyeceksiniz" diye konuştu.
'SEMPATİK MESAJLAR, SÜRECİN ALTERNATİFİ OLAMAZ'
Siyasetçinin yegane patronunun millet olduğunu belirten Çelik, AK Parti’nin birbiri ile çelişen tutumlardan uzak duracağını ifade ederek, "Sempatik mesajlar vermek hukuki sürecin alternatifi değildir, sempatik mesajlarla hukuki sorunları örtbas edemezsiniz. Görülmesi gereken şey sürecin sağlıklı işlemesidir" dedi.
AVRUPA PARLAMENTOSUNA AŞIRI SAĞ UYARISI
Çelik, dış politikada önemli kararların alındığı bir ayın içinde olunduğunu belirterek, Avrupa Parlamentosu’nun 23-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek seçimlerini hatırlatarak, "Avrupa Parlamentosu'nda seçime giren birçok adayın çoğunluğuna baktığınızda aşırı sağ kesimi görüyoruz. Müthiş bir Erdoğan düşmanlığıyla başlıyorlar, İslam ve Türkiye düşmanlığıyla devam ediyorlar. Avrupa Parlamentosu seçimleri aşırı sağ, birleşik bir grup olarak Avrupa'da ortak ajandayla hareket ediyor. Bu, Avrupa için büyük bir tehlike. Avrupa demokrasisini aşırı gruplar zehirliyor. Aşırı sağ, Avrupa'nın DEAŞ'ıdır. Avrupa, İslam düşmanlığına net tavır almalı" diye konuştu.
İDLİB MESELESİ
İdlib konusuna da değinen Çelik, "Eylül'ün 17'isinde Soçi'de bir mutabakat sağlandı. Bu ateşkesin ilan edilmesinden sonra, statünün devam etmesine çok büyük bir önem verdiğimizi söylemek isterim. Rejim güçleri sivil birimleri hedef alarak yeni katliamlara imza atıyor. İdlib muhturası rejim tarafından sabote ediliyor. İdlib'de sükunetin yeniden sağlanması için bir çalışma kurulması önerilmişti. Bu çalışmalar sürecek. Ateşkes ihlallerinin azaltılması için koordineli çalışmalar devam ediyor. Rejimin İdlib katliamları kabul edilemez" dedi.
Çelik, ABD ve İran arasındaki gerilimle ilgili ise şöyle konuştu:
"Bölgede kapasitesinin üstünde gerginlik var. Yeni sıcak çatışma her şeyi mahveder. Müzakere kapıları herkes için açıktır. ABD-İran hattında yaşanan gerilim Yemen, Irak ve Afganistan'da anında tansiyonun yükselmesine yol açmıştır. Bu son derece tehlikeli bir tablo."
'TÜRKİYE’DEN DAHA İYİ KOMŞU YOK'
Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşadığı sorunlara da değinen Çelik, "Provakatif yaklaşımların hiçbir kıymeti yok. Türkiye kendisinin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerini koruyacaktır. Türkiye oldubittiye müsaade etmez. Uluslararası hukukun vadettiği gibi Kıbrıs'ın etrafındaki kaynaklar iki kesime aittir. İyi komşuluk ilişkileri isteniyorsa, Türkiye'den daha iyi komşu yoktur. Bizimle yürünecek kadar uzun bir yol yoktur" dedi.